hero-image

BiG Pack 1290 HDP Gen. 4

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

3 207 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Pålitlig och effektiv skörd med BiG Pack 1290 HDP !
Den här storbalspressen har en balstorlek på 120 x 90 cm och justerbar ballängd mellan 1,00 upp till 2,70 meter. Den här modellen saknar snittverk, den producerar välformade balar med högre densitet än standardmaskinen. Den är utrustad med smarta funktioner för att uppnå hög produktivitet och samla in allt material på fältet.

Balar med hög densitet minskar kostnaderna

Med denna balpress får du upp till 25% tyngre balar än med standardmetoder. Den högre densiteten bidrar till en mer klimateffektiv produktion då det blir färre balar att samla in på fältet, effektivare vägtransport och mindre lagringsutrymme. När materialet rört sig in i balkammaren via det variabla fyllsystemet, pressas det till hårda kakor i balen.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

En pickup med hög kapacitet som arbetar snabbt och effektivt, den samlar snabbt in materialet och ökar din produktivitet. Om det uppstår stopp stannar pickupen automatiskt av säkerhetsskäl och för att minska risken för att något går sönder.

En maskin med smidigt underhåll

Den här maskinen är konstruerad för att minimera underhåll och rengöringsinsatser, vilket sparar både tid och pengar. Trots sin kraftfulla prestanda har den lägre bränsleförbrukning per ton pressad halm och förvaringsmöjligheterna för balgarn gör det möjligt att arbeta ostört hela dagen. Detta innebär att du får en kostnadseffektiv lösning som inte bara är kraftfull utan också ekonomiskt fördelaktig för din verksamhet.

Robust konstruktion som håller länge

En maskin som är enkel att underhålla kommer att hålla längre, men ännu bättre är när det finns funktioner som minskar underhållet. EasyFlow pickupen utan kamstyrning med färre rörliga delar minskar slitage och behovet av underhåll. Garnförvaringen har också gummitätningar som standard för att effektivt hålla damm och smuts borta från förvaringsutrymmena. Utöver detta har alla BiG Pack storbalspressar höj- och sänkbara maskinsidor som ger enkel åtkomst, ett centralt smörjsystem, drivningskomponenter med överbelastningskopplingar i stället för brytbultar samt ett rengöringssystem för knytarna med tryckluft eller hydrauldrivna fläktar.

Egenskaper

Maximalt flöde av grödan

Med Active pickup får du maximalt flöde av grödan med fem pålitliga och effektiva rader av pinnar med 55 mm avstånd. Den kamlösa designen och den extra drivna inmatningsrullen är en kombination som är känd för att effektivt rensa fältet även under svåra förhållanden. Med en imponerande arbetsbredd gör den att du kan arbeta i högt tempo och därmed få en hög timproduktion. Krones Active Pickup anpassar sig smidigt till markkonturen med pivoterande stödhjul och har en strängrulle monterad i överkant som trycker ihop stora höga strängar för effektiv insamling. Höjden justeras enkelt och snabbt för olika grödor och förhållanden och de två flexibla hjulen följer kurvor smidigt så att inget missas.

Jämn storlek och form varje gång

För en smidigare hantering och lagring av balar är det avgörande att varje bal är av samma storlek och form. Därför är alla BiG Packs utrustade med teknologi som garanterar konstant form på balarna vid varje pressning. En elektronisk kontroll för ballängden är centralt monterad i balkammarens botten, och föraren kan enkelt välja densiteten från 0 % till 100 % via styrenheten. Därefter anpassar ett intelligent tryckreglersystem automatiskt trycket i balkammaren med hjälp av två sensorer som mäter kraften från presskolven. Balkammarens form säkerställer också att varje bal får släta och snygga kanter.

Hög baldensitet även i lägre hastigheter

VFS (Variabelt Fyllnadssystem) från KRONE hjälper till att skapa robusta och tunga balar, även när man arbetar med tunna strängar och låg arbetshastighet. Materialet matas in i inmatningskanalen till förkammaren där det förkomprimeras. När det förinställda trycket uppnåtts lyfts det upp i balkanalen och bildar en balkaka. Med det variabla fyllnads systemet kan låg inmatning från tunn sträng kompenseras så att balkakorna ändå blir lika stora och balen likformig oavsett strängstorlek. I presskanalen pressas balkakan mot redan pressat material i den blivande balen, av presskolven som slår 45 slag/minut och får extra mycket kraft av det stora svänghjulet. PTO-hastigheten kan minskas till 800 varv per minut för att kolven ska slå 36 slag per minut och skapa robusta balar även i lägre hastigheter eller med mindre material, samtidigt som man sparar bränsle. Med en automatisk överbelastningskoppling ser systemet till att alltid leverera maximal prestanda och jämnt komprimerade balar.

Robust drivsystem

På Krones storbalpressar överförs all kraft genom starka drivaxlar, växellådor och överbelastningsskydd, och här finns inga kedjor eller brytbultar vilket ökar pålitligheten. För BiG Pack med XCut används en separat 4-spårig polyrem för att driva pickupen och snittverket. Remdrivningen stängs av automatiskt vid blockering för att undvika skador och startar bara när pressen är igång. Den är också skyddad av en slirkoppling vid start och aktiverar en automatisk avstängningskoppling vid överbelastning för extra säkerhet.
Robust drivsystem

Pålitlig knytning med dubbelknytaren

Krones knytare finns i tre olika utföranden, singelknytare, dubbelknytare och V-knytare som levererar fasta och välformade balar. De är utrustade med ett luftrengöringssystem som använder komprimerad luft för att regelbundet rengöra och därmed garantera att knytarna hålls rena och kan klara av även de tuffaste förhållandena.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Pålitliga maskiner är ovärderliga för en smidig vallskörd. Med BiG Packens minimala underhåll och färre lösa delar minskar slitaget, vilket innebär att du kan fokusera mer tid på själva skörden och samtidigt spara pengar. Dess smörjsystem gör underhållsarbetet till en enkel uppgift även under skörden. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!
Effektiv förvaring för långa arbetsdagar

Effektiv förvaring för långa arbetsdagar

Den här modellen har ett generöst förvaringsutrymme med kapacitet för upp till 32 garnrullar (11 kg styck), vilket gör det möjligt att pressa 900 balar utan att behöva stanna och fylla på. Garnlådorna öppnas enkelt uppåt för smidig påfyllning och de är tätade så att det inte tränger in något damm. Som tillval kan extra garnlådor väljas till med plats för 12 st rullar (ej kompatibelt med BaleCollect).

Bättre koll på grödans vattenhalt (tillval)

Med tillvalet av vattenhaltsmätare kan du hålla koll på grödans vattenhalt i realtid via hyttens monitor. Sensorn ger ett varningsmeddelande om vattenhaltsnivån överstiger de förinställda gränsvärdena, vilket gör det möjligt att optimera din skörd och säkerställa att du skapar perfekta balar varje gång.
Bättre koll på grödans vattenhalt (tillval)
Säkerställ att balarna har rätt vikt (tillval)

Säkerställ att balarna har rätt vikt (tillval)

Om du vill hålla koll på om balens vikt uppfyller dina kunders behov, är det integrerade vågsystemet rätt tillval. Terminalen visar inte bara vikten på varje enskild bal, utan även den totala vikten av de färdiga balarna. Med detta system kan du säkerställa att du levererar exakt vad dina kunder efterfrågar varje gång.

Optimera effektiviteten under skörden med BaleCollect! (tillval)

En baluppsamlare kan effektivisera skörden mycket i kombination med storbalspressen. Krones BaleCollect samlar upp till tre fyrkantsbalar som är 120 cm breda eller fem stycken som är 80 cm breda. Detta gör det enklare att spara tid, minskar kostnader, minska markpackning och uppnå hög produktivitet under skörden. Läs mer om BaleCollect här.
Se bra ut i mörkret (tillval)

Se bra ut i mörkret (tillval)

De tre valfria LED-arbetsljusen lyser upp området bakom balpressen och pickupen framtill. Anslut enkelt ljusen till den befintliga kabelhärvan och styr dem från terminalen. Med detta tillval får man bästa möjliga sikt under nattskiftet.

Kontrollterminalerna

 • Högupplösta färgdisplayer med touchfunktion
 • Samtliga KRONE BiG Pack storbalspressar är ISOBUS kompatibla.
 • Om KRONE BiG Pack är kopplad till en ISOBUS-kompatibel traktor kan du använda traktorterminalen för att styra balpressen.
Även den enklare modellen DS 500 från KRONE erbjuder bekväm och omfattande kontroll av alla huvudfunktioner via en färgdisplay med touchfunktion. CCI 800 och CCI 1200 ISOBUS-terminalerna tar användarkomforten till en högre nivå och erbjuder en skärm som visar både maskinens omfattande funktioner, och bild från inkopplad kamera.
Kontrollterminalerna
Smidig anslutning med Krone SmartConnect (tillval)

Smidig anslutning med Krone SmartConnect (tillval)

Krone SmartConnect KSC är kärnan i KRONE:s datamanagementsystem. Oavsett om du föredrar Agrirouter, KRONE Smart Telematics eller enbart E-Solutions-programvarulicenser, så är Krone SmartConnect med sitt SIM-kort för flera nätverk det smidigaste sättet att etablera anslutning. Den loggar automatiskt in på det nätverk som ger bäst mottagning på platsen och är standardutrustning på BiG Pack.

Få en bra överblick med KRONE Smart Telematics

Krone Smart Telematics ger en överblick över maskiner och data, vilket effektiviserar skördekedjan utan onödiga telefonsamtal. Tydliga balkartor och detaljerad information följer med varje bal och möjliggör omfattande dokumentation. Enkelt konverteras data till PDF-rapporter på bara några klick.
Få en bra överblick med KRONE Smart Telematics
Stabilt stödben (tillval)

Stabilt stödben (tillval)

För att göra det ännu enklare att koppla till och från maskinen kan man som tillval utrusta den här modellen med ett hydrauliskt stödben. Detta gör hanteringen smidig och säker, och du kan vara trygg i att din utrustning står stadigt när den inte används.

Mjuk start och jämn drift (tillval)

Det stora svänghjulet som väger cirka 610 kg absorberar belastningar och håller maskinen i jämn drift med mindre kraftanvändning. Hydraulmotorn accelererar svänghjulet före kopplingen av traktorns PTO och den mellanliggande växellådan minskar slitaget på drivaxeln samt ökar PTO-hastigheten för maximal svänghjulsprestanda. Vissa modeller kan ha hydraulisk starthjälp som standard, för övriga modeller är hydrauliskt startassistanssystem som säkerställer en smidig maskinstart, ett tillval.
Mjuk start och jämn drift (tillval)

V-knytare (tillval)

Att producera högdensitetsbalar i höga hastigheter med stabila knutar är en utmaning. Krone och Rasspe har därför utvecklat ett patenterat knytarsystem med kompakta V-dubbelknytare som hanterar garn med minimal dragkraft. Resultatet är perfekta knutar även i högdensitetsmaterial och hög körhastighet, samtidigt som det inte lämnas kvar några garnrester i fält.

Fler tillval

 • Kamerasystem för säker backning
 • Extra uppsättning knivar (alla BiG Pack-maskiner med XCut- eller VariCut-klippningssystem och PreChop har detta alternativ)
 • Högtrycksrengöringsfläkt
 • Koppling för tyst drift
 • Olika operatörsterminaler
 • Agrirouter – databas för delning av data
Fler tillval

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Storbalspress, fyrkantbalar
 • PTO effektbehov 122 hkr
 • Effektbehov 90 kw
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd pickup 2,35 m
 • Transportbredd 2,99 m
 • Transportlängd 7,95 m
 • Transporthöjd 3,14 m
 • Vikt 8900 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Drag tillkoppling Drag för nedre dragpunkt. Dragtyp specificeras individuellt
 • Drag tillkoppling, alternativ Kuldrag K80, dragögla kat 3 eller 4, hitchögla 40mm
 • Antal hjulaxlar 2
 • Tillval hjulaxlar Styrande tandemaxel
 • Broms Hydraulisk eller pneumatisk
 • Garnförvaring Nedvikbara garnlådor för 32 garn
 • Inmatning

 • Pickup specifikation KRONE Active Pick-Up, utan kamkurva med 5 rader inmatningspinnar med 55mm mellanrum. Strängrulle samt aktiv inmatningsrulle. Luftfyllda svängande stödhjul
 • Snittverk
 • Balkammare

 • Balkammare bredd x höjd 120x90 cm
 • Ballängd 1,0 - 2,7 m
 • Antal kolvslag/minut 45
 • Knytare

 • Knytartyp Dubbel knytare
 • Antal knytare 6
 • Knytare, rengöringssystem Tryckluft, sekvensstyrd
 • Tillval knytare V knytare
 • Multibale system
 • Hjul

 • Däckstorlek standard 500  / 50 - 17 14 PR
 • Däckstorlek tillval 550  / 45 - 22.5 16 PR, 560  / 45 R 22.5 146 D, 620  / 40 R 22.5 148 D
 • Elektronik

 • ISOBUS kompatibel
 • Tillgängliga terminaler DS500, CCI800, CCI1200
 • Hydraulik

 • LS hydraulik
 • Alternativ hydraulik OC cirkulerande system
 • Tillval

 • Balsamlarvagn möjlig
 • Balsamlarvagn specifikation 3 balar kan läggas av samtidgt
 • Dragmonterad halmhack möjlig

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.