hero-image

Vendro 790

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

189 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av Vendro 790 har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Främre stödhjul som förbättrar maskinens markföljning vid ojämn terräng.
• Lindningsskydd som förebygger att grödan lindar sig runt hjulaxlarna.
• Hydrauliskt kontrollerad gränsspridning.
• Färdljus för högre trafiksäkerhet på allmän väg.

Listpris denna konfiguration

225 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

3 407 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Smidiga och precisionssäkra Vendro 790 - nyckeln till jämn spridning och effektiv torkning!
Den här burna hövändaren med 6 rotorer och 7,90 m arbetsbredd ger maximal komfort för föraren, kortar effektivt ned tiden för torkningsprocessen och levererar högkvalitativt foder. Passar perfekt för foder där man önskar att uppnå en högre torrsubstans eller snabbt behöver torka blött foder innan nästa regnskur kommer.
Jämn torkning och förbättrad foderkvalitet

Jämn torkning och förbättrad foderkvalitet

När skördefönstret förkortas blir det utmanande att uppnå optimal torrsubstans. Krones innovativa OptiTurn-rotorer och 3D-pinnar erbjuder en unik lösning med deras tredimensionella form, vilket säkerställer en jämn och bred spridning som accelererar torkningen - förbättrad vattenavdunstning, ökad luftcirkulation och överlägsen foderkvalitet. Minskad mängd fodertillskott, förhindrar utfodringsstress och förbättrar djurhälsan.

Justerbar spridningsvinkel för anpassning till förutsättningarna

Oavsett om det handlar om ensilage på våren eller hö på sommaren, är olika spridningsvinklar avgörande för önskade resultat. Vendro-hövändaren erbjuder hög bearbetning för snabb torkning av ensilaget och skonsam vändning för höet. Vinkeln justeras utan verktyg, använd den flacka spridningsinställningen (13° och 15°) för jämn, skonsam fördelning av höet, eller den branta (17° och 19°) för optimal torkningsprocess. Resultaten är jämn torkning och homogen fördelning av torrt material i ditt foder.
Tajmingen är viktig i ett smalt skördefönster för att kunna spara pengar!

Tajmingen är viktig i ett smalt skördefönster för att kunna spara pengar!

Att kunna komma igång snabbt med att vända höet när vädret tillåter är viktigt för att inte riskera värdeminskningar. Med Vendron är du alltid förberedd med minimal inställningstid, underhållet är enkelt med bara några smörjpunkter. Krones rotorväxellåda ger dessutom hög pålitlighet och stabilitet, vilket låter dig arbeta ostört under vallsäsongen, spara kostnader och uppnå hög driftsäkerhet.

Egenskaper

Jämn upptorkning med markföljande rotorer

Jämn upptorkning med markföljande rotorer

OptiTurn-rotordesignen är en viktig och specifik egenskap för Krones hövändare. Den speciella designen gör att rotorerna överlappar varandra generöst och att OptiTurn-pinnarna kan lyfta grödan rent och sprida den jämnt med en optimal bredd för bästa möjliga upptorkning. Rotorarmarna är fastskruvade i rotorerna med en extra plåt under pinnarmen, en kraftig konstruktion som även kan hantera stora volymer gräs. Under varje rotor, sitter rotorhjulen med stora däck extremt nära rotorn, det ger optimal markföljning utan risk att få med föroreningar i fodret.

Enklare och jämnare spridning med OptiTurn-pinnarna

Rent och högkvalitativt foder är ett måste för att ha friska djur. OptiTurn-pinnarna har en 3D-design som säkerställer precision vid upptagning samt minimerar smuts och förluster. Pinnarnas längd är anpassad till maskinens vinkel mot underlaget och har därför olika längd vilket gör det möjligt att fånga upp allt material. Den lätt böjda formen på pinnarna lyfter fodret från marken istället för att räfsa det och kastar sedan iväg det i en jämn spridning. Pinnarna är tillverkade av Ø 9,5 mm Super-C-stål som garanterar hållbarhet och överlägsen prestanda.
Pålitliga växellådor för ökad säkerhet och hållbarhet

Pålitliga växellådor för ökad säkerhet och hållbarhet

Rotorväxellådorna är monterade under den robusta ramen där de är säkra från påfrestningar av arbete och drift. Dessutom är växellådorna oberoende av ramen vilket gör att du inte behöver oroa dig för oljeläckor, även i den tuffaste terrängen. Växellådorna är både underhållsfria och smorda med flytande fett, vilket säkerställer förlängd livslängd och problemfria körningar.

Jämn och exakt drift med dämparstag

Hövändarna är utrustade med mekaniska eller hydrauliska dämparstag beroende på specifikation. Hydrauliska dämparstag finns som tillval för alla modeller. Dämparstagen förenar bommarna med huvudramen på ett mjukt sätt när maskinen lyfts ur arbete. De absorberar också stötkrafter och vibrationer samt eliminerar svängningar när hövändning sker i kurvor, så att varje enskilt grässtrå plockas upp och jämnt fördelas till perfekt foder.
Jämn och exakt drift med dämparstag
Enkel vinkeljustering för överlägsna resultat

Enkel vinkeljustering för överlägsna resultat

Alla Vendro-modeller har ett hål och sprintsystem som gör det möjligt att enkelt ändra spridningsvinkeln i fyra steg från 13° till 19° helt utan verktyg. En flack spridning (13° och 15°) ger jämn fördelning och skonsam vändning av höet, medan brant spridning (17° och 19°) ger en optimal och intensivare torkningsprocess. På detta sätt kan du anpassa maskinens prestation enligt dina specifika önskemål.

Design som hjälper till med torkningsprocessen

Vendrons OptiTurn-fingrar överlappar varandra generöst för att kunna lyfta grödan utan kontamination och sprida den jämnt. Med rätt spridningsvinkel kan man uppnå den optimala kastvinkeln för snabb torkning som resulterar i bra foderkvalitet. Rotorerna sitter nära stödhjulen för att få optimal markföljning och undvika kontaminering av fodret. Denna teknik ökar inte bara produktiviteten på fältet, utan även i mjölkningsbåset.
Design som hjälper till med torkningsprocessen
Optimerad driftsäkerhet med OctoLink

Optimerad driftsäkerhet med OctoLink

De pålitliga OctoLink-fingerkopplingarna används på alla Krones hövändare. Varje rotor drivs av en beprövad fingerkoppling med åtta fingrar, vilka skapar en stark och tillförlitlig anslutning i drivlinan. Oavsett vinkel bibehålls kraftflödet till nästa rotor. De extremt tåliga fingerkopplingarna är helt smörjfria, vilket minskar tiden för underhåll, ökar produktiviteten och sparar pengar.

Underhållsfri och skyddad drivlina sparar bränsle

OctoLink-kopplingar säkerställer problemfri drift utan risk för skador på drivlinan på grund av operatörsfel. Kopplingen skadas alltså inte om föraren av misstag glömmer att stänga av drivningen, när maskinen viks ihop! Med åtta fingrar som skapar kopplingar, bryts aldrig drivlinan till rotorerna, vilket ger oavbruten kraftöverföring. OctoLink-kopplingen medger låga effektförluster i drivlinan, vilket resulterar i bränslesparande användning. Dra fördel av en underhållsfri drivlina som minimerar service- och underhållskrav samtidigt som den maximerar livslängden.
Underhållsfri och skyddad drivlina sparar bränsle
Smidig fällning med dubbelverkande mekanism

Smidig fällning med dubbelverkande mekanism

Upplev Vendrons bekvämligheten med hydraulisk in- och utvikning av sidosektionerna mellan arbetsläge och transportläge. Sekventiell kontroll vid in- och utvikning av sidosektioner eliminerar behovet av sensorer och kabeldragning. Sidosektionerna säkras i uppvikt läge med hydrauliska låsventiler. Njut av förbättrad kontroll av in- och utviknings processen, och ökad effektivitet!

Kompatibel med mindre traktorer för ökad flexibilitet

Upplev fördelarna med den kompakte tillkopplingsanordningen, som placerar maskinen närmre traktorn. Detta flyttar vikt till framaxeln och säkerställer bra viktfördelning samt ett kompakt utförande. Huvudramen har pendelupphängning, vilket ger stabilitet och enkel rörlighet. Njut av en enkel drift med de minimala lyftkraften som krävs.

Specifikation

  Allmänt

 • Typ av vändare Buren rotorvändare
 • Effektbehov 65 hkr
 • Effektbehov 48 kw
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 7,90 m
 • Transportbredd 2,99 m
 • Transporthöjd 3,35 m
 • Transportlängd 2,38 m
 • Vikt 1240 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling, kat Bakre hydraularmar+toppstång, kat. II
 • Tillkoppling, hydraulik 1xDA
 • Dämpningsstag Mekaniska
 • Gränsspridning Ja, mekanisk
 • Vändtegs position Nej
 • Spridningsvinkel justering 13-19 grader
 • Rotorer

 • Antal rotorer 6
 • Antal rotorarmar/ rotor 7
 • Rotordiameter 1,70 m
 • Antal vändarpinnar/ rotorarm 1
 • Hjul

 • Däck rotorhjul 16x6.50-8
 • Elektronik

 • Färdljus

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.