Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

SKY EasyDrill

En mångsidig direkt- och precisionssåmaskin med 40 år av intensiv forskning och utveckling bakom sig.

SE EN VIDEO KONTAKTA OSS

Effektivisera

En mångsidig såmaskin

EasyDrillen är en mycket flexibel maskin som kan anpassas efter förutsättningarna. I standardutförande kan EasyDrillen så direkt i obearbetad jord, vid minimerad jordbearbetning eller i konventionellt bearbetad jord. Som tillvalsutrustad kan den så olika grödor radvis eller med stora radavstånd vid radodling. Med den här såmaskinen kan sättet att producera utvecklas och det går att vara flexibel med odlingsförutsättningarna.

Specialerbjudande

EasyDrill W6020 Kombi-/Direktsåmaskin HD

Vid köp av demomaskin får du just nu 21% rabattordinariepris 1 900 000 SEK. Det innebär att du nu kan köpa en EasyDrill kombi-/direktsåmaskin där priset bland annat inkluderar:  

• Quartz 800 kontrollbox
• ISOBUS kablage
• Anti-blockeringssensorer utsäde
• LED-roterande varningsljus
Serviceavtal på 3 år 

Listpris: Från 1 900 000 SEK
Demomaskin: 1 499 000 SEK

Finansiering: från 20 132 SEK/mån exkl. moms.
*Leasingperiod 60 månader via DNB.

Om du dessutom väljer att bli ambassadörskund för Farmers First i 3 år får du ytterligare 5% rabatt på ordinariepris. Då kostar demomaskinen 1 399 000 SEK.

Sky Easy Drill

tandemsystem

Nyckeln till precision!

EasyDrill har samma billsystem som en betsåmaskin: ett framhjul och ett bakhjul som styr sådjupet. Placeringen av fröet blir med den här tekniken mycket precis och regelbunden. Med EasyDrill kan du byta till direktsådd utan att kompromissa med placeringskvaliteten. Tallrikens lutning på 1,5° och öppning av 3,5° minskar effektförbrukningen och minskar jordstörningar mellan såraderna. 

Upp till fyra behållare

Kombinera olika fröer

I en och samma överfart kan EasyDrillen så upp till fyra olika produkter med fyra olika utmatningar och på två olika djup. Detta gör att du kan så samodlingsgrödan samtidigt som huvudgrödan och komplettera med gödning utan att behöva köra flera gånger. 

Etablering av Grödor

EasyDrill med E-Drive Premium-tillägg

När du sår med EasyDrillen och tillägget E-drive Premium kan varje sårad kontrolleras individuellt. Det betyder att avståndet mellan såraderna blir valbart när varje sårad kan stängas respektive öppnas individuellt. Detta system gör det enklare att göra körspår helt anpassat efter dina och fältets behov.

Med de två extrabehållarna PRO I och II kan du dessutom hantera upp till fyra olika sorter med individuell utmatning. EasyDrill är en kombimaskin som standard, med möjlighet för sådd och placering av gödning på olika djup - oavsett vilka tillval du har.

De svarta strecken på bilden betyder att billen är stängd medan den gröna visar att den är öppen. Den övre raden är såbillarna och den nedre är gödningsbillarna.

Olika sådjup

Anpassa sådjupet

EasyDrillen är framtagen för att undvika planmässig tung bearbetning. En minimerad ytlig bearbetning är positivt för både jordhälsan och produktionsekonomin. Därför har EasyDrillen utvecklats för att endast bearbeta jorden ner till sådjupet och skydda gamla rotsystem och maskgångar. På sikt förbättras både jordens förmåga till vattenhushållning, gasutbyte och kolinlagring.

Tryck

Anpassa trycknivån till dina behov

Ett anpassat billtryck är viktigt beroende på markens fuktighet. Med EasyDrill kan billtrycket vara mellan 0 och 250 kg/såbill. Beroende på förutsättningarna kan trycket från maskinens vikt flexibelt flyttas mellan framjulet, skivbillen eller det bakre välthjulet. 

Mätenhet

Precis och automatiserad

EasyDrill har en utmatningsmekanism i rostfritt stål som är mycket exakt. Kalibreringstestet är automatiserat och med samma utmatningsvals kan utsädesmängder upp till 450 kg sås (vete och 10 km/tim).  

Tömning av behållare

Snabbt och enkelt!

EasyDrillen är konstruerad för att det ska vara enkelt att tömma behållarna. Det här gör det möjligt att tömma behållaren helt. Smidig och enkel lösning som sparar tid!

LuftStrömmar

Två separata luftströmmar

För att så flera produkter med olika mängd kan olika luftryck i de 2 kretsarna justeras på EasyDrill.

  • Ingen sortering mellan små och stora frön.
  • Ingen risk för blockering med 2 kretsar.
  • Hantering av två olika djup.
  • Ingen risk för skottbränna med vissa gödselmedel

Tremetersmaskin

EasyDrill såmaskin med mekanisk utmatning

Den delade behållaren medger sådd av upp till tre produkter med tre olika utmatningar och på två olika sådjup. Denna såmaskin är utrustad med en knastervals för små och stora frön och en spiralformad rostfri stålvals för gödningsmedel och frön. EasyDrill har en bottenklaff som möjliggör en fullständig tömning av behållaren.

Teknisk Specifikation

Demo med vår produktspecialist Erik 
Hör vår produktscpecialist berätta om vår demomaskin EasyDrill W 6020 i en digital demo.

Kontakta oss

Vill du veta mer?

Vi finns här för att svara på dina frågor! Kontakta oss via sales@farmersfirst.se eller 040-22 32 50, alternativt via vår bokningssida där du kan få en djupare genomgång av maskinen över ett videosamtal av en produktspecialist.

Välkommen att höra av dig!