Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

Bakgrund

Vi har bestämt oss för att göra skillnad! 

Farmers First grundades år 2020 av Roger Wahlberg och Anders Fridlund. Efter att i många år ha jobbat med försäljning av lantbruksmaskiner bestämde de sig för att en förändring behövde ske och resultatet blev en ny form av maskinförsäljning som sätter lantbrukarens behov och intressen i fokus. Vårt mål är att skapa effektiva och bra lösningar för Sveriges lantbrukare som gör det enklare att köpa och äga maskiner. 

Ipad på fält

En presentation

Lär känna oss!

Porträtt Roger Wahlberg

Roger Wahlberg - Grundare

Efter en framgångsrik karriär inom bilbranschen med fokus på reservdelar har Roger under mer än 10 år jobbat för eller med flera av de största traktortillverkarna. Med affärsansvar i Sverige och flera andra länder har han skaffat en unik kombination av djup insikt i branschen och ett stort kontaktnät.
Porträtt Anders Fridlund

Anders Fridlund - Grundare

För drygt 10 år sedan gick Anders vidare från en karriär som marknadsansvarig med världen som arbetsplats för att bidra till lantbruket. Hans erfarenhet av hyperkonkurrens, effektiv produktion och vikten av väl underhållna resurser går att applicera på lantbruksmaskiner.
Ikon teamet

Teamet

Alla våra medarbetare har en gedigen erfarenhet av lantbruksbranschen. Vissa har växt upp på gårdar eller arbetat inom lantbruket i många år, medan andra har utvecklat sitt intresse för lantbruk och maskiner under sin yrkeskarriär.

Vision

"Att skapa förutsättningar för ett rättvist & hållbart lantbruk!"

Jordbruket är en samhällsviktig funktion och Farmers First har som syfte att skapa effektiva och bra lösningar för jordbrukaren. Det måste vara möjligt att välja rätt maskin för arbetet för att kunna effektivisera ett lantbruk. Konkurrens på marknaden är något vi vet är bra för att lantbrukaren ska få bättre villkor, priser och förutsättningar.

Våra värderingar

Väg framåt i fält

Helt märkesoberoende!

Vi är en märkesoberoende marknadskanal som ger dig som kund möjlighet att välja bland flera varumärken. Det är viktigt med ett brett utbud av lantbruksmaskiner för att kunna möta behov som finns på olika gårdar och samtidigt driva en sund konkurrens på marknaden som gynnar utveckling och ger schyssta priser för lantbrukaren.

Tillsammans stärker vi de lokala verkstäderna

En av de viktigaste och mest avgörande faktorerna i ett köpbeslut av lantbruksmaskiner är närheten till en pålitlig lokal verkstad. Därför har vi ett stort nätverk av servicelämnare över hela Sverige som har tillgång till utbildningar, reservdelar och manualer så att de på bästa sätt kan ta hand om dig och dina maskiner. Du väljer själv vilken av våra duktiga servicelämnare du vill jobba med och du kan dessutom följa allt de gör eller gjort med maskinen eftersom det loggas i vår underhållstjänst. Se en video från en av våra servicelämnare här.
Tekniker arbetar i verkstad
EasyDrill i fält

Hållbarhet för framtidens lantbruk

För oss är det viktigt att bidra till en hållbar framtid och ett effektivt lantbruk. Våra nya lösningar minskar utsläppen och förbrukningen av material, bidrar till en hållbar konkurrens på marknaden och gör det möjligt för fler tillverkare att nå ut till marknaden med innovativa maskiner som effektiviserar matproduktionen.

Bättre maskinekonomi

Stigande maskinkostnader och ökad ränta har skapat utmaningar för dagens lantbrukare. Priserna på maskiner och redskap ökar och det blir svårare att få lönsamhet. Att hantera dessa förändringar är avgörande för gårdens framgång i kombination med att maskinerna måste rulla när de behövs. För att få en bra driftssäkerhet är rekommenderat underhåll och service en grundläggande faktor och därför vill vi göra det enklare att sköta underhållet så att du kan minska risken för kostsamma och besvärliga driftstopp.
Maskinekonomi

Det här säger andra om oss

"Vi vill ha färre mellanhänder och skapa en närhet"

För oss är det viktigt att lantbrukarnas möjlighet till att välja inte begränsas av utbudet hos den närmsta handlaren. Vår digitala plattform är ett nytt sätt att sälja maskiner på som minskar antalet steg mellan lantbrukare och leverantör.

Jordbruksaktuellt

Nr 19, 2023

Läs hela artikeln

Framtid och hållbarhet i fokus på Farmers First

Tre maskinchefer hade en gemensam tanke; ”någon måste göra något åt maskinbranschen”. De hittade ingen lösning och beslöt att själva bli ”någon”. Det blev startskottet för en uppstickare som försöker göra saker annorlunda – Farmers ...

Lantbrukets Affärer

Nr 10, 2022

Läs hela artikeln

"Mycket att spara på rätt underhåll!"

Stigande maskinkostnader och ökad ränta har skapat utmaningar för dagens lantbrukare. Därför har vi ett stort fokus på att bidra till hela maskinekonomin, från rättvis prissättning till att göra underhållet enklare så att maskinerna ...

Lantmannen

Nr 9, 2022

Läs hela artikeln

Positivt om ny tjänst för underhåll

Maskinunderhåll är viktigt för minskade kostnader för reparationer och stillestånd. Vi tillhandahåller därför en tjänst för att underhåll och service verkligen ska bli rätt utfört och vid rätt tillfälle. I Lantbruksnytts Webb-TV kan ...

Lantbruksnytt

Video

Läs hela artikeln

”Vi behöver prata om maskinomsorg”

Trots att maskinkostnaderna utgör en så stor andel som en femtedel av omsättningen i växtodlingen är det systematiska arbetet kring maskinekonomi minst sagt eftersatt. Men genom att se på maskiner med samma skärpa och omsorg som på ...

Lantbrukets Affärer

Nr 6, 2022

Läs hela artikeln

Full koll på underhållet av maskinerna

Verkliga maskinkostnader är ofta svåra att beräkna och underhåll och service kan ibland springa iväg. Med en app går det nu att få kontroll över service och underhåll på gårdens samtliga traktorer och redskap. Ett verktyg som ser till ...

Lantbruksnytt

Video

Läs hela artikeln

Med stöd från