hero-image

EasyCut TC 320 CV

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

399 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyCut TC 320 CV har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Bredspridning med knivtallrikar som roterar i par (rotationsriktning B).
• Släpskor som ger bättre flexibilitet vid steniga förhållanden.
• Större hjul och bredare däck för de nordiska ofta fuktiga markförhållandena.

Listpris denna konfiguration

399 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

8 501kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Rena snitt och effektiv bearbetning av fodret med EasyCut TC 320 CV!
Den här slåtterkrossen är bogserad och har en arbetsbredd på 3,16 m. Med centraldraget och den hydrauliska sidoväxlingen ger den maximal flexibilitet för att anpassa sig till förutsättningarna. Krossenheten består av aggressiva, V-formade stålslagor som bearbetar materialet över hela arbetsbredden.
Den stora krossrotorn, med en diameter på 640 mm, ger ett problemfritt materialflöde och en snabbare upptorkning. Krossen kan enkelt ställas in för två olika varvtal, 600 eller 900 r/min, vilket utförs med en spak på krossväxellådan.
Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Bättre avkastning och högre kvalitet på fodret

Att få en snabb återväxt av vallen efter förstaskörden är avgörande för att få en stor andra- och förhoppningsvis tredjeskörd. Vädret påverkar såklart mycket men slåtterkrossens prestanda är också avgörande. Därför är det viktigt att ha en slåtterkross som ger rena snitt istället för att riva av det och riskera att skada markytan och därmed försämra förutsättningarna för vallen att återhämta sig. Med Krones SmartCut-teknologi klipps gräset med en större knivtallriksöverlappning och det går dessutom snabbt att byta knivarna så att resultatet blir rena snitt och högre avkastning.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Det är inte alltid lätt att se alla hinder som gömmer sig i vallen, därför är denna maskin utrustad med kollisionskyddet SafeCut som skyddar maskinen mot skador från stenar eller grenar. Det integrerade kollisionsskyddet reagerar snabbt och stoppar berörda knivtallrikar så att risken för driftstopp minimeras och det går snabbt att komma igång med körningen igen. Detta system kan bevara dig kostsamma och tidskrävande reparationer när det är viktigt att få in fodret vid rätt tid för att få bra betalt för det.
Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Krones EasyCut-rotorbalk kräver minimalt underhåll tack vare att den är livstidssmord, har en hållbar konstruktion och är designad med stora kuggväxlar för att minimera slitaget. Detta minskar både tiden och kostnaderna för underhållet och säkerställer att slåtterkrossen håller längre. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Lägre marktryck och ökad flexibilitet

Med det låga effektbehovet kan man med fördel använda en mindre traktor som minskar marktrycket och bränsleförbrukningen. Den centralmonterade dragbommen som är hydrauliskt manövrerad gör det enkelt att använda maskinen på fältet, till exempel för att undvika kilar. Den här modellen har även DuoGrip som gör att klipparen kan följa markens konturer noggrant och samtidigt skydda vallen, vilket ger högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.
Lägre marktryck och ökad flexibilitet

Egenskaper

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Maximal återväxt med skonsam slåtterbalk

Förstaskörden kräver ett rent och effektivt snitt för att vallen ska kunna återhämta sig och växa snabbt. Krones slåtterbalk är hjärtat i maskinen och den är byggd för att hålla, med robust svetsad konstruktion och permanent smörjning. Dess massiva kuggväxlar imponerar med tyst och pålitlig drift under kontinuerlig belastning och bidrar till överlägsen snittkvalitet och maximal livslängd.

Enklare och snabbare system för knivbyten

Nyckeln till rena snitt är bra knivar och därför har Krone tagit fram ett knivbytessystem som både är enkelt och snabbt så att man alltid kan få ett resultat med rena snitt på vallen som främjar hälsosam och snabb återväxt. När det går snabbt att byta knivarna är det enklare att göra det så ofta som man behöver vilket gör att slåtterbalken kommer att fungera optimalt.
Enklare och snabbare system för knivbyten

Säker klippning och snabba reparationer på fältet med SafeCut

Det är inte lätt att undvika stenar och grenar som gömmer sig i vallen. Därför har Krone ett SafeCut-system på sina slåtterbalkar som skyddar maskinen från oväntade hinder, vilket minimerar driftstopp och reparationer. SafeCuts unika funktioner, inklusive spännstift som går av vid överbelastning och självhöjande knivtallrikar, förhindrar kedjereaktioner och förenklar reparationer på fältet. Med denna kollisionssäkra design och slitagefria komponenter garanterar de en säker vallskörd.

Hög produktivitet och enastående bearbetning med CV-rotorn

CV-rotorn, med V-formade stålslagor, garanterar jämn fördelning av grödan över hela arbetsbredden. Dess robusta Ø64 cm och spiralformade slagarrangemang säkerställer oavbrutet flöde av grödan, hög produktivitet och enastående bearbetning. V-slagorna är tillverkade av härdat stål och monterade i en brant vinkel, vilket ger intensiv och kraftfull behandling av fodret. Slagorna svänger bakåt vid kontakt med främmande föremål, medan framåtsvängning begränsas för att öka livslängden på slagorna.
Den idealiska lösningen för mindre traktorer!

Den idealiska lösningen för mindre traktorer!

Denna slåttermaskin utmärker sig för lågt effektbehov, maximal stabilitet samt en överlägsen specifikation och förarkomfort. Den idealiska lösningen för mindre traktorer – flyttar vikten från bakaxeln och minskar belastningen på hydrauliken.

Maximal flexibilitet med central dragstång!

TC modellerna från Krone har en mittmonterad dragstång som ger maximal flexibilitet när maskinen körs ensam eller i kombination med en frontklippare. De nya bogserade maskinerna med mittmonterad dragstång erbjuder hydraulisk sidoväxling så att slåtterkrossen kan arbeta till vänster eller höger bakom traktorn. Det gör att man får större frihet på fältet och kan undvika att köra över det klippta fodret.
Maximal flexibilitet med central dragstång!
Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!

Skydda markytan utan att kompromissa med snittkvaliteten!

DuoGrip hänger klipparen i dess tyngdpunkt och styr den med hjälp av två armar. Denna design gör det möjligt för slåtterbalken att följa markens konturer ännu mer noggrant för bättre skydd av betesmarken. På så sätt producerar maskinen högkvalitativt foder även under svåra förhållanden.

Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!

Släpskorna är monterade under slåtterbalken och säkerställer ett jämnt foderflöde samtidigt som de skyddar gräsytan. De är tillverkade av härdat stål, vilket gör dem slitstarka och de hjälper också till att hålla slåtterbalken parallell med marken för att få enastående klipprecision. För varierande terräng eller olika klipphöjder finns olika släpskor tillgängliga, inklusive slitskydd och de som passar för högklippning.
Optimal prestanda och markföljning, även på de steniga fälten!
Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

Förbättrad foderproduktionseffektivitet med SmartCut

SmartCut-teknologin har ett effektivt knivsnitt och ökad knivtallriksöverlappning vilket garanterar förstklassig snittkvalitet. Den excentriska drivningen möjliggör mångsidiga rotationsalternativ – strängning med centrerad rotation (A) eller bred spridning med knivtallrikar som roterar parvis (B). Maskinen levereras med en standardlåda för reservknivar och möjlighet att ändra rotationshastigheten för att anpassas till olika förhållanden. Den kilformade slåtterbalken säkerställer anpassningsbara inställningar för kort eller lång stubb, vilket ger pålitlig prestanda och rena snitt för olika grödor.

Komfortabla och praktiska tillval

Dessutom kan EasyCut TC 320 CV förses med en 91 cm bred sidomatta, så att två strängar kan läggas ovanpå varandra. Den hydrauliskt drivna mattan kan ställas in steglöst. Med ställbara ledplåtar kan man enkelt ställa om för bredspridning, för att uppnå en ännu snabbare och jämnare upptorkning. Denna slåtterkrossen har fler, nya egenskaper som gör skördearbetet både effektivare och komfortablare. Som standard har man t ex, från förarhytten, hydrauliskt ställbar avfjädring och enkel omställning mellan strängläggning och bredspridning. Ny tillvalsutrustning är hydrauliskt ställbar stubbhöjd och hydrauliskt uppfällbara sidoskydd.
Komfortabla och praktiska tillval

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Bogserad slåtterkross
 • Dragstång placering Centrum monterat
 • Effektbehov PTO 80 hkr
 • PTO varvtal Std 1000, option 540 rpm
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 3,16
 • Transportbredd 2,99 m
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling, kategori Bakre hydraularmarna, kat II
 • Tillkoppling hydraulik (LS, DA, SA) 1xSA, 1xDA
 • Avfjädrings system Mekaniska fjädrar+DuoGrip
 • Slåtterbalk

 • Antal knivtallrikar 5
 • Knivar/ tallrik 2
 • Antal strängtrummor 2
 • Snabbytessystem knivar
 • Kollisionsskydd tallrikar
 • Släpskor Tillbehör, för hög stubb
 • Kontrollsystem

 • Justering klipphöjd Mekanisk
 • Krossrotor

 • Krossenhet
 • Kross typ Rotorkross med Y-formade stålslagor
 • Drivning kross Växellåda
 • Krossvarvtal 600,900 rpm
 • Bredspridning Ja
 • Hjul

 • Däckstorlek 15.0/55-17/10 PR
 • Elektronik

 • Färdljus Ja, standard
 • ISOBUS kompatibel
 • Strängsamling

 • Strängsamlare
 • Strängsamlare som tillval
 • Typ av strängsamlare Strängmatta

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.