hero-image

BiG Pack 1290 HDP II XC Gen. 4

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av BiG Pack 1290 HDP II XC har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• V-knytare och knytarrengöring med tryckluft.
• Fuktavläsning.
• Extra garnförvaring för 12 garn.
• Större hjul och bredare däck för de nordiska ofta fuktiga markförhållandena.

Listpris denna konfiguration

3 590 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

54 622 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Öka effektiviteten och minska kostnaderna med BiG Pack 1290 HDP II XC!
Den här storbalspressen har en balstorlek på 120 x 90 cm och justerbar ballängd mellan 1,00 upp till 3,20 meter. Den levererar en imponerande hög densitet, har upp till 70% högre genomströmning eller 25% högre densitet och en ekonomisk bränsleförbrukning på mindre än en liter per ton halm.

Balar med hög densitet minskar kostnaderna

Den högre densiteten bidrar till en mer klimateffektiv produktion då det blir färre balar att samla in på fältet, effektivare vägtransport och mindre lagringsutrymme. Med upp till 30% högre varvtal på pickupen och högre hastighet i fält ökar genomströmningen med upp till 70%. När materialet rört sig in i balkammaren via det variabla fyllsystemet, pressas det till hårda kakor i balen. Denna teknik möjliggör upp till 35% högre baldensitet, och i kombination med V-knytarens 8 garn håller balen sin stabila form utan att kostnaderna för balgarn nödvändigtvis behöver bli dyrare.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Den här maskinen har flera smarta funktioner som gör driften enklare. Om det uppstår stopp stannar pickupen automatiskt av säkerhetsskäl för att minska risken för att något går sönder och i XCut-systemet finns ett inbyggt skydd för främmande föremål som skyddar snittverket. När knivarna ska bytas görs det enkelt genom en i sidled utdragbar knivkassett. Rotorns inmatningsfingrar är dessutom belagda med hardoxstål som minskar energiförbrukningen och garanterar enastående klippkvalitet, hög kapacitet och lång livslängd.
Miljövänligt val med högdensitetsbalar!

Miljövänligt val med högdensitetsbalar!

Att skörda en gröda som ger 4 ton halm per hektar och producera 500 kg balar i stället för 400 kg från en konventionell storbalspress minskar antalet balar som ska samlas in med två balar per hektar. Även om maskinen använder garn av högre kvalitet – KRONE rekommenderar KRONE excellenta HDP Strong² – sjunker garnkostnaderna med upp till 25 % tack vare den högre baldensiteten. Den nya och egenutvecklade knytaren kombinerar det bästa av två världar: pålitlig funktion från dubbelknytaren och utan små bitar garnrester lämnas på fältet.

En maskin med smidigt underhåll

Den här maskinen är konstruerad för att minimera underhåll och rengöringsinsatser, vilket sparar både tid och pengar. Trots sin kraftfulla prestanda har den lägre bränsleförbrukning per ton pressad halm och förvaringsmöjligheterna för balgarn gör det möjligt att arbeta ostört hela dagen. Detta innebär att du får en kostnadseffektiv lösning som inte bara är kraftfull utan också ekonomiskt fördelaktig för din verksamhet.

Robust konstruktion som håller länge

En maskin som är enkel att underhålla kommer att hålla längre, men ännu bättre är när det finns funktioner som minskar underhållet. EasyFlow pickupen utan kamstyrning med färre rörliga delar minskar slitage och behovet av underhåll. Garnförvaringen har också gummitätningar som standard för att effektivt hålla damm och smuts borta från förvaringsutrymmena. Utöver detta har alla BiG Pack storbalspressar höj- och sänkbara maskinsidor som ger enkel åtkomst, ett centralt smörjsystem, drivningskomponenter med överbelastningskopplingar i stället för brytbultar samt ett rengöringssystem för knytarna med tryckluft eller hydrauldrivna fläktar.

Egenskaper

Maximalt flöde av grödan

Med Active pickup får du maximalt flöde av grödan med fem pålitliga och effektiva rader av pinnar med 55 mm avstånd. Den kamlösa designen och den extra drivna inmatningsrullen är en kombination som är känd för att effektivt rensa fältet även under svåra förhållanden. Med en imponerande arbetsbredd gör den att du kan arbeta i högt tempo och därmed få en hög timproduktion. Krones Active Pickup anpassar sig smidigt till markkonturen med pivoterande stödhjul och har en strängrulle monterad i överkant som trycker ihop stora höga strängar för effektiv insamling. Höjden justeras enkelt och snabbt för olika grödor och förhållanden och de två flexibla hjulen följer kurvor smidigt så att inget missas.

Effektivare lastning och transport med HDP II

Har du stora volymer att pressa och vill effektivisera transporten av balarna? Med BiG Pack HDP II kan man nu uppnå ännu högre densitet i balarna och därmed pressa balar med högre vikt i mindre storlek. På Fyn i Danmark producerar företaget Halm 80 mellan 50 000 och 55 000 storbalar varje år med 14 storbalpressar. Idag har de 6 stycken BiG Pack-pressar från Krone istället och pressar fortfarande lika mycket fast med högre densiteten vilket har gett en positiv påverkan på lönsamheten.

Jämn storlek och form varje gång

För en smidigare hantering och lagring av balar är det avgörande att varje bal är av samma storlek och form. Därför är alla BiG Packs utrustade med teknologi som garanterar konstant form på balarna vid varje pressning. En elektronisk kontroll för ballängden är centralt monterad i balkammarens botten, och föraren kan enkelt välja densiteten från 0 % till 100 % via styrenheten. Därefter anpassar ett intelligent tryckreglersystem automatiskt trycket i balkammaren med hjälp av två sensorer som mäter kraften från presskolven. Balkammarens form säkerställer också att varje bal får släta och snygga kanter.

Optimal snitthastighet och kvalitet

När det kommer till att maximera snitthastighet och höja kvaliteten på ditt foder är XCut det rätta valet. Med imponerande 20 mm breda Hardox-plattor är snittverket utformat för att leverera enastående snitthastighet och en ren, saxliknande klippning. Välj mellan att använda 13 eller 26 knivar och den V-formade anordning bidrar till att resultatet blir jämnt fyllda balar över hela bredden.
Optimal snitthastighet och kvalitet
Precisionssnitt som leder till balar av hög kvalitet

Precisionssnitt som leder till balar av hög kvalitet

BiG Packens snittverk XCut är utformat för att ge ett saxliknande klipp i halmen, vilket säkerställer exakta snittlängder. Snittrotorns inmatningsfingrar är 20 mm breda och ett saxliknande snitt uppstår när rotorfingrarna tvingar halmen genom snittverkets knivar med precision. Genom detta precisionssnitt kan inte halmstråna böjas innan snittningen, vilket kan resultera i ojämna och längre snitt. Det saxliknande klippet bidrar till att producera halmbalar med konsekvent hög kvalitet.

Integrerat knivskydd och enkla byten

Det smarta knivsystemet består av en smart knivkassett som enkelt sänks hydrauliskt och kan dras ut åt ena sidan för att underlätta byten på ett bekvämt och användarvänligt sätt. För att säkerställa en problemfri drift, har alla knivar ett individuellt fjäderbaserat skydd. Det betyder att om din maskin plockar upp något oönskat föremål, kommer knivarna att röra sig först ur inmatningen och sedan tillbaka till sin arbetsposition när det främmande föremålet har passerat. Det är en teknik som inte bara är enkel, utan också effektiv, och den hjälper till att öka driftsäkerheten.
Integrerat knivskydd och enkla byten

Hög baldensitet även i lägre hastigheter

VFS (Variabelt Fyllnadssystem) från KRONE hjälper till att skapa robusta och tunga balar, även när man arbetar med tunna strängar och låg arbetshastighet. Materialet matas in i inmatningskanalen till förkammaren där det förkomprimeras. När det förinställda trycket uppnåtts lyfts det upp i balkanalen och bildar en balkaka. I kammarpressen trycks balflaken ihop av kolven som slår 45 slag/minut och får extra mycket kraft av det stora svänghjulet. PTO-hastigheten kan minskas till 800 varv per minut för att kolven ska slå 36 slag per minut och skapa robusta balar även i lägre hastigheter eller med mindre material, samtidigt som man sparar bränsle. Med en automatisk överbelastningskoppling ser systemet till att alltid leverera maximal prestanda och jämnt komprimerade balar.

Robust drivsystem

På Krones storbalpressar överförs all kraft genom starka drivaxlar, växellådor och överbelastningsskydd, och här finns inga kedjor eller brytbultar vilket ökar pålitligheten. För BiG Pack med XCut används en separat 4-spårig polyrem för att driva pickupen och snittverket. Remdrivningen stängs av automatiskt vid blockering för att undvika skador och startar bara när pressen är igång. Den är också skyddad av en slirkoppling vid start och aktiverar en automatisk avstängningskoppling vid överbelastning för extra säkerhet.
Robust drivsystem
Mjuk start och jämn drift

Mjuk start och jämn drift

Det stora svänghjulet som väger cirka 610 kg absorberar belastningar och håller maskinen i jämn drift med mindre kraftanvändning. Hydraulmotorn accelererar svänghjulet före kopplingen av traktorns PTO och den mellanliggande växellådan minskar slitaget på drivaxeln samt ökar PTO-hastigheten för maximal svänghjulsprestanda. Alla BiG Pack HDP II-modeller har ett hydrauliskt startassistanssystem som säkerställer en smidig maskinstart.

Pålitlig knytning även under extrema förhållanden

Med Krone PowerClean, som ingår som standard på BiG Pack 1290 HDP II, kan du vara säker på att knytarna är pålitliga även under de mest extrema förhållandena. Den här luftbaserade knytarrengöringen ser till att det regelbundet rengörs från damm med ett kraftfullt flöde av komprimerad luft. Dessutom har maskinen garnlådor som är helt dammtäta och kan enkelt vikas ner hydrauliskt och sidoluckorna öppnas för att ge enkel tillgång vid påfyllning av garn.
Pålitlig knytning även under extrema förhållanden

Perfekta knutar och inga garnrester i fält

Att producera högdensitetsbalar i höga hastigheter med stabila knutar är en utmaning. Krone och Rasspe har därför utvecklat ett patenterat knytarsystem för BiG Pack HDP med åtta kompakta V-dubbelknytare som hanterar garn med minimal dragkraft. Resultatet är perfekta knutar även i högdensitetsmaterial och hög körhastighet, samtidigt som det inte lämnas kvar några garnrester i fält. Eftersom BiG Pack HDP är mycket kraftfulla maskiner för att kunna pressa högdensitetsbalar rekommenderas det att använda den i kombination med Krones HDP-garn som är extra starkt och speciellt framtaget för denna press.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Pålitliga maskiner är ovärderliga för en smidig vallskörd. Med BiG Packens minimala underhåll och färre lösa delar minskar slitaget, vilket innebär att du kan fokusera mer tid på själva skörden och samtidigt spara pengar. Dess smörjsystem gör underhållsarbetet till en enkel uppgift även under skörden. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Effektiv förvaring för långa arbetsdagar

Den här modellen har ett generöst förvaringsutrymme med kapacitet för upp till 54 garnrullar, vilket gör det möjligt att ha gott om garn med sig på fältet. Garnlådorna kan enkelt sänkas hydrauliskt från förarplatsen för smidig påfyllning och är dessutom utrustade med LED-belysning för att underlätta arbete på nätterna. För de som har många balar att pressa och vill undvika att få slut på garn finns möjligheten att välja till två extra garnlådor på maskinens bakre del. Dessa lådor ger utrymme för antingen 12 garnrullar eller 10 garnrullar och en verktygslåda (notera att detta alternativ inte är tillgängligt i kombination med BaleCollect).

Stabilt stödben

För att göra det ännu enklare att koppla till och från maskinen har Krone som standard utrustat den här modellen med ett hydrauliskt stödben. Detta gör hanteringen smidig och säker, och du kan vara trygg i att din utrustning står stadigt när den inte används.
Stabilt stödben
Marktryck och däckalternativ

Marktryck och däckalternativ

BiG Pack HDP II erbjuder flexibla däckalternativ och kan utrustas med antingen tryckluftsbroms eller hydrauliska bromsar. Standarddäcken 620/50 R 22.5 161D eller tillvalet 710/50 R26.5 170D monterade på tandemaxeln ger skonsam och minimal påverkan på underlaget och markpackningen. Tandemaxeln har en bladfjäderupphängning där en stor slaglängd fördelar maskinvikten jämnt mellan fram- och bakaxeln, vilket är särskilt fördelaktigt i blötare terräng.

Bättre koll på grödans vattenhalt (tillval)

Med tillvalet av vattenhaltsmätare kan du hålla koll på grödans vattenhalt i realtid via hyttens monitor. Sensorn ger ett varningsmeddelande om vattenhaltsnivån överstiger de förinställda gränsvärdena, vilket gör det möjligt att optimera din skörd och säkerställa att du skapar perfekta balar varje gång.
Bättre koll på grödans vattenhalt (tillval)
Säkerställ att balarna har rätt vikt (tillval)

Säkerställ att balarna har rätt vikt (tillval)

Om du vill hålla koll på om balens vikt uppfyller dina kunders behov, är det integrerade vågsystemet rätt tillval. Terminalen visar inte bara vikten på varje enskild bal, utan även den totala vikten av de färdiga balarna. Med detta system kan du säkerställa att du levererar exakt vad dina kunder efterfrågar varje gång.

Optimera effektiviteten under skörden med BaleCollect! (tillval)

En baluppsamlare kan effektivisera skörden mycket i kombination med storbalspressen. Krones BaleCollect samlar upp till tre fyrkantsbalar som är 120 cm breda eller fem stycken som är 80 cm breda. Detta gör det enklare att spara tid, minskar kostnader, minska markpackning och uppnå hög produktivitet under skörden. Läs mer om BaleCollect här.
Se bra ut i mörkret (tillval)

Se bra ut i mörkret (tillval)

De tre valfria LED-arbetsljusen lyser upp området bakom balpressen och pickupen framtill. Anslut enkelt ljusen till den befintliga kabelhärvan och styr dem från terminalen. Med detta tillval får man bästa möjliga sikt under nattskiftet.

Kontrollterminalerna

 • Högupplösta färgdisplayer med touchfunktion
 • Samtliga KRONE BiG Pack storbalspressar är ISOBUS kompatibla.
 • Om KRONE BiG Pack är kopplad till en ISOBUS-kompatibel traktor kan du använda traktorterminalen för att styra balpressen.
Även den enklare modellen DS 500 från KRONE erbjuder bekväm och omfattande kontroll av alla huvudfunktioner via en färgdisplay med touchfunktion. CCI 800 och CCI 1200 ISOBUS-terminalerna tar användarkomforten till en högre nivå och erbjuder en skärm som visar både maskinens omfattande funktioner, och bild från inkopplad kamera.
Kontrollterminalerna
Smidig anslutning med Krone SmartConnect (tillval)

Smidig anslutning med Krone SmartConnect (tillval)

Krone SmartConnect KSC är kärnan i KRONE:s datamanagementsystem. Oavsett om du föredrar Agrirouter, KRONE Smart Telematics eller enbart E-Solutions-programvarulicenser, så är Krone SmartConnect med sitt SIM-kort för flera nätverk det smidigaste sättet att etablera anslutning. Den loggar automatiskt in på det nätverk som ger bäst mottagning på platsen och är standardutrustning på BiG Pack.

Få en bra överblick med KRONE Smart Telematics

Krone Smart Telematics ger en överblick över maskiner och data, vilket effektiviserar skördekedjan utan onödiga telefonsamtal. Tydliga balkartor och detaljerad information följer med varje bal och möjliggör omfattande dokumentation. Enkelt konverteras data till PDF-rapporter på bara några klick.
Få en bra överblick med KRONE Smart Telematics
Fler tillval

Fler tillval

 • Kamerasystem för säker backning
 • Extra uppsättning knivar (alla BiG Pack-maskiner med XCut- eller VariCut-klippningssystem och PreChop har detta alternativ)
 • Högtrycksrengöringsfläkt
 • Koppling för tyst drift
 • Olika operatörsterminaler
 • Agrirouter – databas för delning av data

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Storbalspress, fyrkantbalar
 • PTO effektbehov 258 hkr
 • Effektbehov 190 kw
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd pickup 2,35 m
 • Transportbredd 2,99 m
 • Transportlängd 9,13 m
 • Transporthöjd 3,81 m
 • Vikt 15400 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Drag tillkoppling Drag för nedre dragpunkt. Dragtyp specificeras individuellt
 • Drag tillkoppling, alternativ Kuldrag K80, dragögla kat 3 eller 4
 • Antal hjulaxlar 2
 • Broms Hydraulisk eller pneumatisk
 • Garnförvaring Nedvikbara garnlådor för 54 garn
 • Inmatning

 • Pickup specifikation KRONE Active Pick-Up, utan kamkurva med 5 rader inmatningspinnar med 55mm mellanrum. Strängrulle samt aktiv inmatningsrulle. Luftfyllda svängande stödhjul
 • Snittverk
 • Snittverkstyp XC
 • Snittverk specifikation Rotorsnittverk, rotor 720 mm i Hardex stål med 20 mm inmatningsfingrar i V form, 26 knivar, 2 knivbankar (13/13). Individuell knivlåsning. Utdragbar knivkassett (åt sidan)
 • Snittverk min. längd 44 mm
 • Balkammare

 • Balkammare bredd x höjd 120x90 cm
 • Ballängd 1,0 - 3,2 m
 • Antal kolvslag/minut 45
 • Knytare

 • Knytartyp V knytare
 • Antal knytare 8
 • Knytare, rengöringssystem Tryckluft, sekvensstyrd
 • Hjul

 • Däckstorlek standard 560  / 45 R 22.5 146 D
 • Däckstorlek tillval 620  / 50 R 22.5 154 D, 620  / 55 R 26.5 166 D, 710  / 50 R 26.5 170 D
 • Elektronik

 • ISOBUS kompatibel
 • Tillgängliga terminaler DS500, CCI800, CCI1200
 • Hydraulik

 • LS hydraulik
 • Tillval

 • Balsamlarvagn möjlig
 • Dragmonterad halmhack möjlig

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.