hero-image

Comprima CV 150 XC Plus

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

1 299 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av Comprima CV 150 XC Plus har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Snittverk med 26 knivar.
• Flexibilitet att använda plastfilm NRF eller nät på balens mantelyta.
• Större hjul och bredare däck för de nordiska ofta fuktiga markförhållandena.

Listpris denna konfiguration

1 690 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

24 089 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Förläng vallsäsongen med effektiva och pålitliga Comprima CV 150 XC Plus!
Denna högpresterande variabla kombirundbalpress ger maximal baldensitet och hög kapacitet i alla typer av grödor. Den är designad för baldiameter från 1 m till 1,50 m och smarta funktioner som gör att den håller länge. Denna maskin passar entreprenörer med behov av stor flexibilitet för olika produktionsmetoder och hög produktionsvolym.

En variabel rundbalspress som erbjuder maximal flexibilitet!

Förmågan att justera balstorleken och densiteten är avgörande för att minska kostnader. Med större halmbalar minskar antalet balar som behöver hanteras, transporteras och lagras. Samtidigt kan vissa utfodringsmetoder kräva mindre balar på grund av vikt eller utfodringsmetod. Med flexibiliteten att justera balstorleken kan du optimera kostnadseffektiviteten i fodringsprocessen.

Med marknadens bästa balgrepp undviker du slirning i balkammaren!

Med KRONEs rundbalspress Comprima får du inte bara marknadens bästa balgrepp och säkraste balrotation – balkammarmattan har dessutom en garanti på 3 år eller 30 000 balar! Balkammarmattans två NovoGrip-remmar är gjorda av slitstarkt armerat gummi för att ge ultimat styrka och lång livslängd så att balpressen kan producera välformade högdensitetsbalar i alla olika grödor. Se ett styrketest där balkammarmattan testas mot kraften mellan en stor bandtraktor och en bromsvagn genom att klicka på bilden!

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Vallskörden innebär intensivt arbete, men med Comprimans teknologi utförs pressning och inplastning i samma körning vilket sparar tid och minskar stressen.​ Med en högkapacitetspickup som arbetar snabbt och effektivt kan du snabbt samla in mer foder och öka din produktivitet. Om snittverket skulle blockeras är det snabbt löst genom den sänkbara knivbotten som vidgar inmatningskanalen och ger utrymme att mata in materialet som orsakat stoppet.​ Cykeln för att öppna och stänga bakdörren är snabb för att säkerställa en produktion av maximalt antal balar i timmen.

Förläng skördesäsongen och öka lönsamheten

Den här pressen kan användas med alla typer av grödor, vare sig det är ensilage, hö eller halm. Du kan vara trygg med att du får perfekt formade balar under hela säsongen. Dessutom har pressen en standardgaranti på 3 år eller 30 000 balar för NovoGrip-mattransportören, vilket minskar ägandekostnaderna och ökar tillförlitligheten i beräkningarna!
Förläng skördesäsongen och öka lönsamheten
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Pålitliga maskiner är ovärderliga för en smidig vallskörd. Med Comprimans minimala underhåll och färre lösa delar minskar slitaget, vilket innebär att du kan fokusera mer tid på själva skörden och samtidigt spara pengar. Dess smörjsystem gör underhållsarbetet till en enkel uppgift även under skörden. I Farmers First Underhållsapp finns färdiga underhållsplaner att använda som bidrar till minskad stilleståndstid, ökad livslängd och bättre begagnatvärde.

Robustare konstruktion för entreprenörerna!

Comprima Plus är en kraftfullare och mer effektiv version av Comprima, perfekt för entreprenörer. Den har ett starkare NovoGrip-bälte, starkare drivkedjor, en pickup med högre kapacitet, automatisk kedjesmörjning och centralsmörjning. Det gör den till det optimala valet för högpresterande vallskörd.

Egenskaper

Flexibel för att matcha förutsättningarna

Flexibel för att matcha förutsättningarna

Det är smidigt att ha en maskin som kan anpassas till olika förutsättningar! Du kan enkelt ställa in antalet aktiva knivar mellan 0, 8, 9 eller max 17 knivar som standard och med kortast snittlängden 64 mm. Eller som tillval välja mellan 0, 13, 13 eller max 26 knivar med kortaste snittlängd 42 mm. Möjlighet finns även att ställa in balarnas storlek och densiteten för att de ska vara anpassade efter behoven. Exempelvis är en mindre kompakt kärna lämplig för torra höbalar så att det varma gräset kan luftas bättre, eller en mer kompakt för halmen som ofta ska transporteras längre. Med en maskin med hög flexibilitet kan man möta behoven och förutsättningarna.

Maximalt flöde av grödan

Med EasyFlow pickup får du maximalt flöde av grödan med pålitliga och effektiva dubbla 6 mm pinnar. Den pivoterande pickupen är känd för att effektivt rensa fältet även under svåra förhållanden och med en arbetsbredd på 2,15 meter gör den att du kan arbeta i högt tempo och därmed få en hög timproduktion. EasyFlow anpassar sig smidigt till markkonturen med svängande stödhjul och har en strängrulle monterad i överkant som trycker ihop stora höga strängar för effektiv insamling. Höjden justeras enkelt och snabbt för olika grödor och förhållanden och de två flexibla hjulen följer kurvor smidigt så att inget missas.
Maximalt flöde av grödan

Snabba och enkla knivbyten

Knivarna har långa, böjda skärkanter som ger bränsleeffektiva snitt när fodret dras förbi dem. Deras vågiga kanter skär alla typer av foder med precision och behåller skärpan längre. Alla knivar i kassetten är identiska och byts snabbt ut för att underhållet ska vara enkel. För att sätta i eller ta bort knivarna sänker man helt enkelt knivkassetten. För att låsa upp knivarna släpps alla fjädrar på den enskilda knivlåsanordningen med ett enda handgrepp, och man kan bekvämt ta bort knivarna ovanifrån. Om du bara behöver hälften av knivarna kan du enkelt ställa in det och sedan byta plats på dem efter halva dagen och fortsätta med nya, vassa knivar utan avbrott för knivbyten.

Comprima Plus

Comprima Plus rundbalspressar har extra starka komponenter för att klara de mest extrema förhållanden i non-stop drift!
 • Starkare NovoGrip balkammar mattor för perfekt balform och hög densitet i alla grödor
 • Starkare drivkedjor
 • Massiv snittsrotor tillverkad av Hardox stål för hög kapacitet och minskat slitage
 • Aktiv kedjesmörjning med större oljebehållare och automatisk centralsmörjning av lager är standardfunktioner som minimerar tiden som läggs på service av maskinen
 • ISOBUS-kompatibel – ansluts till traktorterminalen
 • Comprima Plus kombipressar har LS hydraulsystem
Comprima Plus
Effektivare skörd med flexibel balstorlek

Effektivare skörd med flexibel balstorlek

Att kunna uppnå önskad balstorlek, baldensitet och perfekt balform är nödvändigt för att få en effektiv vallskörd. Från det tyngsta ensilaget kan de två effektiva NovoGrip-balkammarmattorna i den variabla balkammarpressen ge exceptionellt hög densitet och bilda perfekta balar. Spänningen på NovoGrip-mattorna sker via hydraulik och ett system av spännarmar. Presstrycket genereras successivt när balen växer. Greppet från balkammarmattans medbringare garanterar balens rotation oavsett omständigheter. Baldiametern är variabel och ställs in från terminalen på förarplatsen.

Designad för att hålla länge

Under säsongen är det svårt att hitta tiden till de dagliga serviceåtgärderna för smörjning, men för att maskinen ska hålla länge är det viktigt att underhållet blir gjort. Därför har den här maskinen två automatiska smörjsystem; ett för central fettsmörjning som smörjer alla anslutna lager regelbundet och utan att föroreningar kan tränga in, samt ett för kedjesmörjning som smörjer maskinens drivkedjor med justerbar mängd olja. Det här lämnar mer tid till produktivt arbete i skörden samtidigt som den funktionella säkerheten och ekonomiska effektiviteten förbättras.
Designad för att hålla länge

Idealisk balbindning och enkel användning

Få optimalt bindning av dina balar och njut av enkel användning med Comprimas nätinplastningssystem. Det säkerställer högkvalitativt skarpa balkanter, minimerar fragmentering och skyddar mot fukt. Mantelplastning finns som tillval, anpassa inplastningen bekvämt från förarhytten och behåll uppsikten över inplastningsenheten som är placerad i framkant på maskinen. Med snabba byten av nät och film får du effektiv drift, smidig hantering och enastående balbindning varje gång!

Effektiv och pålitlig balinplastning

Comprimans inplastare garanterar snabb och pålitlig inplastning av balar, även under utmanande förhållanden och på sluttande fält. Att plasta samtidigt som man kör vidare för att pressa nästa bal sparar mycket tid och minskar antalet körningar på fältet. Med den här inplastaren blir resultatet breda överlappande plastlager för att skydda balen och knivarna ger rena filmklipp. Det finns dessutom ett tätat lagringsuttrymme för 10 rullar med plastfilm på maskinen för att det ska vara enkelt att fylla på i fält.
Effektiv och pålitlig balinplastning
Teknik som skyddar maskinen från driftstopp

Teknik som skyddar maskinen från driftstopp

Olyckor är svåra att undvika, och när de händer har Krones balpressar ett integrerat skydd mot skador. Varje kniv drar sig exempelvis tillbaka från grödan, utan att påverka de andra knivarna, om den träffas av ett föremål och återgår sedan automatiskt till arbetsposition igen när föremålet har passerat. Skulle det bildas en blockering har maskinen ett snabbt sätt att avlägsna det genom att sänka knivbryggan så att det går att köra direkt igen och undvika långa kostsamma driftstopp.

Bättre prestanda vid tung belastning

Comprima CF och CV levereras som standard med en tandemaxel (tillval för F- och V-modellerna). En tandemaxel ger bättre prestanda vid hög belastning, vilket resulterar i en jämnare körning och förbättrad vägstabilitet jämfört med en enkelaxel. Den större kontaktytan minskar även spårbildning och minimerar markpackning. Det finns olika däckstorlekar att välja mellan för denna axel.
Bättre prestanda vid tung belastning
Djup balvagga med vågsystem som tillval

Djup balvagga med vågsystem som tillval

Plastarbordet bildar en djup vagga med stora plastkoner på vardera sidan som fixerar balen i sidled – en idealisk uppställning för pålitlig drift i sluttande fält. Ett vågsystem kan integreras i vaggan som tillval, då loggas och visas individuella och totala balvikter på terminalens display på förarplatsen.

Roligare och enklare med koppling till ISOBUS och TIM

Krones elektroniksystem gör arbetet på fältet roligare och enklare. ISOBUS-kompatibilitet och TIM-förberedd är standardfunktioner och ger föraren många möjligheter. Välj bland olika terminaler och hitta den som bäst passar dina behov. TIM (Tractor Implement Management) möjliggör datadelning mellan maskinens ISOBUS-jobbdator och traktorn, vilket gör att redskapet kan styra traktorn och avlasta föraren. Detta innebär ökad effektivitet, mindre ansträngning för föraren, lägre bränsleförbrukning och jämnare balar så att arbetsdagen blir mer produktiv och roligare.
Roligare och enklare med koppling till ISOBUS och TIM

Specifikation

  Allmänt

 • Maskintyp Rundbalspress
 • PTO effektbehov traktor 100 hkr
 • Kombimaskin med plastare
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd Pick-Up 2,15 m
 • Transportbredd 2,97 m
 • Transporthöjd 2,99 m
 • Transport längd 7,66 m
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkopplingsdrag 40 mm dragögla eller kuldrag
 • Krav yttre ventiler traktor LS+1xSA
 • Antal hjulaxlar 2
 • Släpvagnsbroms Standard, val mellan pneumatisk eller hydraulisk.
 • Plats för plastarens plastrullar 12 rullar
 • Plats för nät/ mantel plastrullar 2 rullar
 • Inmatning

 • Pick-up typ EasyFlow pickup utan kamkurva
 • Strängrulle
 • Pickup specifikation EasyFlow pickup, rörlig och avfjädrad upphängning 6 mm dubbla pickup fingrar i 5 rader utan kamstyrning. Avstånd mellan fingrarna 55 mm, fingrarna sitter i ett W mönster. Strängpressrulle och svängbara luftfyllda stödhjul.
 • Inmatningsrotor
 • Snittrotor specifikation Xcut snittrotor av Hardox stål, 530 mm, inmatningsfingrar i vågmönster för jämn matning
 • Snittverk
 • Snittlängd std (tillval) 64 (42) mm
 • Snittverkets specifikation standard 17 knivar
 • Snittverkets specifikation tillval 26 knivar
 • Balkammare

 • Balkammar typ Variabel
 • Balstorlek ( Bredd x Ø ) 1,20 x 1,00 - 1,50 cm
 • Nätlindning
 • Smörjsystem

 • Centralsmörjning fett
 • Samlade smörjpunkter
 • Centralsmörjning olja, kedjor
 • Inplastare

 • Inplastare
 • Inplastare specifikation 750 mm plastbredd, 2 sveperarmar. 36 rpm. Filmbrottssensorer. Antal plastlager justeras från terminalen. Matta skyddar balen vid avläggning.
 • Hjul

 • Hjulstorlek (standard) 500/55 - 20
 • Hjulstorlek, alternativ 500/60 R 22.5, 600/50 R 22.5 (width 3160mm)
 • Elektronik

 • Terminal Tillval, flera alternativ
 • ISOBUS kompatibel
 • Fuktmätare Ja, som tillval
 • Balvåg Ja, som tillval
 • Hydraulik

 • Hydraulsystem LS hydraulik

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.