hero-image

EasyCut B 950 Collect

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

759 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyCut B 950 Collect har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Bredspridning med knivtallrikar som roterar parvis (rotationsriktning B).
• Styrningskontroll via PreSelect DS 50.
• Kombisläpskor som ger bättre flexibilitet vid steniga förhållanden..
• Strängskruvar som styrs hydrauliskt mellan tre strängläggningslägen.

Listpris denna konfiguration

849 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

12 695 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Rena snitt och strängläggning i ett med EasyCut B 950 Collect!
Den här Butterfly slåttermaskinen har en arbetsbredd på 9,50 m och i en körning kan den klippa och stränglägga samtidigt så att antalet överfarter kan minskas. Den bildar en kompakt enhet med traktorn och har en utmärkt markföljning i alla typer av terräng. Tillsammans med en frontburen slåtterkross får man en kombination perfekt för de större fälten.
Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Att få en snabb återväxt av vallen efter förstaskörden är avgörande för att få en stor andra- och förhoppningsvis tredjeskörd. Vädret påverkar såklart mycket men slåtterkrossens prestanda är också avgörande. Därför är det viktigt att ha en slåtterkross som ger rena snitt istället för att riva av gräset och riskera att skada markytan och därmed försämra förutsättningarna för vallen att återhämta sig. Krones SmartCut-teknologi slår gräset med en större knivtallriksöverlappning och det går dessutom snabbt att byta knivarna så att resultatet blir rena snitt och högre avkastning.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är denna maskin utrustad med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.
Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krones EasyCut-rotorbalk kräver minimalt underhåll tack vare att den är livstidssmord, har en hållbar konstruktion och är designad med stora kuggväxlar för att minimera slitaget. Detta minskar både tiden och kostnaderna för underhållet och säkerställer att slåtterkrossen håller längre. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Högre effektivitet för de större fälten!

Slåtterkrosskombinationen tillsammans med en frontburen maskin är den perfekta kombinationen för de större fälten där det är viktigt att spara tid och effektivisera. Med ett Collect-system som lägger allt foder i en sträng direkt så att du kan klippa, krossa och stränglägga samtidigt och minska antalet överfarter. Den här modellen har även DuoGrip som gör att klipparen kan följa markens konturer noggrant och samtidigt skydda vallen, vilket ger högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.
Högre effektivitet för de större fälten!

Egenskaper

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.

Enklare och snabbare system för knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.
Enklare och snabbare system för knivbyten

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Släpskorna är monterade under slåtterbalken och säkerställer ett jämnt foderflöde samtidigt som de skyddar gräsytan. De är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem slitstarka och de hjälper också till att hålla slåtterbalken parallell med marken för att få enastående klipprecision. För varierande terräng eller olika klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!
Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

SmartCut-teknologin har ett effektivt knivsnitt och ökad knivtallriksöverlappning vilket garanterar förstklassig snittkvalitet. Den excentriska drivningen möjliggör mångsidiga rotationsalternativ – strängning med centrerad rotation (A) eller bred spridning med knivtallrikar som roterar parvis (B). Maskinen levereras med en standardlåda för reservknivar och möjlighet att ändra rotationshastigheten för att anpassas till olika förhållanden. Den kilformade slåtterbalken säkerställer anpassningsbara inställningar för kort eller lång stubb, vilket ger pålitlig prestanda och rena snitt för olika grödor.

Effektiv hantering av stora skördevolymer!

EasyCut B Collect är en mycket kompakt slåttermaskinskombination utan krossfunktion men med strängskruv. Huven ovanför och bakom skruven kan öppnas och stängas hydrauliskt från förarplatsen för bekvämt val av ett av de tre strängläggningslägena: strängläggning i en stor sträng med båda huvarna stängda, eller ensidig strängläggning från valfri sida med valfri huv stängd/öppen för att passa efterföljande maskin i vallkedjan. Med båda stränghuvarna öppna bredsprider kombinationen.
Effektiv hantering av stora skördevolymer!
Hydraulisk strängduk

Hydraulisk strängduk

En hydraulisk strängduk finns tillgänglig för dem som söker ännu mer enhetliga strängar. När B 950 Collect förflyttar sig från vägläge till vändtegsläge sekvensstyrs skördeflektorn till sitt horisontella arbetsläge. Det här alternativet är särskilt användbart i kilformade tegar eller när en slåttermaskin inte strängar. För att minimera förlusterna vid arbete längs fältgränser kan föraren växla mellan spridning och strängläggning, individuellt per slåttermaskin, under arbete och från förarplatsen. Detta kommer inte att ändra maskinens arbetsposition. Att ha sträng är användbar när fältet öppnas eller arbete runt hinder. Det här alternativet är också mycket användbart vid senare slåtterarbete och i kombination med en Krone-strängläggare med fyra rotorer.

Konstruerad för att hålla länge!

Den här slåtterkrosskombination är byggd för att vara både kraftfull och hållbar. Den drivs av ett 1 000 rpm kraftuttag och har en robust huvudväxellåda som fördelar kraften till två kraftuttagsaxlar. Dessutom är maskinens drivlinje skyddad av kollisionsskydd och frikörningskopplingar, vilket ger säkerhet och långvarig användning.
Konstruerad för att hålla länge!
Teknologi för markskydd och jämn klipphöjd!

Teknologi för markskydd och jämn klipphöjd!

Med Krones CombiFloat, ett innovativt hydropneumatiskt avfjädrings system som kontrolleras från din traktor, kan du nu hantera utmanande sluttningar och kuperade terränger med precision. Detta aktivt drivna system bibehåller konstant bärande tryck, vilket säkerställer optimalt skydd för markytan och jämn klipphöjd.

Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!

DuoGrip hänger klipparen i dess tyngdpunkt och styr den med hjälp av två armar. Denna design gör det möjligt för slåtterbalken att följa markens konturer ännu mer noggrant för bättre skydd av betesmarken. På så sätt producerar maskinen högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.
Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!
Kontroll och styrning anpassad till din traktor

Kontroll och styrning anpassad till din traktor

Som standard är EasyCut Butterfly-modellerna utrustade med en elektrisk förvalsbox som är bekväm och enkel att använda! Utförandet och framför allt funktionerna skiljer beroende på maskinens utrustningsnivå. Grundfunktionerna är för val mellan transportläge, vändteg eller arbete genom att använda vippbrytarna, och för att kunna kontrollera varje maskinenhet separat. För EasyCut B med strängmattor har kontrollen fler funktioner, exmepelvis kan hastigheten på mattorna kontrolleras. Ytterligare funktioner kan vara bekväm justering av maskinens marktryck, om den funktionen finns på maskinen. Som tillval kan kontrollenheten ersättas på vissa maskiner av en ISOBUS terminal, eller av ISOBUS kompatibel traktorterminal.

Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Integrerat i upphängningssystemet finns standardsystemet för kollisionsskydd på samtliga burna slåtterenheter. Kollisionsskyddet ger dig sinnesfrid när du arbetar längs gränser, staket och häckar och plötsligt kolliderar med ett hinder. När systemet vid kollision ”löser ut” svänger slåtterbalken bakåt och uppåt så att man tar sig ur alla hinder. Efter att hindret har passerats svänger slåtterbalken automatiskt tillbaka till arbetsläge. Det vanliga mekaniska kollisionsskyddet är ett mycket pålitligt system som består av en justerbar spiralfjäder och en spärr.
Förbättrad maskinsäkerhet med kollisionsskyddssystem!

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Buren slåttermaskinskombination utan kross, med strängskruvar
 • Antal sektioner 2
 • Effektbehov PTO 200 hkr
 • Standard PTO varvtal 1000 rpm
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 9,45 m
 • Transportbredd 3,00 m
 • Transporthöjd 4,00 m
 • Vikt 2988 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling och kategori Bakre hydraularmar+toppstång, kat III
 • Avfjädringssystem DuoGrip hydraulisk
 • Tillkoppling hydraulik (LS, DA, SA) 2xDA+LS
 • Slåtterbalk

 • Antal tallrikar 12
 • Antal knivar/tallrik 2
 • Antal strängtallrikar 4
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionskydd knivtallrikar
 • Släpskor Ja som tillval
 • Kontrollsystem

 • Justering klipphöjd Mekanisk
 • Krossrotor

 • Med kross
 • Bredspridningsvingar
 • Elektronik

 • ISOBUS kompatibel
 • Strängsamling

 • Strängsamlare
 • Typ av strängsamlare Strängskruvar med hydrauliska huvar

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.