hero-image

GX 360 Plus

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Pris

Se våra färdiga erbjudande nedan. Har du andra önskemål? Boka ett möte med våra produktrådgivare så hjälper vi dig! Logga in för att se rätt pris.

Bygg din egen

Prata med en produktrådgivare för att konfigurera en maskin efter dina önskemål.

Du kan ringa 040-22 32 50, maila sales@farmersfirst.se eller använda ”Boka ett möte” nedan för att komma i kontakt med oss..

Tveka inte, kontakta oss idag – vi finns här för dig!

Boka ett möte

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Mångsidig och pålitlig under alla förhållanden – transportvagnen GX 360 Plus!
GX-vagnen har en lastvolym på 44 m³ och är designad för att möta de skiftande behoven inom modernt lantbruk. Tack vare sin flexibla utformning och robusta konstruktion kan GX transportera en mängd olika material och grödor, och dess användarvänliga funktioner gör att både lastning och lossning kan genomföras med maximal precision.

Flexibilitet i lastning

KRONE GX är utformad för att möta de mest skiftande behoven i lantbruket. Oavsett om du transporterar rotfrukter som potatis och betor, spannmål som vete och majs, eller tyngre material som träflis och fodersäckar, klarar GX av alla typer av last. Den robusta konstruktionen gör den tålig nog för tunga material, samtidigt som den skonsamt hanterar känsliga grödor som lätt kan skadas. Denna flexibilitet gör GX till ett oumbärligt redskap för lantbrukare som behöver en pålitlig vagn året runt, för varierande arbetsuppgifter och material.

Stor lastkapacitet och bra överblick

Med en imponerande lastkapacitet kan GX hantera stora mängder material i ett enda lass, vilket effektiviserar arbetsflödet och sparar tid. Den breda öppningen underlättar snabb och effektiv lastning, medan de justerbara sidoväggarna ger extra flexibilitet vid hantering av olika typer av gods. De stora inspektionsfönstren på vagnen ger föraren en tydlig vy över lastutrymmet, vilket minimerar risken för överfyllning och spill. Denna översikt säkerställer att arbetet flyter smidigt och att grödorna lastas på ett kontrollerat sätt.
Rörligt golv och vägg för effektiv lossning

Rörligt golv och vägg för effektiv lossning

GX är utrustad med ett rörligt golv- och väggsystem som gör lossningen både snabb och skonsam. Golvet och frontväggen arbetar i perfekt samspel för att flytta materialet jämnt bakåt, vilket garanterar en effektiv lossning utan att skada känsliga grödor som potatis eller ensilage. Denna teknik gör det också möjligt att hantera stora volymer snabbt, vilket är särskilt värdefullt när tiden är knapp under skördeperioder. Den jämna och kontrollerade rörelsen säkerställer att materialet bevarar sin struktur och kvalitet under hela processen.

Egenskaper

GX PLUS – Enkelhet och funktionalitet

GX PLUS – Enkelhet och funktionalitet

PLUS-varianten fokuserar på enkelhet och säkerhet, perfekt för de som behöver en robust vagn utan avancerad teknik. Denna modell fungerar utan ISOBUS och styrs via Pre-Select-systemet, vilket gör den både enkel att använda och pålitlig i alla förhållanden.

En transportvagn med många användningsområden

KRONE GX är byggd för att hantera en mängd olika material, året runt. Under vintern är vagnen idealisk för att transportera snö och halm, medan den under skördesäsongen enkelt tar hand om grödor som betor, majs och spannmål. Känsliga grödor, som potatis och rotfrukter, hanteras skonsamt tack vare det rörliga golvet som minskar fallhöjden och skyddar grödorna från skador. Oavsett vilken typ av material du arbetar med, är GX en pålitlig lösning för säker och effektiv transport.
En transportvagn med många användningsområden
Robust och hållbar drivning

Robust och hållbar drivning

KRONE GX är utrustad med kraftiga flatlink-kedjor under golvet, designade för att klara de mest krävande arbetsförhållandena. Dessa slitstarka kedjor är tillverkade av material som garanterar lång livslängd och bibehållen prestanda över tid, även vid intensiv användning. Kopplade till golvbandet, arbetar kedjorna sömlöst för att säkerställa en jämn och effektiv förflyttning av materialet.

Kraftfullt lossningssystem

GX-vagnen har ett kraftfullt lossningssystem som drivs av två hydraulmotorer och robusta växellådor. Detta system möjliggör smidig och kontrollerad lossning, med justerbar hastighet för olika typer av material. Oavsett om du hanterar stora volymer eller känsliga grödor, säkerställer systemet en snabb och effektiv lossning som optimerar arbetet.
Kraftfullt lossningssystem
Skonsam och jämn lossning

Skonsam och jämn lossning

Frontväggen och golvbandet arbetar i perfekt harmoni för att försiktigt förflytta materialet bakåt, vilket minimerar risken för skador på grödorna under lossningsprocessen. Detta samordnade system ger ett jämnt flöde av materialet, vilket är särskilt viktigt vid hantering av grödor som kräver extra omsorg för att bibehålla deras kvalitet.

Smidig lastning med hjullastare

Tack vare sina teleskopiska sidor blir lastningen av kompost enkel och smidig. De justerbara sidorna kan sänkas för att underlätta lastning med hjullastare eller teleskoplastare, vilket gör att fyllningen kan ske snabbt och med minimalt spill. Denna funktion säkerställer att stora volymer kan lastas utan att förlora material, vilket ökar både precision och effektivitet i arbetet.
Smidig lastning med hjullastare
Flexibel och justerbar dragstång

Flexibel och justerbar dragstång

Den hydrauliska dragstången kan enkelt justeras för att anpassa markfrigången, vilket gör att vagnen kan ställas in efter terräng och uppgift. Detta är särskilt praktiskt vid arbete i kuperad eller ojämn mark, där justerbar dragstång ger smidig manövrering och stabilitet. Dessutom kan vagnens front sänkas vid behov, vilket underlättar lastning och gör det snabbare och enklare att fylla vagnen, särskilt när den används bakom en skördemaskin som öppnar ett fält.

Smidig och bekväm körning

Den hydrauliska upphängningen absorberar stötar från ojämn terräng och tillsammans med de stora däcken som kan vara upp till 30,5 tum, ger det en oslagbart smidig körning. Detta skapar en bekväm arbetsmiljö för föraren och minskar påfrestningar både på maskin och traktor. Kombinationen av upphängning och stora däck bidrar till både bättre stabilitet och förbättrad komfort, vilket gör att arbetet kan utföras snabbare och effektivare, med mindre slitage på utrustningen.
Smidig och bekväm körning
Enkel fyllning med koniska sidoväggar

Enkel fyllning med koniska sidoväggar

De koniska väggarna skapar en bredare öppning upptill, vilket gör det lättare att fylla vagnen med olika typer av material utan att behöva oroa sig för att något fastnar eller hamnar utanför lastytan. Denna utformning minskar även risken för att material fastnar längs väggarna under lossning, vilket säkerställer att hela lasset töms jämnt och snabbt. Tillsammans med vagnens lätta men robusta konstruktion, optimerar de koniska sidoväggarna inte bara lastkapaciteten, utan också arbetsflödet, vilket sparar tid och energi i fält.

Justerbara sidor för känsliga grödor

GX-vagnen har justerbara sidoväggar som kan sänkas med upp till 660 mm, vilket minskar fallhöjden och skyddar känsliga grödor som potatis och betor från skador under lastning. Denna funktion gör det möjligt att hantera grödor på ett skonsamt sätt, samtidigt som det förbättrar effektiviteten. Justerbara sidor gör också lastningen enklare och mer flexibel, vilket underlättar arbetet med olika typer av maskiner och anpassningar för specifika behov.
Justerbara sidor för känsliga grödor
Full insyn i lastutrymmet

Full insyn i lastutrymmet

De stora akrylfönstren på frontväggen ger föraren en tydlig överblick över hela lastutrymmet. Dessa fönster gör det enkelt att övervaka lastningen i realtid och säkerställer att fyllningen sker korrekt och jämnt. Genom att ha full insyn i utrymmet kan föraren snabbt justera processen om det behövs, vilket minimerar risken för överfyllning eller spill. Detta förbättrar inte bara arbetsflödet utan bidrar också till att grödorna hanteras på ett optimalt sätt, vilket ökar effektiviteten och säkerheten under både lastning och transport.

Lätt men slitstark konstruktion

GRP-konstruktionen (glasfiberförstärkt plast) gör vagnen både lätt och extremt robust. Trots sin låga vikt erbjuder den en imponerande hållbarhet, vilket gör att den kan hantera stora laster utan att kompromissa på prestanda. Den lätta konstruktionen minskar också bränsleförbrukningen under transport och bidrar till bättre manövrerbarhet, både på väg och i fält. Samtidigt säkerställer materialets slitstarka egenskaper att vagnen står emot slitage och tuffa arbetsförhållanden, vilket ger lång livslängd och pålitlig prestanda även vid intensiv användning.
Lätt men slitstark konstruktion
Flexibel baklucka för snabb lastning

Flexibel baklucka för snabb lastning

Den flexibla bakluckan med två utmatningsrullar gör lastningsprocessen både snabb och smidig. När rullarna inte behövs för lossning, kan de enkelt fällas bort, vilket frigör lastutrymmet helt och möjliggör en snabbare och mer flexibel lastning. Denna design minimerar tiden det tar att växla mellan olika arbetsmoment, oavsett om du lastar eller lossar. Den praktiska mekanismen gör det också enkelt att anpassa vagnen till olika typer av last, vilket ökar effektiviteten och gör att arbetsflödet kan hållas jämnt utan onödiga avbrott.

Smart vikning

KRONE GX har en mycket smart bakluckedesign. Lossningsvalsarna kan fästas på sidorna eller på bakluckan på bara några sekunder. Ingen hjälp behövs för att återmontera de två bultarna på valsarnas ändar – en smart lösning som påskyndar byten.
Smart vikning
Jämn och skonsam spridning

Jämn och skonsam spridning

Utmatningsrullarna är utformade för att säkerställa en jämn och kontrollerad spridning av materialet, oavsett om det handlar om ensilage, spannmål eller andra grödor. Denna jämna spridning gör det enkelt att komprimera och packa materialet, vilket är avgörande för att bevara kvaliteten och effektivt utnyttja lagringsutrymmet. Genom att sprida grödorna i ett jämnt lager skapar rullarna förutsättningar för optimal komprimering, vilket förbättrar lagringens hållbarhet och säkerställer att materialet bevaras på bästa möjliga sätt.

Stabilt och pålitligt chassi

Vagnen har ett kraftigt chassi utrustat med hydro-pneumatisk fjädring, vilket ger både stabilitet och komfort oavsett terrängförhållanden. Detta robusta system gör att vagnen klarar av att hantera ojämn mark och tunga laster med bibehållen kontroll och smidig körning.
Stabilt och pålitligt chassi
Spara däck och minska slitaget

Spara däck och minska slitaget

Under tomtransporter kan en av axlarna lyftas för att minska däckslitage och spara på resurser. Detta förlänger däckens livslängd och minskar driftskostnaderna, särskilt vid körning på vägar utan tung last.

Bromssystemet

GX 440 och GX 520 är utrustade med tvåkrets tryckluftsbromsar som standard. Den hydrauliska ALB-ventilen justerar automatiskt bromskraften efter den aktuella lasten. Fjäderackumulerade bromscylindrar garanterar att maskinen står säkert parkerad, oavsett terräng.
Bromssystemet
ISOBUS-styrning Plus

ISOBUS-styrning Plus

De hydrauliska funktionerna på GX 360- och 440 PLUS-modellerna förväljs som standard via PreSelect Digital på ISOBUS-terminalen och styrs sedan med traktorns hydraulventiler. För ökad komfort kan förvalen av funktionerna även programmeras på traktorns reglage. Alternativt kan Pre-Select DS 50 erbjuda en separat kontrollenhet för att förvälja de hydrauliska funktionerna.

Säkerhetsfunktioner

  • LED-arbetslampor för säker drift både i fält och på väg.
  • Utmärkt sikt runtom vid nattarbete.
  • Standardmonterade positionslampor för hög synlighet i mörker.
  • För ökad säkerhet kan vagnen utrustas med reflekterande konturmarkeringar.
  • Hydrauliskt underkörningsskydd är standardutrustning.
Upp till åtta LED-arbetslampor, sidolampor som syns på långt håll, reflekterande remsor och en valbar kamera med skärm är mycket användbara tillval som gör nattarbete enklare och säkrare. Tillsammans med underkörningsskyddet ger denna utrustning maximal säkerhet både i arbete och på väg.
Säkerhetsfunktioner

Flexibel urlastning med ExactUnload (tillval)

Med ExactUnload kan du ställa in hur snabbt och jämnt grödorna ska tömmas över ett fördefinierat avstånd, vilket är särskilt användbart vid ensilering. Den jämna fördelningen av materialet minskar behovet av manuell justering och sparar därmed tid under arbetet. Denna funktion säkerställer också att grödorna sprids på ett konsekvent sätt, vilket bidrar till en optimal packning i silogropen och förbättrar kvaliteten på ensilaget.

Underkörningsskydd

Ett hydrauliskt underkörningsskydd ökar säkerheten vid körning på allmän väg. Det kan fällas upp för att underlätta manövrering vid arbete med uppsamlingsvagnar och skördetröskor. Dessutom samlas inga grödor på skyddet när det är uppfällt. Skyddet fälls automatiskt ner i vägposition så snart hastigheten når 15 km/h.
Underkörningsskydd
SmartConnect

SmartConnect

KRONE Smart-Connect är ett telemetrisystem som erbjuds som tillval för GX-modellen. Med GPS och Wi-Fi-funktionalitet fungerar det som ett gränssnitt mot ditt datahanteringssystem. Telemetri gör det möjligt för dig att spåra vagnen och samla in viktig data, som sedan skickas direkt till kontoret. Detta är framtidens sätt att bedriva lantbruk – smart, effektivt och uppkopplat.

Kameror (tillval)

GX-modellerna kan utrustas med valbara kameror, där en visar bilder från vagnens inre och en fungerar som backkamera. Monitorn har en växlande färgskärm som gör skördearbetet enklare och säkrare.
Kameror (tillval)
Fjärrkontroll (tillval)

Fjärrkontroll (tillval)

Med den valbara radiostyrda fjärrkontrollen kan du styra vagnen GX på distans från marken. Du kan öppna och stänga bakluckan eller styra lossningsenheten för golv och frontvägg med variabla hastigheter. Detta gör att du kan ha full kontroll utan att behöva hjälp.

Externa lampor (tillval)

Upp till åtta extra sidolampor finns som tillval för KRONE GX-modellen, vilka lyser upp axeln och området runt maskinen. Detta gör det säkrare och enklare att manövrera och köra bredvid skördetröskan på natten samt ökar säkerheten vid arbete vid silon.
Externa lampor (tillval)
Intern belysning (tillval)

Intern belysning (tillval)

Som tillval kan LED-ljus installeras inuti lastutrymmet för att ge optimal sikt. Indirekt belysning gör det bekvämare att fylla maskinen från skördetröskan, särskilt vid arbete i mörker. Dessa lampor kan även kopplas ihop med traktorns belysning för en smidig och samordnad ljusstyrning.

Täckskydd (tillval)

Som tillval kan vagnen utrustas med täckskydd för att skydda grödorna under transport. Dessa täckskydd öppnas och stängs hydrauliskt, vilket gör det enkelt att säkra lasten under snabb vägtransport. Med detta tillval kan du vara säker på att inget material går förlorat på vägen.
Täckskydd (tillval)
Kontrollera den aktuella lasten (tillval)

Kontrollera den aktuella lasten (tillval)

Lastens vikt visas tydligt genom tryckmätare som anger trycket i de hydrauliska cylindrarna på den ledade dragstången och i vagnens chassi. Denna funktion ger en pålitlig och enkel översikt över den aktuella lastkapaciteten, vilket hjälper dig att arbeta säkert och effektivt.

Elektroniskt vågsystem (tillval)

Det valbara elektroniska vågsystemet använder sensorbultar på dragstången och på tandem- eller tridemaxeln för att mäta lasten med hydraulisk tryckkompensation. Lastens vikt beräknas utifrån dragstångens och axelns belastning och visas tydligt på en skärm. Dessutom registreras vikten för varje arbetsuppgift, vilket ger en detaljerad översikt av arbetet.
Elektroniskt vågsystem (tillval)

Specifikation

    Allmänt

  • Vagntyp Flexibel transportvagn
  • Effektbehov 120 hkr
  • Effektbehov 88 kw
  • PTO varvtal 1000 rpm
  • Dimensioner

  • Bredd 2.96 m
  • Höjd 3.95 m
  • Längd 8.75 m
  • Max. axelvikt (med tandem axel) 18 000 kg
  • Max. axelvikt (med trippel axel) 20 000 kg
  • Ram & tillkoppling

  • Drag K80 kuldrag
  • Max. vikt på draget 4 ton
  • Hydrauluttag traktor, std utrustning 1x DA+ 1x SA + fri retur. (Om tillval, ytterligare 1x SA + 1x DA)
  • Lastutrymme

  • Volym lastutrymme 36 m3
  • Avlastning, rivarvalsar Som tillval
  • Antal rivaraxlar, std (tillval) 2
  • Hjul

  • Tandemaxel standard
  • Trippelaxel
  • Hjulstorlek standard 800/45 R 26.5 TL
  • Hjulstorlek tillval 800/45 R 26.5 Trac, 710/50 R 30.5, 800/45 R 30.5 Trac
  • Spårvidd 2,05 m
  • Elektronik

  • System PreSelect och traktorns yttre hydraulventiler
  • ISOBUS kompatibel
  • Terminal Som tillval
  • Alternativ terminal DS 500, CCI 800, CCI 1200
  • Tillval

  • Sidoutmatning
  • Lasttäckning Som tillval

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.