hero-image

EasyCut F 400 CV Fold

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

439 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyCut F 400 CV Fold har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Strängning med centrerad rotation (rotationsriktning A).
• Förlängda fästen för hydraularmarna på en större traktor med stora framhjul.
• Färdljus för högre trafiksäkerhet.

Listpris denna konfiguration

479 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

7 215 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Effektiva frontburna slåtterkrossen EasyCut F 400 CV Fold - perfekt för de större vallarealen!
Den här frontburna slåtterkrossen har en arbetsbredd på 4,04 m och kross med V-formade stålslagor som effektivt bearbetar fodret. Fold-modellen har också en vikbar rotorbalk för att minskar transportbredden till 3 m och den styrs hydrauliskt från förarplatsen. Den här maskinen är framtagen för entreprenörer och professionella lantbrukare som vill ha maximalt överlapp och effektivitet i kombination med en butterflykombination.
Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Att få en snabb återväxt av vallen efter förstaskörden är avgörande för att få en stor andra- och förhoppningsvis tredjeskörd. Vädret påverkar såklart mycket men slåtterkrossens prestanda är också avgörande. Därför är det viktigt att ha en slåtterkross som ger rena snitt istället för att riva av gräset och riskera att skada markytan och därmed försämra förutsättningarna för vallen att återhämta sig. Med Krones SmartCut-teknologi klipps gräset med en större knivtallriksöverlappning och det går dessutom snabbt att byta knivarna så att resultatet blir rena snitt och högre avkastning.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är denna maskin utrustad med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.
Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krones EasyCut-rotorbalk kräver minimalt underhåll tack vare att den är livstidssmord, har en hållbar konstruktion och är designad med stora kuggväxlar för att minimera slitaget. Detta minskar både tiden och kostnaderna för underhållet och säkerställer att slåtterkrossen håller längre. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Prisbelönt vikbar slåtterbalk!

Denna första hopfällbara slåtterbalk på marknaden tilldelades DLG Silver Medal vid Agritechnica 2019. KRONEs utveckling översätts till maximal effektivitet, maximal överlappning och maximal vägtrafiksäkerhet. Med en enkel knapptryckning aktiverar föraren en hydraulisk vridväxel som viker in ändarna på slåtterbalken utan att påverka knivtallrikarnas funktion, och går från 4,04 meters arbetsbredd till mindre än 3 meters transportbredd.
Prisbelönt vikbar slåtterbalk!

Egenskaper

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.
Enklare och snabbare system för knivbyten

Enklare och snabbare system för knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.

Hög produktivitet och enastående bearbetning med CV-rotorn

CV-rotorn, med V-formade stålslagor, garanterar jämn fördelning av grödan över hela arbetsbredden. Dess robusta Ø64 cm och spiralformade slagarrangemang säkerställer oavbrutet flöde av grödan, hög produktivitet och enastående bearbetning. V-slagorna är tillverkade av härdat stål och monterade i en brant vinkel, vilket ger intensiv och kraftfull behandling av fodret. Slagorna svänger bakåt vid kontakt med främmande föremål, medan framåtsvängning begränsas för att öka livslängden på slagorna.
Kör inte över det nyklippta fodret!

Kör inte över det nyklippta fodret!

Den här frontburna slåttermaskinen strängar gräset för att passa efterföljande maskin och för att undvika att köra över fodret med traktordäcken. Strängbredden ställs in genom att justera strängplåtarna. För att ytterligare styra gräset kan tillvalda styrplåtar säkerställa en konsekvent och välformad sträng.

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Släpskorna är monterade under slåtterbalken och säkerställer ett jämnt foderflöde samtidigt som de skyddar gräsytan. De är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem slitstarka och de hjälper också till att hålla slåtterbalken parallell med marken för att få enastående klipprecision. För varierande terräng eller olika klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!
Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

SmartCut-teknologin har ett effektivt knivsnitt och ökad knivtallriksöverlappning vilket garanterar förstklassig snittkvalitet. Den excentriska drivningen möjliggör mångsidiga rotationsalternativ – strängning med centrerad rotation (A) eller bred spridning med knivtallrikar som roterar parvis (B). Maskinen levereras med en standardlåda för reservknivar och möjlighet att ändra rotationshastigheten för att anpassas till olika förhållanden. Den kilformade slåtterbalken säkerställer anpassningsbara inställningar för kort eller lång stubb, vilket ger pålitlig prestanda och rena snitt för olika grödor.

Effektiv hantering av stora skördevolymer!

EasyCut F Fold har en strängskruv som enkelt för ihop gräset till en sträng direkt. Det gör det enklare och effektivare för efterföljande maskin att samla upp fodret direkt och slippa köra med en strängläggare.
Effektiv hantering av stora skördevolymer!

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Frontburen slåtterkross
 • Frontmaskinens design Egen ram med integrerad avfjädring
 • Effektbehov PTO 100 hkr
 • Standard PTO varvtal 1000 rpm
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 4,04 m
 • Transportbredd 3,00 m
 • Vikt 1750 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Frontlyften+toppstång
 • Avfjädringssystem Mekaniska fjädrar
 • Slåtterbalk

 • Antal tallrikar 5
 • Antal knivar/tallrik 2
 • Antal strängtallrikar 4
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionskydd knivtallrikar
 • Släpskor Ja som tillval
 • Kontrollsystem

 • Justering klipphöjd Vinkel (toppstång) och släpskor
 • Krossrotor

 • Med kross
 • Krosstyp Rotor med Y formade stålslagor
 • Drivning krossenhet Växellåda
 • Kross varvtal 600, 900
 • Bredspridningsvingar
 • Elektronik

 • ISOBUS kompatibel
 • Strängsamling

 • Strängsamlare

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.