hero-image

BiG M 450 CV

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Kraftfulla och bränsleeffektiva BiG M 450 CV – en självgående slåtterkross för alla förhållanden!
Den här maskinen är den ultimata lösningen för den som behöver hantera krävande slåtterförhållanden och vill uppnå hög produktivitet, säkerhet och komfort. Med sin kraftfulla motor och breda arbetsbredd på 9,90 m är det här en pålitlig partner för att maximera skördens resultat, minimera ansträngningen och täcka stora områden på kort tid.
Effektiv, användarvänlig och smidig

Effektiv, användarvänlig och smidig

Med sin kraftfulla och bränsleeffektiva motor samt imponerande arbetsbredd är BiG M utformad för att enkelt täcka stora områden med hög effektivitet, vilket inte bara sparar resurser utan minskar också kostnader. Den har en ergonomiskt designad hytt och smidighet som gör den till det optimala valet oavsett terrängförhållanden. Den hydropneumatiska fjädringen på axlarna säkerställer enastående förarkomfort under långa arbetspass. Dessutom erbjuder den enastående smidighet, utmärkt sikt och intuitiva användargränssnitt som gör den till det överlägsna valet för vallskörden.

Gör slåttern enkel, även i kuperad terräng

Oavsett om man arbetar på stora eller små fält, i platt eller kuperad terräng, eller till och med i de mest utmanande jordförhållandena, så är det här den perfekta maskinen. Den är specialdesignad för att göra slåttern så enkel och säker som möjligt, även i krävande terräng. Med denna maskin kan användaren vara trygg med att den levererar hög produktivitet och prestanda samtidigt som den säkerställer komfort under arbete.
Gör slåttern enkel, även i kuperad terräng
Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är denna maskin utrustad med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Pålitliga maskiner är ovärderliga för en smidig vallskörd. BiG M har minimalt underhåll och ett automatiskt smörjsystem som minskar slitaget, vilket innebär att du kan fokusera mer tid på själva skörden och samtidigt spara pengar. Motorn kräver endast underhåll var tusende driftstimme eller en gång om året, vilket gör underhållsarbetet till en enkel uppgift även under skörden. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Egenskaper

Arbetskapacitet på över 17 hektar per timme

Arbetskapacitet på över 17 hektar per timme

BiG M är utrustad med en innovativ drivlina som möjliggör arbetskapaciteter på över 17 hektar per timme. Den axiellt monterade motorns kraft överförs direkt via kraftband och drivaxlar till de tre slåttermaskinerna. Denna direkta kraftöverföring säkerställer hög effektivitet och pålitlig prestanda. Hydraulisk justering av klippaggregatshöjden och fullständig marktrycksstyrning från hytten ökar din komfort och möjliggör hantering av stora ytor med precision och effektivitet, samtidigt som trötthet minskar och produktiviteten ökar.

Enkel och smidig manövrering

Det är inte alla fält som är enkla att slå vall på, både trånga utrymmen och svår terräng kan ställa till det och påverka produktiviteten. Därför är BiG M utrustad med hjulmotorer och har förmågan att svänga i upp till 50 graders vinkel. Denna egenskap gör maskinen extremt smidig och enkel att manövrera, vilket ökar effektiviteten särskilt i små fält och krävande terräng. Utöver att spara tid och uppnå högre produktivitet minimerar den också risken för skador på grödorna och maskinen.
Enkel och smidig manövrering
Högsta möjliga förarkomfort

Högsta möjliga förarkomfort

Alla axlar på BiG M är utrustade med hydraulisk höjdjustering och hydro-pneumatisk fjädring - funktioner som ger operatörerna en oöverträffad åkkomfort både i fältet och på allmänna vägar. Till exempel kan de sänka chassit för att få en transporthöjd på mindre än 4 m. Detta garanterar maximal komfort och förenklar övergången mellan olika arbetsplatser och vägtransporter. Utöver detta är motorn och transmissionen monterade på vibrationsdämpande block, vilket ger tyst drift och minskad ljudnivå.

Kraftfull motor

BiG M är utrustad med en kraftfull Liebherr-motor som uppfyller utsläppsnormen steg fem. Denna motor använder SCR-teknologi (Selective Catalytic Reduction) för att säkerställa en ren och effektiv förbränning. Genom att injicera urea i avgasströmmen omvandlas kväveoxider till naturligt kväve och vatten, vilket minimerar miljöpåverkan. Med en bränsletank på 780 liter och en ureatank på 80 liter kan du arbeta under långa dagar utan avbrott för påfyllning. Detta ökar din produktivitet och sparar tid och pengar.
Kraftfull motor
Lägre bränslekostnader

Lägre bränslekostnader

BiG M är utrustad med PowerSplit-motorstyrning som noggrant övervakar motorns varvtal för att anpassa prestanda efter behov. I Eco-läge startar motorn vid 1650 rpm och levererar 354 hk, vilket ger tillräckligt med kraft för vanliga arbetsuppgifter. Men när extra kraft behövs, växlar den automatiskt till M-läge med 449 hk för att hantera mer krävande uppgifter. Dessutom aktiveras Load limit-kontrollen om motorns varvtal sjunker för mycket för att säkerställa smidig drift. Detta intelligenta system innebär att maskinen automatiskt anpassar sin prestanda efter arbetsbelastningen, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen avsevärt.

Automatisk hastighetskontroll för bättre arbetsresultat

BiG M är utrustad med en smart funktion som anpassar maskinens hastighet automatiskt vid arbete. Den anpassar hastigheten efter arbetsförhållandena och justerar utifrån det markhastigheten. Om maskinen behöver klippa noggrannare saktar den ner automatiskt, vilket är särskilt värdefullt i tuff terräng, medan den ökar hastigheten när det är möjligt att öka effektiviteten. Med automatisk hastighetskontroll behöver du inte längre oroa dig för manuell hastighetsjustering, vilket sparar tid och säkerställer kvaliteten på ditt arbete.
Automatisk hastighetskontroll för bättre arbetsresultat
Enklare och snabbare system för knivbyten

Enklare och snabbare system för knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.
Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.

Jämna snitt i sluttningar och kurvor

För att undvika ojämna snitt i kurvor och på sluttande fält finns det som tillval en sidoförskjutningsfunktion för den främre slåtterenheten. Genom att använda en sensor som känner av den aktuella styrvinkeln kan slåtterenheten röra sig hydrauliskt åt höger eller vänster i förhållande till hjulens nuvarande position. Denna funktion eliminerar risken för ojämna snitt och streckbildning i kurvor eller på sluttande fält, vilket resulterar i en jämn och högkvalitativ klippning. Detta kan i sin tur förbättra skörden och öka avkastningen.
Jämna snitt i sluttningar och kurvor

Hög produktivitet och enastående bearbetning med CV-rotorn

CV-rotorn, med V-formade stålslagor, garanterar jämn fördelning av grödan över hela arbetsbredden. Dess robusta Ø64 cm och spiralformade slagarrangemang säkerställer oavbrutet flöde av grödan, hög produktivitet och enastående bearbetning. V-slagorna är tillverkade av härdat stål och monterade i en brant vinkel, vilket ger intensiv och kraftfull behandling av fodret. Slagorna svänger bakåt vid kontakt med främmande föremål, medan framåtsvängning begränsas för att öka livslängden på slagorna.

En hytt med optimal sikt och komfort

Hytten på BiG M har stora fönsterytor som ger dig en utmärkt sikt från alla håll och maximal komfort under långa arbetsdagar. Här hittar du en 8-tums eller 12-tums pekskärm där du enkelt ställer in och övervakar maskinens funktioner. Den ergonomiska joysticken är integrerad i armstödet på förarstolen, vilket ger fingertoppskontroll över alla maskinfunktioner med tydligt markerade kontroller.
En hytt med optimal sikt och komfort
Smidig marktrycksinställning för optimal kvalitet

Smidig marktrycksinställning för optimal kvalitet

Nu kan du enkelt hantera marktryck och klipphöjd direkt från hytten. Programmera två olika klipphöjder och marktrycksinställningar i systemet och välj önskad konfiguration med en joystick-kontroll. DuoGrip-funktionen säkerställer jämnt marktryck över hela arbetsbredden. Skidsektionerna hänger i kulleder i ett tyngdpunktsbaserat system, vilket ger en stor rörelsefrihet och garanterar rena snitt i sluttande fält och längs diken och vägkanter. Detta sparar tid och ökar din avkastning genom pålitliga resultat.

Effektiv hantering av stora skördevolymer!

Att kunna välja mellan strängläggning och bred spridning av grödan är avgörande för att kunna anpassa sig efter olika förutsättningar. Denna modell kan som tillval utrustas med strängskruvar som leder allt material till strängen från den främre slåtterkrossen när de är stängda, vilket garanterar att inget foder går till spillo och att allt foder läggs i en sträng. När de är öppna sprids grödan i stället jämnt och fluffigt över arbetsområdet för en effektiv torkning. Inställningarna styrs från hytten och sparas så att de stängs eller öppnas automatiskt när klippaggregaten aktiveras. De förbättrade skruvarna har 20% större skruvblad, vilket gör det möjligt att hantera större grödmängder med ökad skonsamhet.
Effektiv hantering av stora skördevolymer!
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

BiG M är utrustad med extra-breda släpskor som minimerar marktrycket och skyddar slåtterbalken från skador. Dessa släpskor är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem otroligt slitstarka och ger en jämn matning av fodret samtidigt som de skyddar gräsytan. Släpskorna har en viktig funktion att hålla slåtterbalken parallell med marken för att uppnå enastående stubbhöjdsprecision. För att hantera olika terräng och klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.

Bra markfrigång även i högre gröda

Eftersom BiG M har individuella hjulmotorer försvinner behovet av att ha axlar som ligger nära marken. Dessutom höjer hydrauliska cylindrar automatiskt maskinens chassi med 15 cm i fältläge, vilket ger maskinen en oerhört generös markfrigång för arbete i högavkastande grödor. Detta säkerställer att du kan hantera ditt arbete smidigt även under krävande förhållanden och höjer effektiviteten och produktiviteten i din verksamhet.
Bra markfrigång även i högre gröda
Designad för att hålla länge

Designad för att hålla länge

Den här maskinen är utrustad med ett sensorstyrt automatiskt system som ser till att smörjning utförs på de flesta smörjpunkter. Det minimerar inte bara slitaget och förlänger maskinens livslängd utan lämnar också mer tid till drift under skördesäsongen. Dessutom har den imponerande serviceintervaller - endast var 1 000 timme eller en gång per år!

Effektiv rengöring av kylaren

BiG M har en aktiv teknologi för rengöring av kylaren - en roterande och finmaskig skärm som håller skräp borta från kylaren. Den roterande skärmen passerar en sugfläkt som tar bort skräp från dess yta. Den generöst dimensionerade enheten säkerställer att motortemperaturen alltid är inom det optimala intervallet. Detta bidrar till att bibehålla maskinens prestanda och pålitlighet.
Effektiv rengöring av kylaren
Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Integrerat i upphängningssystemet finns standardsystemet för kollisionsskydd på samtliga burna slåtterenheter. Kollisionsskyddet ger dig sinnesfrid när du arbetar längs gränser, staket och häckar och plötsligt kolliderar med ett hinder. När systemet vid kollision ”löser ut” svänger slåtterbalken bakåt och uppåt så att man tar sig ur alla hinder. Efter att hindret har passerats svänger slåtterbalken automatiskt tillbaka till arbetsläge. Det vanliga mekaniska kollisionsskyddet är ett mycket pålitligt system som består av en justerbar spiralfjäder och en spärr.

Snabb och säker transport

BiG M erbjuder snabb och säker transport mellan arbetsplatser. Den når upp till 25 km/h i fält och 40 km/h på vägar samtidigt som den effektivt sänker motorns varvtal till 1250 rpm för bränslebesparing. Förarens komfort prioriteras med hydro-pneumatisk fjädring på båda axlarna, och maskinen kan sänkas hydrauliskt med upp till 15 cm för att nå en transporthöjd på mindre än fyra meter. Detta sparar tid och resurser samtidigt som det ökar produktiviteten och gör skördeprocessen smidigare.
Snabb och säker transport
Enkelt underhåll

Enkelt underhåll

Det är roligare att underhålla när det är enkelt, därför har BiG M en bred huv som ger enkel tillgång till motorn för service och inspektion. Dessutom har den gott om förvaringsutrymme för verktyg och reservdelar, vilket gör det lätt att hålla allt du behöver nära till hands. Med stora bränsletankar på 780 liter och 80 liter urea behöver du inte fylla på bränsle lika ofta, och det är lättåtkomlig att fylla på via säkra steg och en plattform. Allt detta är utformat för att göra ditt underhåll så enkelt och effektivt som möjligt.

Ytterligare tillval

Ett brett utbud av ytterligare tillval finns tillgängliga som fabriksinstallerade alternativ för att öka förarens komfort och skapa en ännu trevligare arbetsmiljö. Bland annat finns tillval som:
 • GPS-styrning och sektionskontroll för minskad arbetsbörda på föraren.
 • Höga släpskor för klippning av mer än 90 mm i höjd.
 • Omvandlingskit för mulcher med en arbetsbredd på 9,20 m.
 • LED-ljuskit för 360° belysning.
Ytterligare tillval

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Självgående slåtterkross med CV krossrotor
 • Antal slåtterenheter 3
 • Volym bränsletank 780 l
 • Volym DEF tank 80 l
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 9.90 m
 • Transportbredd 3.00 m
 • Transportlängd 8.45 m
 • Transporthöjd 4.00 m
 • Vikt 16000 kg
 • Viktfördelning framaxel/bakaxel 64/36 %
 • Slåtterbalk

 • Antal knivtallrikar/slåtterenhet 6 st / sido enhet, 5 st på frontmonterad enhet
 • Antal strängtrummor/slåtterenhet 2 st / sido enhet,2 st på frontmonterad enhet
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionsskydd tallrikar
 • Släpskor Ja, som tillval
 • Krossrotor

 • Krossenhet
 • Typ av kross på slåtterenheten Rotorkrossar med V-formade stålslagor
 • Krossrotorns varvtal 700, 1000 rpm
 • Strängsamling Strängskruvar och hydrauliskt kontrollerade sträng huvar.
 • Motor

 • Motormodell Liebherr D946 A7-05
 • Slagvolym och antal cylindrar 12L/ 6
 • Motoreffekt, (ECE R120) vid 1650 rpm 449 hkr
 • Motoreffekt, (ECE R120) vid 1650 rpm 330 kw
 • Drivning

 • Transmissionstyp Steglös hydrostatisk drivning via hjul motorer
 • Max. fälthastighet 25 kmh
 • Transporthastighet 40 kmh
 • 4-hjulsdrift standard
 • Slirkontroll standard
 • Hjulaxlar

 • Max. styrvinkel 53 degree
 • Bakhjulsstyrning
 • Fram/bak-axel upphängning Hydro-pneumatisk
 • Hjul

 • Framdäck standard Mitas AC 70 N 800/65 R 32
 • Bakdäck standard Mitas AC 65 600/65 R28
 • Framdäck tillval Vredestein Flotation Trac 800/60 R 32
 • Bakdäck tillval Vredestein Flotation Trac 600/60 R 30.5
 • Förarhytt

 • Luftfjädrat förarsäte
 • Instruktörsstol
 • Automatisk klimatkontroll
 • Informationssystem
 • Kylbox i hytten

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.