hero-image

Swadro TS 740 Twin

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

459 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av Swadro TS 740 Twin har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Större hjul och bredare däck för de nordiska ofta fuktiga markförhållandena.
• Strängduk till den främre rotorn.
• Arbetshöjdsjustering av rotorerna via elkontroll med display.

Listpris denna konfiguration

459 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

6 894 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Effektiva Swadro TS 740 Twin - nyckeln till hög flexibilitet i vallskörden!
Den här strängläggaren har dubbla rotorer som placerar strängen vid sidan om traktorn och har en flexibel arbetsbredd mellan 7,40 m i för enkla strängar och 8,20 m för två mindre strängar. Den är designad med smarta funktioner som gör det enkelt att anpassa sig efter förutsättningarna och ger rent foder till maximal kvalitet. Med sin storlek och flexibilitet är den idealisk för de medelstora fälten och dessutom kräver den minimalt med underhåll.

Låt tekniken hjälpa till med att få renare foder!

Swadron är designad för renare foder och samtidigt minimera spill. Ett test utfört av DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) visade att Krones Lift Tines minskar förorening av råaska i fodret oavsett arbetshastighet och dessutom minimerar de förlusterna med upp till 2,1% jämfört med andra system. Räfspinnarna lyfts i och ur arbete på ett sätt som gör att de inte riskerar att stöta i marken och förorena fodret eller skada markytan.

Timing är avgörande i ett smalt skördetidsfönster för att spara pengar!

Swadro TS Twin-modellerna har dubbla rotorer och en flexibel arbetsbredd som kan justeras teleskopiskt för att möta specifika krav. Det gör att du kan ändra bredden eller strängningspositionen och arbeta mer effektivt, samtidigt som kompatibilitet med nästa maskin i processen säkerställs. Enkla men stora strängar passar efterföljande högkapacitativa fälthackar och lättare grödor, medan dubbelsträngläggning (två mindre strängar) passar efterföljande maskiner med lägre kapacitet eller bladrika grödor.
Timing är avgörande i ett smalt skördetidsfönster för att spara pengar!
Minimerad stilleståndstid med reparationer i fält!

Minimerad stilleståndstid med reparationer i fält!

Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att komma igång snabbt igen eftersom vallfodrets värde minskar varje timme med stillestånd. På Swadron kan en rotorarm bytas snabbt i fält utan en droppe oljespill, vilket sparar tid och pengar samtidigt som du inte behöver oroa dig för kontaminerat foder.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krone's Swadro-modeller kräver minimalt underhåll tack vare sina slitagefria kamspår, den hermetiskt förseglade och livstids smorda växellådan. Denna kombination minskar slitage och underhållskostnader och säkerställer att strängläggaren alltid är redo för arbete. Endast en daglig visuell inspektion och smörjning av kraftöverföringsaxeln behövs, medan andra underhållsuppgifter utförs mellan skördarna för en effektivare säsong. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Egenskaper

Rent foder och hög avverkning!

Rent foder och hög avverkning!

I mer än 10 år har KRONE Lift Tines bevisat för användare runt om i världen att det är ett ypperligt val för dem som vill producera kvalitetsfoder. Pinnarna är böjda på två ställen för att lyfta fodret snarare än att räfsa det så att det inte kontamineras. Inte ens extremt blött och tungt material böjer de 10,5 mm grova räfspinnarna. Ett test utfört av DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) visade att Krones Lift Tines minskar förorening av råaska i fodret till mindre än 9% oavsett arbetshastighet och minskar förlusterna med upp till 2,1% jämfört med andra system.

Byt räfsarm direkt i fält

Som de flesta av oss någon gång har upplevt är det lätt att böja en rotorarm när man t.ex. har bråttom. Då är det viktigt att snabbt komma igång igen eftersom fodrets värde minskar för varje timme med driftstopp. Med Swadrons DuraMax kamkurva är det möjligt att byta en räfsarm helt utan oljespill på fältet så att du kan få in fodret i tid utan att riskera kvaliteten och värdet på skörden. Kamkurvan har dessutom en speciell ytbehandling som ger låg friktion, minimerat slitage och längre livslängd.
Byt räfsarm direkt i fält
Anpassa resultatet till efterföljande maskin

Anpassa resultatet till efterföljande maskin

Med Twin-funktionen kan du enkelt ställa in strängläggningen teleskopiskt för att vara anpassad till förhållandena och öka effektiviteten:
 • En sträng innebär att fodret samlas i en sträng från båda rotorerna med en passering på fältet, vilket passar bra för högavkastande grödor eller vid användning av balpressar och små fordon för foderhantering.
 • En stor dubbelsträng kan bildas genom att samla två enkla strängar i en större med passering fram och tillbaka på fältet, vilket passar perfekt i kombination med efterföljande maskiner som har högkapacitetsintag eller lättare grödor.
 • Två separata strängar kan skapas genom att sära på strängrotorerna så att de bildar två separata strängar, vilket passar efterföljande maskiner med lägre kapacitet eller bladrika grödor.

Garanterad funktion och tillförlitlighet!

Underhållsfria och permanent smorda och tätade rotorväxellådor gör Swadron till en mycket pålitlig partner i skörden oavsett väder. Den här strängläggaren är alltid redo för arbete och säkerställer pålitlig drift i det smala skördefönstret.
-Ingen tid går till spillo på servicestopp.
-Inget smörjmedel ut = inga föroreningar in!
Garanterad funktion och tillförlitlighet!
Skonar gräsvallen och ger rent foder!

Skonar gräsvallen och ger rent foder!

Krones Jet Effect är inspirerad av ett flygplans start- och landningsbeteende i sin rotorupphängningsdesign för att säkerställa att det alltid finns ett maximalt fritt utrymme mellan pinnen och gräsytan när rotorn sänks och lyfts ur arbete. Utan denna marginal kan skador i gräsytan uppstå och ge utrymme för ogräs att gro, som i sin tur försämrar kvaliteten på fodret. Men med Swadrons design kan skadorna undvikas, räfspinnarna håller längre och resultatet blir rent foder.

Fyrkantiga och lätthanterliga strängar i alla förhållanden

Krones DuraMax kamkurva har en liten diameter och brant spårdesign tillverkad av specialhärdat material (bainit) som gör att rotorarmarna smidigt kan följa kurvan och lyfta räfspinnarna ur strängen snabbt och med lätthet. Detta innovativa system säkerställer att resultatet blir fyrkantiga och optimala strängar i alla förhållanden, oavsett terräng eller foderkvalitet, så att det blir enklare för efterföljande maskin att samla upp fodret.
Fyrkantiga och lätthanterliga strängar i alla förhållanden
Säkerställer pålitliga resultat och jämna strängavslut

Säkerställer pålitliga resultat och jämna strängavslut

Det hydrauliska sekvensstyrningssystem höjer den främre rotorn innan den bakre rotorn når ändpositionen. Denna precisa kontroll hanteras mekaniskt från en hållbar och robust växelförare som ger operatörer möjlighet att anpassa fördröjningen mellan rotorernas höjning och sänkning så att resultatet blir konsekvent.

Enastående strängläggning både i jämn och kuperad terräng

Rotorn hänger i en drag- och kardankonfiguration som säkerställer att maskinen kan röra sig i alla tre dimensionerna, vilket möjliggör optimal markföljd både i färdriktningen och tvärs över den. Med det avancerade systemet plockar räfspinnarna effektivt upp varje strå utan att få med sig ett enda sandkorn. Resultatet blir rent foder, minimala förlustnivåer och möjlighet att köra i höga arbetshastigheter.
Enastående strängläggning både i jämn och kuperad terräng
Exakt höjdreglering för bästa resultat

Exakt höjdreglering för bästa resultat

När det gäller höjdreglering är noggrannhet och pålitlighet viktigt. Därför är Swadron utrustad med en manuell vev som gör att du kan ställa in arbetshöjden med millimeterprecision och därigenom säkerställa en exakt markkonturföljning. Med den lättlästa skalan så kan du på ett enkelt sätt justera strängläggaren för att matcha stubbhöjden på din slåttermaskin, och sluta gissa för att få med allt foder och utan föroreningar. Det går även att utrusta den med en elektrisk rotorhöjdjustering och den medföljande rotorhöjdsdisplay som man har i hytten.

Något lutad för bästa resultat

En rotorlutning tvärs över färdriktningen leder till minimala förluster och bättre form på dina strängar. Alla Swadro-rotorer tiltar som standard. Tvärlutningen för varje rotor och därmed pinnpositionen i förhållande till marken kan justeras med hjälp av de bakre rotorhjulen.

När arbetshöjden är inställd ska rotorn lutas mot strängen för att kompensera för det faktum att pinnarna böjer sig bakåt på grund av skördens vikt. I själva verket bör rotorn luta något mot strängen för att balansera ut den belastning som materialet lägger på pinnarna. KRONE rekommenderar en 1-2 cm lutning mot strängen.

Justera lutningen enkelt med sprint-/hålsystemet.
Något lutad för bästa resultat

Specifikation

  Allmänt

 • Typ av maskin Bogserad strängläggare med 2 rotorer
 • Strängposition Sida
 • Effektbehov 50 hkr
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 7,40 m
 • Strängbredd max. 1,60 m
 • Strängbredd min. 1,20 m
 • Transportbredd 2,76 m
 • Transporthöjd 3,99 m
 • Transportlängd 8,65 m
 • Vikt 2400 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Bakre hydraularmar
 • Tillkoppling hydraulik (DA=dubbelverkande, SA=enkelverkande) 2xDA
 • Transportchassi
 • Rotorer

 • Antal rotorer 2
 • Rotordiameter 3,60 m
 • Antal rotorarmar/rotor 2x13
 • Antal räfspinnar/rotorarm 4
 • Räfspinnarnas grovlek 10.5 mm
 • Kontrollsystem

 • Justering arbetshöjd Mekanisk
 • Hjul

 • Däck rotorhjul 16x6.50-8
 • Däck transporthjul 11.5/80- 15.3/10 PR
 • Elektronik

 • ISOBUS-kompatibel

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.