hero-image

EasyCut F 400 Fold

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

436 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyCut F 400 Fold har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Strängning med centrerad rotation (rotationsriktning A).
• Förlängda fästen för hydraularmarna på en större traktor med stora framhjul.
• Färdljus för högre trafiksäkerhet.

Listpris denna konfiguration

512 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

6 894 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Effektiva frontburna slåttermaskinen EasyCut F 400 Fold - perfekt för de större vallarealen!
Den här slåttermaskinen är frontburen och har en arbetsbredd på 4,04 m. Fold-modellen har också en vikbar rotorbalk för att minskar transportbredden till 3 m och den styrs hydrauliskt från förarplatsen, samt samlingsskruv som säkerställer att fodersträngen hamnar mellan traktorns hjul. Den här maskinen är framtagen för entreprenörer och professionella lantbrukare som vill ha maximalt överlapp och effektivitet i kombination med en butterflykombination.
Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Att få en snabb återväxt av vallen efter förstaskörden är avgörande för att få en stor andra- och förhoppningsvis tredjeskörd. Vädret påverkar såklart mycket men slåtterkrossens prestanda är också avgörande. Därför är det viktigt att ha en slåtterkross som ger rena snitt istället för att riva av gräset och riskera att skada markytan och därmed försämra förutsättningarna för vallen att återhämta sig. Med Krones SmartCut-teknologi klipps gräset med en större knivtallriksöverlappning och det går dessutom snabbt att byta knivarna så att resultatet blir rena snitt och högre avkastning.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är denna maskin utrustad med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.

Läckagesäker och robust rotorbalk för minimalt underhåll

Krones EasyCut-rotorbalk kräver minimalt underhåll tack vare att den är livstidssmord, har en hållbar konstruktion och är designad med stora kuggväxlar för att minimera slitaget. Detta minskar både tiden och kostnaderna för underhållet och säkerställer att slåtterkrossen håller längre. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Prisbelönt vikbar slåtterbalk!

Denna första hopfällbara slåtterbalk på marknaden tilldelades DLG Silver Medal vid Agritechnica 2019. KRONEs utveckling översätts till maximal effektivitet, maximal överlappning och maximal vägtrafiksäkerhet. Med en enkel knapptryckning aktiverar föraren en hydraulisk vridväxel som viker in ändarna på slåtterbalken utan att påverka knivtallrikarnas funktion, och går från 4,04 meters arbetsbredd till mindre än 3 meters transportbredd.
Prisbelönt vikbar slåtterbalk!

Egenskaper

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.

Enkla och snabba knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Släpskorna är monterade under slåtterbalken och säkerställer ett jämnt foderflöde samtidigt som de skyddar gräsytan. De är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem slitstarka och de hjälper också till att hålla slåtterbalken parallell med marken för att få enastående klipprecision. För varierande terräng eller olika klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!
Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

SmartCut-teknologin har ett effektivt knivsnitt och ökad knivtallriksöverlappning vilket garanterar förstklassig snittkvalitet. Den excentriska drivningen möjliggör mångsidiga rotationsalternativ – strängning med centrerad rotation (A) eller bred spridning med knivtallrikar som roterar parvis (B). Maskinen levereras med en standardlåda för reservknivar och möjlighet att ändra rotationshastigheten för att anpassas till olika förhållanden. Den kilformade slåtterbalken säkerställer anpassningsbara inställningar för kort eller lång stubb, vilket ger pålitlig prestanda och rena snitt för olika grödor.

Effektiv hantering av stora skördevolymer!

EasyCut F Fold har en strängskruv som enkelt för ihop gräset till en sträng direkt. Det gör det enklare och effektivare för efterföljande maskin att samla upp fodret direkt och slippa köra med en strängläggare.
Effektiv hantering av stora skördevolymer!

Pålitlig och robust konstruktion med den helsvetsade rotorbalken

KRONE använder svetsrobotar och CNC-teknologi för att tillverka sina rotorbalkar enligt högsta kvalitetsstandard. Tack vare den helt svetsade och permanent smorda konstruktionen förhindras läckage och underhållsbehovet minskar avsevärt. Denna underhållsfria design garanterar att rotorbalken behåller sin form och funktion, även efter många års användning. Genom en noggranntillverkningsprocess säkerställs den permanenta smörjningen, vilket eliminerar behovet av oljebyten.

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Vikbar frontmonterad slåttermaskin utan kross men med strängskruvar
 • Antal sektioner 1
 • Frontmaskinens design Egen ram med integrerad avfjädring
 • Effektbehov PTO 100 hkr
 • Effektbehov PTO 74 kw
 • Standard PTO varvtal 1000 rpm
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 4,04 m
 • Transportbredd 3,00 m
 • Vikt 1650 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Frontlyft+toppstång
 • Avfjädringssystem Hydraliskt
 • Tillkoppling hydraulik (LS, DA, SA) 1xSA
 • Slåtterbalk

 • Antal tallrikar 5
 • Antal knivar/tallrik 2
 • Antal strängtallrikar 4
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionskydd knivtallrikar
 • Släpskor Ja som tillval
 • Kontrollsystem

 • Justering klipphöjd Släpskor och vinkel
 • Krossrotor

 • Med kross
 • Bredspridningsvingar
 • Elektronik

 • Färdljus Som tillval
 • ISOBUS kompatibel
 • Strängsamling

 • Strängsamlare

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.