hero-image

Swadro TC 930

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi pÄ Farmers First hör av oss!

Ett fel intrÀffade!

Ett fel intrÀffade, försök igen

Listpris från

539 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gÀrna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill anvÀnda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att fÄ hjÀlp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om vÄra servicelÀmnare.
-HjÀrtligt VÀlkommen med alla dina frÄgor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den hÀr versionen av Swadro TC 930 har anpassats till svenska förhÄllanden med bland annat:
‱ Central strĂ€ngduk för mer flexibel anvĂ€ndning.
‱ Större transport- och rotorhjul.
‱ Pluspaket med bland annat hydraulisk arbetshöjdsjustering.

Listpris denna konfiguration

547 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

8 501 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Effektiva Swadro TC 930 - nyckeln till en effektiv foderproduktion!
Den hÀr strÀnglÀggaren har dubbla rotorer som centrerar strÀngen bakom traktorn och har en flexibel arbetsbredd frÄn 8,10 m till 9,30 m. Den Àr designad med smarta funktioner som ger rent foder till maximal kvalitet och gör jobbet enklare för efterföljande maskin. Med sin storlek och flexibilitet Àr den idealisk för de medelstora fÀlten och dessutom krÀver den minimalt med underhÄll.

Låt tekniken hjälpa till med att få renare foder!

Swadron Àr designad för renare foder och samtidigt minimera spill. Ett test utfört av DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) visade att Krones Lift Tines minskar förorening av rÄaska i fodret oavsett arbetshastighet och dessutom minimerar de förlusterna med upp till 2,1% jÀmfört med andra system. RÀfspinnarna lyfts i och ur arbete pÄ ett sÀtt som gör att de inte riskerar att stöta i marken och förorena fodret eller skada markytan.

Timing är avgörande i ett smalt skördetidsfönster för att spara pengar!

Swadro TC-modellerna frÄn 640 till 1000 har dubbla rotorer och en imponerande arbetsbredd, vilket gör det möjligt att bearbeta fÀltet fortare med bredare tÀckning. Dess flexibla arbetsbredd kan justeras för att möta specifika krav, vilket gör att du kan Àndra bredden och arbeta mer effektivt, samtidigt som kompatibilitet med nÀsta maskin i processen sÀkerstÀlls.
Timing är avgörande i ett smalt skördetidsfönster för att spara pengar!
Minimerad stilleståndstid med reparationer i fält!

Minimerad stilleståndstid med reparationer i fält!

Om olyckan skulle vara framme Àr det viktigt att komma igÄng snabbt igen eftersom vallfodrets vÀrde minskar varje timme med stillestÄnd. PÄ Swadron kan en rotorarm bytas snabbt i fÀlt utan en droppe oljespill, vilket sparar tid och pengar samtidigt som du inte behöver oroa dig för kontaminerat foder.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krone's Swadro-modeller krÀver minimalt underhÄll tack vare sina slitagefria kamspÄr, den hermetiskt förseglade och livstids smorda vÀxellÄdan. Denna kombination minskar slitage och underhÄllskostnader och sÀkerstÀller att strÀnglÀggaren alltid Àr redo för arbete. Endast en daglig visuell inspektion och smörjning av kraftöverföringsaxeln behövs, medan andra underhÄllsuppgifter utförs mellan skördarna för en effektivare sÀsong. I Farmers First UnderhÄllsapp finns fÀrdiga underhÄllsplaner att anvÀnda som bidrar till minskad stillestÄndstid, ökad livslÀngd och bÀttre begagnatvÀrde.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Egenskaper

Rent foder och hög avverkning!

Rent foder och hög avverkning!

I mer Àn 10 Är har KRONE Lift Tines bevisat för anvÀndare runt om i vÀrlden att det Àr ett ypperligt val för dem som vill producera kvalitetsfoder. Pinnarna Àr böjda pÄ tvÄ stÀllen för att lyfta fodret snarare Àn att rÀfsa det sÄ att det inte kontamineras. Inte ens extremt blött och tungt material böjer de 10,5 mm grova rÀfspinnarna. Ett test utfört av DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) visade att Krones Lift Tines minskar förorening av rÄaska i fodret till mindre Àn 9% oavsett arbetshastighet och minskar förlusterna med upp till 2,1% jÀmfört med andra system.

Byt räfsarm direkt i fält

Som de flesta av oss nÄgon gÄng har upplevt Àr det lÀtt att böja en rotorarm nÀr man t.ex. har brÄttom. DÄ Àr det viktigt att snabbt komma igÄng igen eftersom fodrets vÀrde minskar för varje timme med driftstopp. Med Swadrons DuraMax kamkurva Àr det möjligt att byta en rÀfsarm helt utan oljespill pÄ fÀltet sÄ att du kan fÄ in fodret i tid utan att riskera kvaliteten och vÀrdet pÄ skörden. Kamkurvan har dessutom en speciell ytbehandling som ger lÄg friktion, minimerat slitage och lÀngre livslÀngd.
Byt räfsarm direkt i fält
Garanterad funktion och tillförlitlighet!

Garanterad funktion och tillförlitlighet!

UnderhÄllsfria och permanent smorda och tÀtade rotorvÀxellÄdor gör Swadron till en mycket pÄlitlig partner i skörden oavsett vÀder. Den hÀr strÀnglÀggaren Àr alltid redo för arbete och sÀkerstÀller pÄlitlig drift i det smala skördefönstret.
-Ingen tid gÄr till spillo pÄ servicestopp.
-Inget smörjmedel ut = inga föroreningar in!

Skonar gräsvallen och ger rent foder!

Krones Jet Effect Àr inspirerad av ett flygplans start- och landningsbeteende i sin rotorupphÀngningsdesign för att sÀkerstÀlla att det alltid finns ett maximalt fritt utrymme mellan pinnen och grÀsytan nÀr rotorn sÀnks och lyfts ur arbete. Utan denna marginal kan skador i grÀsytan uppstÄ och ge utrymme för ogrÀs att gro, som i sin tur försÀmrar kvaliteten pÄ fodret. Men med Swadrons design kan skadorna undvikas, rÀfspinnarna hÄller lÀngre och resultatet blir rent foder.
Skonar gräsvallen och ger rent foder!
Perfekta strängar och maximal produktivitet

Perfekta strängar och maximal produktivitet

Chassit och axeln Àr utformade för optimal strÀnglÀggning. Med minimal pÄfrestning pÄ grÀsytan, och med justering av tvÀrgÄende lutning pÄverkar chassit positivt stÀngarnas form och sÀkerstÀller att varje strÄ följer med. Inkluderingen av styrhjul 16x6.50-8 som standard och 18x8.50-8 som tillval, möjliggör precisionsanpassning till marken, medan rÀfspinnarna som Àr nÀra placerade garanterar precis rÀfsning. Den breda hjulbasen och 18" hjulen ger enastÄende konturering, stabilitet i sluttande terrÀng och justerbar arbetshöjd, vilket ytterligare förbÀttrar lösningens vÀrde.

Fyrkantiga och lätthanterliga strängar i alla förhållanden

Krones DuraMax kamkurva har en liten diameter och brant spÄrdesign tillverkad av specialhÀrdat material (bainit) som gör att rotorarmarna smidigt kan följa kurvan och lyfta rÀfspinnarna ur strÀngen snabbt och med lÀtthet. Detta innovativa system sÀkerstÀller att resultatet blir fyrkantiga och optimala strÀngar i alla förhÄllanden, oavsett terrÀng eller foderkvalitet, sÄ att det blir enklare för efterföljande maskin att samla upp fodret.
Fyrkantiga och lätthanterliga strängar i alla förhållanden
Enastående strängläggning både i jämn och kuperad terräng

Enastående strängläggning både i jämn och kuperad terräng

Rotorn hÀnger i en drag- och kardankonfiguration som sÀkerstÀller att maskinen kan röra sig i alla tre dimensionerna, vilket möjliggör optimal markföljd bÄde i fÀrdriktningen och tvÀrs över den. Med det avancerade systemet plockar rÀfspinnarna effektivt upp varje strÄ utan att fÄ med sig ett enda sandkorn. Resultatet blir rent foder, minimala förlustnivÄer och möjlighet att köra i höga arbetshastigheter.

Exakt höjdreglering för bästa resultat

NÀr det gÀller höjdreglering Àr noggrannhet och pÄlitlighet viktigt. DÀrför Àr Swadron utrustad med en manuell vev som gör att du kan stÀlla in arbetshöjden med millimeterprecision och dÀrigenom sÀkerstÀlla en exakt markkonturföljning. Med den lÀttlÀsta skalan sÄ kan du pÄ ett enkelt sÀtt justera strÀnglÀggaren för att matcha stubbhöjden pÄ din slÄttermaskin, och sluta gissa för att fÄ med allt foder och utan föroreningar. Det gÄr Àven att utrusta den med en elektrisk rotorhöjdjustering och den medföljande rotorhöjdsdisplay som man har i hytten.
Exakt höjdreglering för bästa resultat
Något lutad för bästa resultat

Något lutad för bästa resultat

En rotorlutning tvÀrs över fÀrdriktningen leder till minimala förluster och bÀttre form pÄ dina strÀngar. Alla Swadro-rotorer tiltar som standard. TvÀrlutningen för varje rotor och dÀrmed pinnpositionen i förhÄllande till marken kan justeras med hjÀlp av de bakre rotorhjulen.

NÀr arbetshöjden Àr instÀlld ska rotorn lutas mot strÀngen för att kompensera för det faktum att pinnarna böjer sig bakÄt pÄ grund av skördens vikt. I sjÀlva verket bör rotorn luta nÄgot mot strÀngen för att balansera ut den belastning som materialet lÀgger pÄ pinnarna. KRONE rekommenderar en 1-2 cm lutning mot strÀngen.

Justera lutningen enkelt med sprint-/hÄlsystemet.

Enkel inställning för att passa olika skördeförhållanden

BÄde arbetsbredden och strÀngbredden kan stÀllas in hydrauliskt frÄn hytten för att vara optimalt anpassade för förutsÀttningarna. En bredare arbetsbredd kan exempelvis lÀmpa sig under andra eller tredjeskörden för att spara tid pÄ fÀltet, medan en smalare arbetsbredd kan vara bra för att inte en för stor mÀngd foder ska matas in i efterföljande maskins pick-up och sÀttas igen. PÄ sÄ sÀtt kan du anpassa maskinen till olika förutsÀttningar pÄ kort tid!
Enkel inställning för att passa olika skördeförhållanden
Smidig och säker transport med lägre transporthöjd!

Smidig och säker transport med lägre transporthöjd!

Chassit pÄ Swadro TC har imponerande vÀgstabilitet och enastÄende svÀngradie som Àr godkÀnd för hastigheter upp till 40 km/h. Genom snabba omstÀllningar minskar transporthöjden till under 4 meter, rÀfsarmarna viks ihop istÀllet för att demonteras och de teleskopiska armarna dras in för att minska maskinens höjd.

Specifikation

    Allmänt

  • Typ av maskin Bogserad centrumläggande tvårotorssträngläggare
  • Strängposition Centrum
  • Effektbehov 70 hkr
  • Dimensioner

  • Arbetsbredd 8,10-9,30 m
  • Strängbredd max. 2,50 m
  • Strängbredd min. 1,30 m
  • Transportbredd 2,84 m
  • Transporthöjd 3,99 m
  • Transportlängd 6,75 m
  • Vikt 2780 kg
  • Ram & tillkoppling

  • Tillkoppling och kategori Bakre hydraularmarna
  • Tillkoppling hydraulik (DA=dubbelverkande, SA=enkelverkande) 1xDA, 1xSA
  • Transportchassi
  • Rotorer

  • Antal rotorer 2
  • Rotordiameter 3,80 m
  • Antal rotorarmar/rotor 15
  • Antal räfspinnar/rotorarm 4
  • Räfspinnarnas grovlek 10.5 mm
  • Kontrollsystem

  • Justering arbetshöjd Manuell med vev och indikering
  • Justering arbetsbredd Hydraulisk
  • Hjul

  • Däck rotorhjul 16x6.50-8
  • Däck transporthjul 11.5/80-15.3
  • Elektronik

  • Färdljus
  • ISOBUS-kompatibel

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 Är har KRONE varit en pÄlitlig tillverkare av moderna vallmaskiner frÄn Tyskland. Idag bestÄr deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, dÀribland pressar, slÄttermaskiner, hövÀndare, strÀnglÀggare, fyrkantsbalpressar och sjÀlvgÄende exakthackar.

KRONE Àr ett familjeÀgt företag som levererar pÄlitliga, högkvalitativa och hÄllbara maskiner med mÄlet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.