Batteribolaget

Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

Batteribolagets sortiment hos Farmers First

Hos Farmers First är vi glada att kunna presentera Batteribolagets breda sortiment av kvalitetsbatterier och strömförsörjningsprodukter.   I sortimentet hittar du bland annat batterier och annan laddningsutrustning från marknadsledande varumärken såsom Banner, Varta, Optima, Varta, Tudor., Yuasa, Vicron, Sonnenschein med flera. 

Favoriter ur Batteribolagets sortiment

Så får du batteriet att hålla längre

 7 tips för att få startbatteriet att hålla längre

Ett startbatteri i en arbetsmaskin som inte används eller hanteras under en lång period riskerar att gå  sönder i förtid.  Med dessa 7 tips säkerställer du att ditt batteri håller längre.

1. Koppla bort batteriet från det elektriska systemet om maskinen inte ska användas under en längre tid.

2. Torka av batteriet med en fuktig trasa, håll det rent och smörj in polerna med fett för att minska risken för oxidering.

3. Ladda batteriet maximalt om maskinen inte ska användas under en längre tid.

4. Batteriet ska förvaras svalt och torrt. Batteriets självurladdning blir mindre ju lägre temperatur det är. Det skall dock inte förvaras i minusgrader.

5. Underhållsladda batteriet en eller ett par gånger under förvaringstiden om det ska förvaras en del av året. Var noga med att använda en modern kvalitetsladdare som laddar batteriet helt fullt utan att överladda det. Tänk på att använda en laddare anpassad till aktuellt batteri.

6. Att fulladda batteriet då och då med en extern modern laddare även under perioder när maskinen används förlänger batteriets livstid och säkerställer problemfri drift.

7. Tänk på att batteriet ska sitta fast så att det inte kan röra sig, annars kan det bli en påfrestning framförallt på kabelanslutningar och poler.