Sandfiller GKB SF120

En kombimaskin för dig som vill få till en vertikalskärning och precisionsdressning snabbt och enkelt. Enkelt och kostnadseffektivt.

SE EN VIDEO KONTAKTA OSS

Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

3 arbeten i 1 överfart

SF120 gör tre saker i samtidigt:

1. Vertikalskärning

2. Borttagning av restmaterial

3. Direkt och exakt sandfyllning i skårorna.

- 3 arbetsmoment som med traditionella metoder kräver upp till 6 personers insatser.

Få allt gjort i en och samma körning!
SF120 är en mångsidig maskin som med fördel hjälper till med olika delar i ditt skötselprogram. Om du exempelvis bara vill vertikalskära och samla upp det utskurna restmaterialet så går det utmärkt att använda maskinen utan sandfunktionen. Eller om du vill rationalisera 4 arbeten i 1, så går det till exempel utmärkt att blanda i gräsfrön i den torra sanden för att på så sätt precisionsstödså.

Knivrotorns knivhållare är utformade i ett speciellt utförande med vingar kopplade till knivhållarna som tillsammans med rotorns rotation skapar en kraftig luftström som slungar det utskurna materialet upp till den tippbara behållaren. När behållaren blivit full kan den enkelt tippas hydrauliskt i sidled för att tömmas, sandbehållaren kan då samtidigt fyllas på med torr sand och sedan är SandFillern redo att användas igen.

Sparar både Tid och Personal
Greenkeepers är väl medvetna om att Vertikalskärande och Dressning med sand för att fylla skårorna, är en beprövad kombination för att förhindra thatch-problem och samtidigt förbättra dränering och rottillväxt.

- Varför inte göra hela arbetet samtidigt i ett arbetsmoment?

Bannergridjpg5183

Så här fungerar den

  1. Först gör rotorn med sina skärande knivar slitsar i gräsytan (knivarna kan beställas i 2, 3 eller 4 mm tjocklek).
  2. Det utskurna materialet blåses upp i uppsamlingsbehållaren av vingarna <i>(vingarna sitter monterade på knivhållarna).
  3. Maskinen fyller sedan igen slitsarna med rätt sandmängd (justerbart). Sandpåfyllninger sker genom ett brett hydrauliskt drivet sandtransportband och en sandfyllningsenhet i rostfritt stål.
  4. Slutligen trycker två oscillerande rullar ner på och jämnar ut gräsytan.

- Efter arbetet så kommer de ny skurna och dressade Greener, Tee:s eller Fairways snabbt att vara tillgängliga för spel igen.

Se maskinen i arbete!

Här kan du se videos på hur maskinen fungerar och resultatet!

Kontakta oss

Vill du veta mer?

Vi finns här för att svara på dina frågor! Kontakta oss via info@farmersfirst.se eller 040-22 32 50, alternativt via vår bokningssida där du kan få en djupare genomgång av maskinen över ett videosamtal av en produktspecialist.

Välkommen att höra av dig!

Frmers First Hero