hero-image

EasyCut R 320 CR

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

319 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyCut R 320 CR har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Strängning med centrerad rotation (rotationsriktning A).
• Släpskor som ger bättre flexibilitet vid steniga förhållanden.
• Snabbytessystem av knivar.

Listpris denna konfiguration

319 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

4 805 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Rena snitt och effektiv bearbetning av fodret med EasyCut R 320 CR!
Den här slåtterkrossen är buren och har en arbetsbredd på 3,16 m. Med sina krossvalsar bearbetar den effektivt fodret. Den bildar en kompakt enhet med traktorn och utmärker sig med lågt dragkraftsbehov och utmärkt markföljning i alla typer av terräng.
Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Att få en snabb återväxt av vallen efter förstaskörden är avgörande för att få en stor andra- och förhoppningsvis tredjeskörd. Vädret påverkar såklart mycket men slåtterkrossens prestanda är också avgörande. Därför är det viktigt att ha en slåtterkross som ger rena snitt istället för att riva av gräset och riskera att skada markytan och därmed försämra förutsättningarna för vallen att återhämta sig. Med Krones SmartCut-teknologi klipps gräset med en större knivtallriksöverlappning och det går dessutom snabbt att byta knivarna så att resultatet blir rena snitt och högre avkastning.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är Krones rotorbalkar utrustade med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.
Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krones EasyCut-rotorbalk kräver minimalt underhåll tack vare att den är livstidssmord, har en hållbar konstruktion och är designad med stora kuggväxlar för att minimera slitaget. Detta minskar både tiden och kostnaderna för underhållet och säkerställer att slåtterkrossen håller längre. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Egenskaper

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.
Enklare och snabbare system för knivbyten

Enklare och snabbare system för knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.

Effektiv och skonsam foderbearbetning med CR-krossen

CR-krossen har två stycken PU-klädda stålvalsar för skonsam men effektiv bearbetning av grödan. Krossvalsarna är 25 cm i diameter och har en profilerad yta för högsta möjliga genomströmning av grödan. CR-krossen passar i ömtåligare grödor där skonsam bearbetning är önskvärd. Den bearbetade grödan bredsprids efter krossen och nedvissningen/upptorkningen av den avslagna grödan påskyndas.
Effektiv och skonsam foderbearbetning med CR-krossen

En skonsam bearbetning för det proteinrika fodret

CR Krossens M valsar, med deras perfekta driv- och synkroniseringssystem, skapar en optimal bearbetningszon med minimalt avstånd mellan valsarna för jämn och enhetlig upptorkning av grödan. Denna design är särskilt lämplig för skonsam bearbetning av bladrika grödor, där bibehållandet av proteinrika blad är avgörande för att säkerställa högsta möjliga fodervärde.

Flexibel klippning med justerbara inställningar

EasyCuts R-modeller är utrustade med justerbara sprintar för hydraularmstillkopplingen som möjliggör förskjuten placering bakom traktorn. Detta gör det möjligt att klippa i full bredd på valfri spårvidd, även i sidolutningar, och i kombination med en frontklippare.
Effektiv drivlina för tillförlitlig prestanda och skydd

Effektiv drivlina för tillförlitlig prestanda och skydd

En drivlina med konstant hastighet och effektiv kraftöverföring säkerställer pålitlig prestanda. Kraften överförs smidigt genom en friktionsdrivlina bestående av axlar och kugghjul. Drivaxeln är utrustad med friktionskopplingar som placeras mellan huvudväxellådan och slåtterbalken, vilket ger maximalt skydd för rotorbalken, kardanknutarna och traktorns kraftuttag.

Bästa markföljningen i alla typer av terräng

Marktrycket justeras manuellt, eller hydrauliskt som tillval, och funktionen reagerar snabbt. Med rätt höjdinställning ger maskinen perfekta snitt även i ojämn terräng och vid hög arbetshastighet. Detta är det första steget för att skapa rent och högkvalitativt foder samt en förutsättning för snabb och jämn återväxt. Länksystemet mellan fjädern och huvudbalken upprätthåller nästan konstant marktryck, även i ojämn terräng.
Bästa markföljningen i alla typer av terräng
Säker transport på vägen!

Säker transport på vägen!

De kompakta transportmåtten beror på att slåtterenheten lutar in mot mitten av maskinen (och traktorn) i transportläge, vilket möjliggör optimal viktfördelning och sikt. Enheten fälls hydrauliskt med en dubbelverkande kolv, för förbättrad vägstabilitet och sikt. Alla versioner av EasyCut R är fällbara och gör övergången mellan arbetsläge och transportläge smidig. När maskinen ställs om till transportläge fälls rotorbalkens sidoskydd tillbaka och nedåt för att minska transporthöjden.

Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!

DuoGrip hänger klipparen i dess tyngdpunkt och styr den med hjälp av två armar. Denna design gör det möjligt för slåtterbalken att följa markens konturer ännu mer noggrant för bättre skydd av betesmarken. På så sätt producerar maskinen högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.
Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!
Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Integrerat i upphängningssystemet finns standardsystemet för kollisionsskydd på samtliga burna slåtterenheter. Kollisionsskyddet ger dig sinnesfrid när du arbetar längs gränser, staket och häckar och plötsligt kolliderar med ett hinder. När systemet vid kollision ”löser ut” svänger slåtterbalken bakåt och uppåt så att man tar sig ur alla hinder. Efter att hindret har passerats svänger slåtterbalken automatiskt tillbaka till arbetsläge. Det vanliga mekaniska kollisionsskyddet är ett mycket pålitligt system som består av en justerbar spiralfjäder och en spärr.

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Släpskorna är monterade under slåtterbalken och säkerställer ett jämnt foderflöde samtidigt som de skyddar gräsytan. De är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem slitstarka och de hjälper också till att hålla slåtterbalken parallell med marken för att få enastående klipprecision. För varierande terräng eller olika klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!
Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

SmartCut-teknologin har ett effektivt knivsnitt och ökad knivtallriksöverlappning vilket garanterar förstklassig snittkvalitet. Den excentriska drivningen möjliggör mångsidiga rotationsalternativ – strängning med centrerad rotation (A) eller bred spridning med knivtallrikar som roterar parvis (B). Maskinen levereras med en standardlåda för reservknivar och möjlighet att ändra rotationshastigheten för att anpassas till olika förhållanden. Den kilformade slåtterbalken säkerställer anpassningsbara inställningar för kort eller lång stubb, vilket ger pålitlig prestanda och rena snitt för olika grödor.

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Buren slåtterkross för bakre trepunktslyften
 • Antal sektioner 1
 • Effektbehov PTO 80 hkr
 • Standard PTO varvtal 540 rpm
 • Tillval PTO varvtal 1000 rpm
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 3,16 m
 • Transporthöjd 3,50 m
 • Vikt 1380 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Bakre hydraularmar+toppstång, Kat II
 • Avfjädringssystem Mekaniskt med fjädrar
 • Tillkoppling hydraulik (LS, DA, SA) 1xSA,1xDA
 • Slåtterbalk

 • Antal tallrikar 5
 • Antal knivar/tallrik 2
 • Antal strängtallrikar 2
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionskydd knivtallrikar
 • Släpskor Ja, ytterligare finns som tillval
 • Kontrollsystem

 • Justering klipphöjd 1-7 cm mekaniskt.
 • Krossrotor

 • Med kross
 • Krosstyp Gummiklädda stålvalsar
 • Drivning krossenhet Mekanisk växellåda
 • Bredspridningsvingar
 • Elektronik

 • ISOBUS kompatibel
 • Strängsamling

 • Strängsamlare

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.