hero-image

Swadro TC 760

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

379 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av Swadro TC 760 har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Central strängduk för mer flexibel användning.
• Större transporthjul för längre transporter på allmän väg.
• Pluspaket med bland annat hydraulisk arbetshöjdsjustering.

Listpris denna konfiguration

379 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

5 769 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Effektiva Swadro TC 760 - nyckeln till en effektiv foderproduktion!
Den här strängläggaren har dubbla rotorer som centrerar strängen bakom traktorn och har en flexibel arbetsbredd från 6,80 m till 7,60 m. Den är designad med smarta funktioner som ger rent foder till maximal kvalitet och gör jobbet enklare för efterföljande maskin. Med sin storlek och flexibilitet är den idealisk för de medelstora fälten och dessutom kräver den minimalt med underhåll.

Låt tekniken hjälpa till med att få renare foder!

Swadron är designad för renare foder och samtidigt minimera spill. Ett test utfört av DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) visade att Krones Lift Tines minskar förorening av råaska i fodret oavsett arbetshastighet och dessutom minimerar de förlusterna med upp till 2,1% jämfört med andra system. Räfspinnarna lyfts i och ur arbete på ett sätt som gör att de inte riskerar att stöta i marken och förorena fodret eller skada markytan.

Timing är avgörande i ett smalt skördetidsfönster för att spara pengar!

Swadro TC-modellerna från 640 till 1000 har dubbla rotorer och en imponerande arbetsbredd, vilket gör det möjligt att bearbeta fältet fortare med bredare täckning. Dess flexibla arbetsbredd kan justeras för att möta specifika krav, vilket gör att du kan ändra bredden och arbeta mer effektivt, samtidigt som kompatibilitet med nästa maskin i processen säkerställs.
Timing är avgörande i ett smalt skördetidsfönster för att spara pengar!
Minimerad stilleståndstid med reparationer i fält!

Minimerad stilleståndstid med reparationer i fält!

Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att komma igång snabbt igen eftersom vallfodrets värde minskar varje timme med stillestånd. På Swadron kan en rotorarm bytas snabbt i fält utan en droppe oljespill, vilket sparar tid och pengar samtidigt som du inte behöver oroa dig för kontaminerat foder.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krone's Swadro-modeller kräver minimalt underhåll tack vare sina slitagefria kamspår, den hermetiskt förseglade och livstids smorda växellådan. Denna kombination minskar slitage och underhållskostnader och säkerställer att strängläggaren alltid är redo för arbete. Endast en daglig visuell inspektion och smörjning av kraftöverföringsaxeln behövs, medan andra underhållsuppgifter utförs mellan skördarna för en effektivare säsong. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Egenskaper

Rent foder och hög avverkning!

Rent foder och hög avverkning!

I mer än 10 år har KRONE Lift Tines bevisat för användare runt om i världen att det är ett ypperligt val för dem som vill producera kvalitetsfoder. Pinnarna är böjda på två ställen för att lyfta fodret snarare än att räfsa det så att det inte kontamineras. Inte ens extremt blött och tungt material böjer de 10,5 mm grova räfspinnarna. Ett test utfört av DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) visade att Krones Lift Tines minskar förorening av råaska i fodret till mindre än 9% oavsett arbetshastighet och minskar förlusterna med upp till 2,1% jämfört med andra system.

Byt räfsarm direkt i fält

Som de flesta av oss någon gång har upplevt är det lätt att böja en rotorarm när man t.ex. har bråttom. Då är det viktigt att snabbt komma igång igen eftersom fodrets värde minskar för varje timme med driftstopp. Med Swadrons DuraMax kamkurva är det möjligt att byta en räfsarm helt utan oljespill på fältet så att du kan få in fodret i tid utan att riskera kvaliteten och värdet på skörden. Kamkurvan har dessutom en speciell ytbehandling som ger låg friktion, minimerat slitage och längre livslängd.
Byt räfsarm direkt i fält
Garanterad funktion och tillförlitlighet!

Garanterad funktion och tillförlitlighet!

Underhållsfria och permanent smorda och tätade rotorväxellådor gör Swadron till en mycket pålitlig partner i skörden oavsett väder. Den här strängläggaren är alltid redo för arbete och säkerställer pålitlig drift i det smala skördefönstret.
-Ingen tid går till spillo på servicestopp.
-Inget smörjmedel ut = inga föroreningar in!

Skonar gräsvallen och ger rent foder!

Krones Jet Effect är inspirerad av ett flygplans start- och landningsbeteende i sin rotorupphängningsdesign för att säkerställa att det alltid finns ett maximalt fritt utrymme mellan pinnen och gräsytan när rotorn sänks och lyfts ur arbete. Utan denna marginal kan skador i gräsytan uppstå och ge utrymme för ogräs att gro, som i sin tur försämrar kvaliteten på fodret. Men med Swadrons design kan skadorna undvikas, räfspinnarna håller längre och resultatet blir rent foder.
Skonar gräsvallen och ger rent foder!
Perfekta strängar och maximal produktivitet

Perfekta strängar och maximal produktivitet

Chassit och axeln är utformade för optimal strängläggning. Med minimal påfrestning på gräsytan, och med justering av tvärgående lutning påverkar chassit positivt stängarnas form och säkerställer att varje strå följer med. Inkluderingen av styrhjul 16x6.50-8 som standard och 18x8.50-8 som tillval, möjliggör precisionsanpassning till marken, medan räfspinnarna som är nära placerade garanterar precis räfsning. Den breda hjulbasen och 18" hjulen ger enastående konturering, stabilitet i sluttande terräng och justerbar arbetshöjd, vilket ytterligare förbättrar lösningens värde.

Fyrkantiga och lätthanterliga strängar i alla förhållanden

Krones DuraMax kamkurva har en liten diameter och brant spårdesign tillverkad av specialhärdat material (bainit) som gör att rotorarmarna smidigt kan följa kurvan och lyfta räfspinnarna ur strängen snabbt och med lätthet. Detta innovativa system säkerställer att resultatet blir fyrkantiga och optimala strängar i alla förhållanden, oavsett terräng eller foderkvalitet, så att det blir enklare för efterföljande maskin att samla upp fodret.
Fyrkantiga och lätthanterliga strängar i alla förhållanden
Enastående strängläggning både i jämn och kuperad terräng

Enastående strängläggning både i jämn och kuperad terräng

Rotorn hänger i en drag- och kardankonfiguration som säkerställer att maskinen kan röra sig i alla tre dimensionerna, vilket möjliggör optimal markföljd både i färdriktningen och tvärs över den. Med det avancerade systemet plockar räfspinnarna effektivt upp varje strå utan att få med sig ett enda sandkorn. Resultatet blir rent foder, minimala förlustnivåer och möjlighet att köra i höga arbetshastigheter.

Exakt höjdreglering för bästa resultat

När det gäller höjdreglering är noggrannhet och pålitlighet viktigt. Därför är Swadron utrustad med en manuell vev som gör att du kan ställa in arbetshöjden med millimeterprecision och därigenom säkerställa en exakt markkonturföljning. Med den lättlästa skalan så kan du på ett enkelt sätt justera strängläggaren för att matcha stubbhöjden på din slåttermaskin, och sluta gissa för att få med allt foder och utan föroreningar. Det går även att utrusta den med en elektrisk rotorhöjdjustering och den medföljande rotorhöjdsdisplay som man har i hytten.
Exakt höjdreglering för bästa resultat
Något lutad för bästa resultat

Något lutad för bästa resultat

En rotorlutning tvärs över färdriktningen leder till minimala förluster och bättre form på dina strängar. Alla Swadro-rotorer tiltar som standard. Tvärlutningen för varje rotor och därmed pinnpositionen i förhållande till marken kan justeras med hjälp av de bakre rotorhjulen.

När arbetshöjden är inställd ska rotorn lutas mot strängen för att kompensera för det faktum att pinnarna böjer sig bakåt på grund av skördens vikt. I själva verket bör rotorn luta något mot strängen för att balansera ut den belastning som materialet lägger på pinnarna. KRONE rekommenderar en 1-2 cm lutning mot strängen.

Justera lutningen enkelt med sprint-/hålsystemet.

Enkel inställning för att passa olika skördeförhållanden

Både arbetsbredden och strängbredden kan ställas in hydrauliskt från hytten för att vara optimalt anpassade för förutsättningarna. En bredare arbetsbredd kan exempelvis lämpa sig under andra eller tredjeskörden för att spara tid på fältet, medan en smalare arbetsbredd kan vara bra för att inte en för stor mängd foder ska matas in i efterföljande maskins pick-up och sättas igen. På så sätt kan du anpassa maskinen till olika förutsättningar på kort tid!
Enkel inställning för att passa olika skördeförhållanden
Smidig och säker transport med lägre transporthöjd!

Smidig och säker transport med lägre transporthöjd!

Chassit på Swadro TC har imponerande vägstabilitet och enastående svängradie som är godkänd för hastigheter upp till 40 km/h. Genom snabba omställningar minskar transporthöjden till under 4 meter, räfsarmarna viks ihop istället för att demonteras och de teleskopiska armarna dras in för att minska maskinens höjd.

Specifikation

  Allmänt

 • Typ av maskin Bogserad centrumläggande tvårotorssträngläggare
 • Strängposition Centrum
 • Effektbehov 50 hkr
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 6,80-7,60 m
 • Strängbredd max. 2,50 m
 • Strängbredd min. 1,00 m
 • Transportbredd 2,72 m
 • Transporthöjd 4,39 m
 • Transportlängd 5,90 m
 • Vikt 1950 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Bakre hydraularmarna
 • Tillkoppling hydraulik (DA=dubbelverkande, SA=enkelverkande) 1xDA, 1xSA
 • Transportchassi
 • Rotorer

 • Antal rotorer 2
 • Rotordiameter 3,30 m
 • Antal rotorarmar/rotor 13
 • Antal räfspinnar/rotorarm 4
 • Räfspinnarnas grovlek 10.5 mm
 • Kontrollsystem

 • Justering arbetshöjd Manuell med vev och indikering
 • Justering arbetsbredd Manuellt
 • Hjul

 • Däck rotorhjul 16x6.50-8
 • Däck transporthjul 10.0/75-15.3 8 PR
 • Elektronik

 • Färdljus
 • ISOBUS-kompatibel

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.