hero-image

EasyCut B 1050 CV Collect

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

1 249 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyCut B 1050 CV Collect har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Bredspridning med knivtallrikar som roterar parvis (rotationsriktning B).
• Släpskor som ger bättre flexibilitet vid steniga förhållanden.
• Komfort- och sektionskontroll med ISOBUS CCI 1200.
• Strängmattor för 3 meters strängar och en strängaccelerator som ger möjlighet att skapa smalare strängar.

Listpris denna konfiguration

1 249 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

17 500 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Rena snitt, effektiv foderbearbetning och strängläggning i ett med EasyCut B 1050 CV Collect!
EasyCut B 1050 CV Collect-Butterfly kombinationen är utrustade med hydrauliska tvärsgående transportband. De gör det möjligt att samla det krossade materialet i sträng samtidigt som man slår. Detta är idealiskt vid mindre materialmängder och även vid skörd av helsäd till ensilage, som grön råg. Transportbanden har stora dimensioner och de samlar det slagna materialet till en jämn sträng. Bredden på strängen kan lätt och bekvämt justeras till nästa maskin i skördekedjan från hytten genom inställning av bandhastigheten. Ännu mer exakt avläggning är möjlig med de som tillval tillgängliga strängacceleratorvalsarna. De är särskilt lämpliga för användning i sluttningar.

Banden kan slås till och ifrån individuellt under arbetet. Detta möjliggör ännu fler nedläggningslägen utöver strängläggning, såsom rensning av fältkanter eller bredspridning på ena sidan. För den senare processen lägger Collect-modellerna ner materialet i två överfarter så att en Krone strängläggare med fyra rotorer kan bilda en färdig sträng i ytterligare en överfart. Det minskar skadorna på strängen och sparar tid och bränsle. För ännu mer precision vid avlägget rekommenderas tillvalet strängduk. Dessutom kan en hydrauliskt höj- och sänkbar belysning för montering bak på maskinen väljas till.
Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Att få en snabb återväxt av vallen efter förstaskörden är avgörande för att få en stor andra- och förhoppningsvis tredjeskörd. Vädret påverkar såklart mycket men slåtterkrossens prestanda är också avgörande. Därför är det viktigt att ha en slåtterkross som ger rena snitt istället för att riva av gräset och riskera att skada markytan och därmed försämra förutsättningarna för vallen att återhämta sig. Krones SmartCut-teknologi slår gräset med en större knivtallriksöverlappning och det går dessutom snabbt att byta knivarna så att resultatet blir rena snitt och högre avkastning.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är denna maskin utrustad med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.

Läckagesäker och robust rotorbalk för minimalt underhåll

Krones EasyCut-rotorbalk kräver minimalt underhåll tack vare att den är livstidssmord, har en hållbar konstruktion och är designad med stora kuggväxlar för att minimera slitaget. Detta minskar både tiden och kostnaderna för underhållet och säkerställer att slåtterkrossen håller längre. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Högre effektivitet för de större fälten!

Slåtterkrosskombinationen tillsammans med en frontburen maskin är den perfekta kombinationen för de större fälten där det är viktigt att spara tid och effektivisera. Med ett Collect-system som lägger allt foder i en sträng direkt så att du kan klippa, krossa och stränglägga samtidigt och minska antalet överfarter. Den här modellen har även DuoGrip som gör att klipparen kan följa markens konturer noggrant och samtidigt skydda vallen, vilket ger högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.
Högre effektivitet för de större fälten!

Egenskaper

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.

Enkla och snabba knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Släpskorna är monterade under slåtterbalken och säkerställer ett jämnt foderflöde samtidigt som de skyddar gräsytan. De är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem slitstarka och de hjälper också till att hålla slåtterbalken parallell med marken för att få enastående klipprecision. För varierande terräng eller olika klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!
Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

SmartCut-teknologin har ett effektivt knivsnitt och ökad knivtallriksöverlappning vilket garanterar förstklassig snittkvalitet. Den excentriska drivningen möjliggör mångsidiga rotationsalternativ – strängning med centrerad rotation (A) eller bred spridning med knivtallrikar som roterar parvis (B). Maskinen levereras med en standardlåda för reservknivar och möjlighet att ändra rotationshastigheten för att anpassas till olika förhållanden. Den kilformade slåtterbalken säkerställer anpassningsbara inställningar för kort eller lång stubb, vilket ger pålitlig prestanda och rena snitt för olika grödor.

Hög produktivitet och enastående bearbetning med CV-rotorn

CV-rotorn, med V-formade stålslagor, garanterar jämn fördelning av grödan över hela arbetsbredden. Dess robusta Ø64 cm och spiralformade slagarrangemang säkerställer oavbrutet flöde av grödan, hög produktivitet och enastående bearbetning. V-slagorna är tillverkade av härdat stål och monterade i en brant vinkel, vilket ger intensiv och kraftfull behandling av fodret. Slagorna svänger bakåt vid kontakt med främmande föremål, medan framåtsvängning begränsas för att öka livslängden på slagorna.
Effektiv hantering av stora skördevolymer!

Effektiv hantering av stora skördevolymer!

Collect-systemet med strängmattor sammanför den slagna grödan från båda balkarna till en sträng i mitten. Det går att justerbara strängbredden genom att steglöst justera hastigheten på mattan, eller med justerbara acceleratorvalsar (tillval). Strängmattorna drivs med ett eget inbyggt hydraul system, och har även ett kylsystem för hydrauloljan. Strängmattorna kan tas i och ur arbete separat, och de formade deflektorplåtarna säkerställer en smidig överföring av grödan utan förluster. De extra breda strängmattorna på 91 cm, klarar stora mängder gröda med lätthet och gör att arbetet enkelt kan anpassas till efterföljande maskin.

Konstruerad för att hålla länge!

Den här slåtterkrosskombination är byggd för att vara både kraftfull och hållbar. Den drivs av ett 1 000 rpm kraftuttag och har en robust huvudväxellåda som fördelar kraften till två kraftuttagsaxlar. Dessutom är maskinens drivlinje skyddad av kollisionsskydd och frikörningskopplingar, vilket ger säkerhet och långvarig användning.
Konstruerad för att hålla länge!
Teknologi för markskydd och jämn klipphöjd!

Teknologi för markskydd och jämn klipphöjd!

Med Krones CombiFloat, ett innovativt hydropneumatiskt avfjädrings system som kontrolleras från din traktor, kan du nu hantera utmanande sluttningar och kuperade terränger med precision. Detta aktivt drivna system bibehåller konstant bärande tryck, vilket säkerställer optimalt skydd för markytan och jämn klipphöjd.

Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!

DuoGrip hänger klipparen i dess tyngdpunkt och styr den med hjälp av två armar. Denna design gör det möjligt för slåtterbalken att följa markens konturer ännu mer noggrant för bättre skydd av betesmarken. På så sätt producerar maskinen högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.
Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!
Kontroll och styrning anpassad till din traktor

Kontroll och styrning anpassad till din traktor

Som standard är EasyCut Butterfly-modellerna utrustade med en elektrisk förvalsbox som är bekväm och enkel att använda! Utförandet och framför allt funktionerna skiljer beroende på maskinens utrustningsnivå. Grundfunktionerna är för val mellan transportläge, vändteg eller arbete genom att använda vippbrytarna, och för att kunna kontrollera varje maskinenhet separat. För EasyCut B med strängmattor har kontrollen fler funktioner, exmepelvis kan hastigheten på mattorna kontrolleras. Ytterligare funktioner kan vara bekväm justering av maskinens marktryck, om den funktionen finns på maskinen. Som tillval kan kontrollenheten ersättas på vissa maskiner av en ISOBUS terminal, eller av ISOBUS kompatibel traktorterminal.

Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Integrerat i upphängningssystemet finns standardsystemet för kollisionsskydd på samtliga burna slåtterenheter. Kollisionsskyddet ger dig sinnesfrid när du arbetar längs gränser, staket och häckar och plötsligt kolliderar med ett hinder. När systemet vid kollision ”löser ut” svänger slåtterbalken bakåt och uppåt så att man tar sig ur alla hinder. Efter att hindret har passerats svänger slåtterbalken automatiskt tillbaka till arbetsläge. Det vanliga mekaniska kollisionsskyddet är ett mycket pålitligt system som består av en justerbar spiralfjäder och en spärr.
Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Pålitlig och robust konstruktion med den helsvetsade rotorbalken

KRONE använder svetsrobotar och CNC-teknologi för att tillverka sina rotorbalkar enligt högsta kvalitetsstandard. Tack vare den helt svetsade och permanent smorda konstruktionen förhindras läckage och underhållsbehovet minskar avsevärt. Denna underhållsfria design garanterar att rotorbalken behåller sin form och funktion, även efter många års användning. Genom en noggranntillverkningsprocess säkerställs den permanenta smörjningen, vilket eliminerar behovet av oljebyten.

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Buren slåtterkrosskombination
 • Antal sektioner 2
 • Effektbehov PTO 200 hkr
 • Effektbehov PTO 150 kw
 • Standard PTO varvtal 1000 rpm
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 10,45 m
 • Transportbredd 2,95 m
 • Transporthöjd 4,00 m
 • Vikt 3990 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Bakre hydraularmar+toppstång, kat III
 • Avfjädringssystem DuoGrip, hydraulisk avfjädring CombiFloat
 • Tillkoppling hydraulik (LS, DA, SA) 1xSA+fri retur
 • Slåtterbalk

 • Antal tallrikar 12
 • Antal knivar/tallrik 2
 • Antal strängtallrikar 4
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionskydd knivtallrikar
 • Släpskor Tillval
 • Kontrollsystem

 • Justering klipphöjd Släpskor och vinkel (toppstång)
 • Krossrotor

 • Med kross
 • Krosstyp Krossrotorer med Y formade stålslagor
 • Drivning krossenhet Växellåda
 • Kross varvtal 600, 900
 • Bredspridningsvingar
 • Elektronik

 • Färdljus
 • ISOBUS kompatibel
 • Strängsamling

 • Strängsamlare
 • Typ av strängsamlare 1 m breda strängmattor

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.