Deep Tine Aerator

Motverkar ytkompaktering och stärker gräsplantorna!

SE EN VIDEO KONTAKTA OSS

Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan

Hållbarhet

Spelytor i toppskick!

Djupluftning är en viktig del av underhållet av spelytorna, inte minst om de är lite äldre och har jordpackningsproblematik. Den första fördelen under året är att spelytorna torkar upp snabbare efter första djupluftningen. Det bidrar till att man kan komma ut mycket fortare och göra en vertikalskärning.

GKBs Deep Tine Aerator-serie, är precis som alla GKBs redskap, producerad av de bästa tillgängliga komponent-och materialkvaliteterna. Dessutom tillverkas alla GKBs redskap i Europa med Europeisk standard för att möta Europeiska säkerhets- och arbetsmiljökrav. Exempelvis extra kraftiga underhållsfria täta lager.

GKBs maskiner tål att jämföras med konkurrenterna.

GKB DTAjpg4004

Modeller

Aerator GKB DTA160_3562

Modell efter behov

Den minsta modellen, DTA120, är lämplig för spelytor som är särskilt känsliga för marktryck som till exempel greener och tee. Max arbetsdjup för DTA120 är 25 cm.

Den något bredare DTA160 används ofta på samma områden som DTA120, men med sin något bredare arbetsbredd så kan den med fördel användas lite mer allround för samtliga spelytor på golfbanan, i snävare parkområden och på mindre idrottsplatser. Max arbetsdjup för DTA160 är 30 cm.

Modellerna DTA210 och DTA260 är bredare och används främst på stora plana spelytor som Fairways, Fotbollsplaner och Parkytor. DTA210 och DTA260 används när man har behov av att snabbt och djupt arbeta genom stora områden, dessa båda modeller erbjuder hydrauliskt justerbar djupinställning och dessutom den djupaste luftningen med ett Max arbetsdjup på 40 cm.

DTA210 och DTA260

Hydraulisk höjdjustering

Maskinen kopplas med en PTO-axel och hydraulik till traktorn. DTA210 och DTA240 är försedda med hydraulisk djupjustering så att önskat djup snabbt och enkelt kan justeras ifrån förarplatsen på traktorn.

Tajming

Skapa rätt förutsättningar!

Efter t.ex. en vinter så är växtbädden vanligen väldigt packad. Det leder i sin tur till en syrefattig miljö för både gräs och mikroorganismer. För att nedbrytningen av det döda materialet och för att rotsystemet ska komma i gång måste bland annat luft tillsättas. Mikroorganismerna behöver liksom vi syre för att andas.

När mikroorganismernas aktivitet ökar så går nedbrytningen av det organiska materialet mycket snabbare. Denna process bidrar till att viktiga näringsämnen frigörs och blir tillgängliga för de levande plantorna.

Forskning visar att med bra luftningsprogram kan man minska mycket på framför allt de första kvävegivorna, och kan man minska det så bidrar det i sin tur till snabbare etablering och friskare plantor under hela spelsäsongen.  

Hålbild

Resultat och effekt

Om din spelyta har blivit kraftigt kompakterad så är djupluftning en viktig del av lösningen!

DTAn tränger enkelt igenom den komprimerade gräsytan till det önskade djupet. Vatten, luft och näring kan sedan enklare passera genom markprofilen vilket leder till en förbättrad livsmiljö för gräsplantor och mikroorganismer.

Med DTAs "Tine Holding System", dess justerbara arbetsvinkel (upp till 25°) och ett rejält arbetsdjup (upp till 40 cm), ger DTA dig möjligheten att ta kontroll över gräsrötterna och förutsättningar för att leverera spelytor i toppskick!

GKB DTA1jpg4003

Rotbildning

Stimulerar och stärker

Djupluftning stimulerar rottillväxt och stärker därmed gräsplantornas motståndskraft på din golfbana eller idrottsplats, vilket avsevärt förbättrar spelytornas kvalitet och utseende.

DTA-modellerna kan alla utrustas med olika typer av tinor (pinnar), kryss pinnar, hålpipor och solida tinor, som finns att få i en uppsjö av olika längder och bredder.

Andra viktiga processer som exempelvis gasutbyte påverkas positivt genom att djupluftning ser till att massflödet ökar.

Genom återkommande djupluftning och dressning motverkar man dessutom blöta kring lågpunkter (ofta brottas man med avrinning från högre partier som blir torra, och låga partier som blir för blöta). Dessutom ger djupluftning och dressning spelytorna en avsevärt förbättrad infiltrationshastighet. DTA-modellerna kan alla utrustas med olika typer av tinor (pinnar), kryss pinnar, hålpipor och solida tinor, och de finns i olika längder och bredder.

Med bra luftnings- och dressarbete skapar man bättre rotförhållanden, vilket i sin tur gynnar gräskvaliteten, spelytornas kvalitet och spelupplevelsen. Det är med andra ord aldrig fel att djuplufta och dressa spelytorna ofta.   

Luftpinnar

Enkelt pinnbyte

Maskinerna som är försedda med GKB's unika monteringssystem för tinorna, gör det möjligt att snabbt byta till olika typer och storlekar tinor, exempelvis solida-, kryss- och hålpipstinor. Med den 3-växlade kraftiga växellådan kan du optimera djupluftarens arbetshastighet i förhållande till hastigheten på traktorn för att skapa exakthet och precision i hålmönster och hålbild efter den specifika spelytans behov.

Teknisk specifikation

Se maskinen arbeta! 

Kontakta oss

Vill du veta mer?

Vi finns här för att svara på dina frågor! Kontakta oss via sales@farmersfirst.se eller 040-22 32 50, alternativt via vår bokningssida där du kan få en djupare genomgång av maskinen över ett videosamtal av en produktspecialist.

Välkommen att höra av dig!

Frmers First Hero