Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

Kom igång för företag

Steg för steg

Här hittar du all information du behöver för att komma igång, steg för steg, med Farmers First Underhåll. När du lägger upp ditt företag får du automatiskt behörigheten Företagsledare, då kan du lägga upp maskiner, hantera dem, bjuda in dina anställda som Användare och koppla ihop dem med maskiner. Kolla också på videon här nere om du vill veta mer och utförligt om de olika funktionerna i appen.

Steg 1

Skapa ett användar-ID

Första steget är att skapa ett konto, det gör du enkelt via länken nedan. I din profil kan du sedan lägga till din egen profilbild och justera din personliga information. Här kan du även se dina företagskopplingar om du har mer än en verksamhet kopplad till Farmers First och växla mellan dessa.

Se kort instruktionsfilm här.


Min profil i appen

Steg 2

Lägg upp verksamheten

När du har registrerat dig som användare loggar du in, skapar din verksamhet och måste sedan identifiera dig via BankID. De företag du är ansluten till via bolagsverket kommer då upp och du väljer vad du vill lägga upp. Klicka sedan på "Granska" och kontrollera att informationen stämmer. Om någon information inte skulle stämma kan du skriva detta i en kommentar, sedan godkänner du att företaget är registrerat och klickar på "Skapa".

Efter detta kommer Farmers First att starta upp ditt företag (tar normalt en dag) och sedan är du igång! Via länken nedan hittar du enkelt din företagssida så att du kan börja ladda maskiner eller verktyg.

Se kort instruktionsfilm här.


My Business

steg 3

Lägg till maskiner

Det är enkelt att lägga till redskap och maskiner. Börja med att välja några maskiner för att komma igång. Ju fler verktyg och maskiner du sätter upp, desto lättare blir det. Du lägger till redskap och maskiner i dina företagsinställningar. Har du ett foto på maskinen eller redskapet, serienumret, registreringsnumret, ett foto på mätarställningen och bruksanvisningen nära till hands är det lättare att komma igång.

Klicka nedan för att lägga till ditt första redskap eller din första maskin och skapa din första underhållsplan.

Se kort instruktionsfilm här.


Machine List

sTEG 4

Skapa underhållsplaner

Utforma dina underhållsplaner efter din verksamhet och hur du använder dina maskiner. Du kan till en början göra enklare att göra-listor och sedan successivt utveckla och förbättra dina underhållsplaner utifrån dina behov och till exempel lägga till bilder från instruktionsböckerna. Med hjälp av de föreslagna underhållsåtgärderna kan du anpassa underhållet efter dina specifika behov och förutsättningar. Förbered dig gärna innan du börjar så går det både snabbt och smidigt. Självklart kan du också, om du vill, ändra och justera dina underhållsplaner.

Se kort instruktionsfilm här.

Skapa underhållsplan i appen
När du lagt in ett redskap eller en maskin kan du skapa en underhållsplan. Det är bra att ha instruktionsboken som ett stöd för vilket underhåll och service tillverkaren rekommenderar.

• Välj ett underhållsintervall, exempelvis 10 timmar, veckovis, 500 timmar eller årligen.
• För varje tidsintervall finns ett antal generiska förslag på underhållsåtgärder. Klicka i de som passar din maskin utifrån instruktionsbok och era behov.
• Lägg till foto eller instruktioner på hur åtgärden ska genomföras och välj sedan om den ska bockas av eller verifieras med foto.
• Fortsätt att till nästa tidsintervall. Underhållsintervallerna adderar så att om du har åtgärder för exempelvis 10 timmar och 100 timmar så är underhållsåtgärderna vid 100 timmar utöver det som gjorts vid varje 10 timmarsunderhåll. När du är klar trycker du på till Summering.
• Se över summering av den underhållsplan du skapar och tryck antingen Redigera om du vill ändra eller Bekräfta om du vill gå vidare.
• Nu syns den underhållsplan du skapat. Du kan gå in och redigera planen så länge underhåll utförs i tid. Om tidpunkten för när underhåll ska utföras blir maskinstatus gul och senare röd och måste underhållet utföras enligt plan innan den kan ändras.
• När underhållsplanen är klar kan du gå in på redskapet eller maskinen, klicka på Inställning och lägga till de användare som ska kunna se den aktuella maskinen.

Steg 5

Bjud in dina kollegor

Som företagsledare lägger du enkelt till användare och kopplar dessa till olika redskap och maskiner. Det kan vara dina kollegor eller mekanikerna på din verkstad. Du bestämmer och fördelar ansvaret för varje enhet. Lägg till användare genom att klicka på knappen "LÄGG TILL +". Skriv in mejladressen till den du vill bjuda in. Ange vilken behörighet som ska gälla: Företagsledare = full åtkomst eller Användare = åtkomst till tilldelade redskap och maskiner. Ange också om användaren ska kopplas till samtliga maskiner eller inte (du kan senare koppla varje användare till specifika enheter). När du gjort dina val klickar du "BJUD IN". Din kollega får då inom kort ett mejl med information och instruktioner för att komma igång.

Se kort instruktionsfilm här.

teamwork Farmers First

Steg 6

Ladda ner appen

Nästa steg är att ladda ner Farmers First-appen. Appen är gratis och du hittar den på Google Play och App Store.

Ange sedan dina inloggningsuppgifter, samma som på hemsidan, och logga in. När du väl är inloggad har du ett antal olika alternativ för att hantera ditt verktyg eller dina maskiner:

  • Utför underhåll.
  • Logga drift.
  • Rapportera tid och enheter. Dokumentera fel eller problem, reparationer, uppgraderingar eller kostnader.
  • Se information om dina valda verkstäder.
  • Gå till administrationssidorna på webben.

Se kort instruktionsfilm här.

Vad är Farmers First app

Steg 7

Välj maskin eller redskap

Börja med att klicka på knappen VÄLJ MASKIN.

De verktyg och maskiner du har tillgång till listas och du kan enkelt välja dem genom att klicka på rätt verktyg eller maskin.

När du väl har valt redskap eller maskin är nästa steg att utföra underhåll.

Se kort instruktionsfilm här.

Klickar runt i Farmers First app

steg 8

Farmers First app

Registrera underhåll

För att utföra och registrera underhåll på ditt redskap eller din maskin klicka på symbolen med skiftnyckeln och skruvmejsel. Du får nu fram en översikt över ditt valda redskap eller maskins underhållsstatus och kan se vilka åtgärder som bör utföras och/eller vilka som är planerade härnäst. Du kan också se tidigare utförda åtgärder i aktivitetsloggen.

För att registrera ditt underhåll, välj det underhållstillfälle (intervall) du vill arbeta med. De åtgärder som är kopplade till underhållstillfället listas.
Du markerar en åtgärd som genomförd genom att klicka på den (åtgärden grönmarkeras). Vissa åtgärder kräver fotoverifikation och du uppmanas då att ta ett foto. Du kan också lägga till egna kommentarer.

När du är klar och har markerat alla åtgärder klickar du på "RAPPORTERA". Har du inte hunnit göra klart alla åtgärder kan du bara klicka "SPARA". Du kan då komma tillbaka och slutföra resterande åtgärder vid ett senare tillfälle.  

Se kort instruktionsfilm för att registrera drift samt utföra och registrera underhåll.