hero-image

XDisc 710

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Pris

Se våra färdiga erbjudande nedan. Har du andra önskemål? Boka ett möte med våra produktrådgivare så hjälper vi dig! Logga in för att se rätt pris.

Bygg din egen

Prata med en produktrådgivare för att konfigurera en maskin efter dina önskemål.

Du kan ringa 040-22 32 50, maila sales@farmersfirst.se eller använda ”Boka ett möte” nedan för att komma i kontakt med oss..

Tveka inte, kontakta oss idag – vi finns här för dig!

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Högpresterande klippbord för mångsidig skörd!
KRONE XDisc levererar en imponerande prestanda med en arbetsbredd på 7,10 m. Tack vare KRONE EasyCut-teknologi kan maskinerna hantera stora mängder gröda med minimal ansträngning. Den stora matarskruven, med en diameter på 900 mm, säkerställer en kraftfull och smidig genomströmning även i höga och täta grödor, vilket sparar tid och bränsle.
Effektiv genomströmning och låg energiförbrukning

Effektiv genomströmning och låg energiförbrukning

KRONE XDisc är utformad för att ge maximal prestanda med minimal ansträngning. Tack vare den stora matarskruven med en diameter på 900 mm kan maskinen hantera stora mängder gröda smidigt, även under krävande förhållanden som höga och täta grödor. Den optimerade genomströmningen innebär att maskinen arbetar snabbt och effektivt, vilket minskar både arbetstiden och energiförbrukningen. Med XDisc kan du skörda mer på kortare tid, samtidigt som du sparar både bränsle och pengar.

Låt tekniken hjälpa dig att få förstklassig skörd!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i fältet, därför är KRONE XDisc utrustad med SafeCut-kollisionsskyddssystemet. SafeCut skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och låter de berörda slåtterskivorna kopplas bort, vilket minimerar risken för driftstopp och möjliggör en snabb återgång till arbete. Detta system kan spara dig från kostsamma och tidskrävande reparationer när det är avgörande att få in fodret vid rätt tidpunkt för att maximera dess värde.
Låt tekniken hjälpa dig att få förstklassig skörd!

Egenskaper

Integrerat transportchassi för snabb och säker förflyttning

Integrerat transportchassi för snabb och säker förflyttning

XDisc 710 är utrustad med ett integrerat transportchassi, vilket innebär att du kan förflytta maskinen snabbt och säkert mellan fält utan att behöva använda en separat transportvagn. Den innovativa designen gör det enkelt att byta plats, samtidigt som transporten sker i enlighet med lagkrav och säkerhetsstandarder.

Arbetsbredd på 7,10 meter för stora fält

KRONE XDisc 710 erbjuder en imponerande arbetsbredd på 7,10 meter, vilket gör den till det perfekta valet för stora lantbruk där maximal genomströmning är ett måste. Den stora arbetsbredden säkerställer att större fält kan skördas på kortare tid, vilket effektiviserar arbetsflödet och minskar driftstiden.
Arbetsbredd på 7,10 meter för stora fält
Rent och skonsamt snitt med SmartCut

Rent och skonsamt snitt med SmartCut

Med KRONE SmartCut garanteras ett rent och noggrant snitt, vilket är avgörande för att minimera foderförluster. Överlappningen mellan knivarna är optimerad för att förhindra stripning i draget, vilket ger en jämn skörd och underlättar vidare bearbetning. Oavsett gröda, säkerställer den här tekniken att du får ut maximal mängd användbart foder.

Säkert med SafeCut-teknik

SafeCut-systemet skyddar knivtallrikarna från skador vid kollisioner med främmande föremål. Detta innebär att knivtallriken roterar uppåt och lämnar riskområdet vid överbelastning, vilket minimerar kostsamma reparationer och driftstopp. SafeCut är en del av grundutrustningen och ökar både säkerheten och maskinens livslängd.
Säkert med SafeCut-teknik
Snabb och enkel knivbyte

Snabb och enkel knivbyte

För att maximera driftstiden har XDisc ett snabbt och smidigt knivbytesystem. Med snabbkopplingsmekanismen kan knivarna bytas direkt på fältet, vilket minimerar stillestånd och säkerställer att arbetet kan fortsätta utan avbrott.

Justerbar matarskruv med tre höjdlägen

En av de unika egenskaperna hos XDisc 710 är den justerbara matarskruven, som kan anpassas i tre olika höjdlägen för att optimera genomströmningen beroende på grödans täthet och höjd. Detta ger en mer flexibel hantering av olika skördeförhållanden och säkerställer att maskinen arbetar effektivt under alla omständigheter.
Justerbar matarskruv med tre höjdlägen
Hydrauliskt svängbart chassi för enkel hantering i fält

Hydrauliskt svängbart chassi för enkel hantering i fält

Med ett hydrauliskt svängbart chassi som viks in bakom skärbordet under fältarbete, blir XDisc 710 både lättmanövrerad och enkel att använda. Detta förbättrar både effektiviteten och säkerheten under drift, eftersom maskinen inte behöver parkeras på särskilda ytor under fältarbete.

Robust och slitstark konstruktion

XDisc-modellerna är utrustade med slitplattor av Hardox på matarskruven, vilket förlänger maskinens livslängd under tuffa skördeförhållanden. Den kraftfulla konstruktionen är byggd för att tåla hårda påfrestningar och garanterar en lång livslängd med minimalt underhåll.
Robust och slitstark konstruktion
Aktivt smörjsystem för längre livslängd

Aktivt smörjsystem för längre livslängd

XDisc 710 är utrustad med ett aktivt smörjsystem för drivkedjan på skruvtransportören, vilket minskar underhållsbehovet och förlänger livslängden på viktiga komponenter. Detta system säkerställer att maskinen håller sig i toppskick även under långa arbetsperioder.

Snabb tillkoppling och optimal markanpassning

XDisc är utrustad med tillkopplingsbågar som gör att den snabbt kan monteras och demonteras, vilket underlättar förflyttningar mellan olika fält. Den här konstruktionen säkerställer även att maskinen anpassar sig efter markens konturer, vilket ger ett jämnare snitt och minskar risken för markskador.
Snabb tillkoppling och optimal markanpassning
Tillval: Crop press roller för förbättrat flöde av gröda

Tillval: Crop press roller för förbättrat flöde av gröda

För att säkerställa ett kontinuerligt flöde av grödan, även i täta och höga grödor, kan XDisc utrustas med en nedpressande rulle som tillval. Detta minimerar risken för blockeringar och säkerställer en jämn och problemfri bearbetning av grödan, även under krävande förhållanden.

Tillval: Sidknivar

XDisc kan utrustas med hydrauliskt drivna sidknivar som tillval. Dessa knivar kan svängas ut och in från förarhytten, vilket ger en enorm flexibilitet och säkerställer att även kanter och tätare grödor skördas effektivt utan förlust. Detta är särskilt användbart för grödor som vicker och ärt-blandningar.
Tillval: Sidknivar

Specifikation

    Allmänt

  • Typ För direktskörd
  • Avsedd för Big X
  • Markföljning, radföljning specifikation Pivoterande anfästning, snabb klipphöjdsjustering via släpskor
  • Dimensioner

  • Arbetsbredd 7,1 m
  • Vikt 3800 kg
  • Ram & tillkoppling

  • Tillkoppling Tillkopplings båge för svängande funktion
  • Inmatning

  • Skärande anordning
  • Specifikation skärande anordning EasyCut med SafeCut och SmartCut, 900mm skruv
  • Pickup
  • Drivning

  • Typ Vinkel växellåda EasyCut, kedja för skruven

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.