hero-image

ZX 560 GD

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

2 659 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Hög prestanda, effektivitet och flexibilitet med snittvagnen ZX 560 GD!
Denna snittvagn har en lastkapacitet på 56 m³ och fungerar bra både som snittvagn och som transportvagn. Den har en pickup med hög kapacitet och smarta funktioner för att minska marktrycket och fylla vagnen utan spill.
Prisbelönad på Agritechnica 2023 – Farm Machine 2024!

Prisbelönad på Agritechnica 2023 – Farm Machine 2024!

Denna innovativa maskin belönades med priset i kategorin för vallskörd under Agritechnica 2023. Med ZX kan du dra nytta av dess mångsidighet året runt och uppnå full potential för att maximera din lönsamhet. Den har en modern design, banbrytande teknologi och levererar enastående foderkvalitet.

Hög effektivitet och mångsidighet

ZX-vagnarna erbjuder en kostnadseffektiv och mångsidig lösning för din foderproduktion. Dessa vagnar är utformade för att hantera både grässkörd och skördetransport, vilket ger dig flexibilitet och snabbare arbetsflöden. Med ZX-vagnarna behöver du inte längre byta utrustning mellan olika skördesäsonger, vilket sparar både tid och resurser.

Imponerande lastkapacitet

ZX-vagnen kan hantera stora mängder foder, vilket ökar din produktivitet och minskar behovet av flera körningar. Den anpassningsbara frontväggen gör att vagnen kan fyllas maximalt, oavsett om den fylls via pickupen eller från en exakthack. Dessutom har den inga bågar, rep eller skjutlock som fodret kan samlas vid vilket gör att inget går till spillo. Med olika alternativ för avlastning som alla är enkla och smidiga kan du snabbt och effektivt tömma vagnen på olika platser.

Effektiv bearbetning och precisionssnitt av allt material

Denna snittvagn har en högpresterande pickup med hög kapacitet som anpassar sig smidigt efter markkonturen. Den har pålitliga dubbla 6,5 mm pinnar och en imponerande arbetsbredd på 2,125 meter. Gräset matas in från sidorna till snittverket som ger saxliknande exakta snitt vilket gör att allt material bearbetas på rätt sätt. Som tillval kan man utrusta den med ett knivslipningssystem, som gör det enkelt och snabbt att återställa skärpan på knivarna på plats och på mindre än 4 minuter.

Egenskaper

Fungerar som självlastande snittvagn

Fungerar som självlastande snittvagn

Den breda pickupen, den breda matningskammaren och den hydrauliska svängbara frontväggen säkerställer snabb och jämn fyllning till maximal kapacitet. För en överlägsen snittkvalitet (saxliknande snitt) är avståndet mellan ett knivblad och ett rotorfinger mycket litet.

Den idealiska transportvagnen

Med kapacitet från 43 m³ och upp till 56 m³ och en hög totalvikt på upp till 22 ton gör ZX-modellerna till perfekta transportvagnar som tömmer materialet extremt snabbt. Denna dubbla användningsmöjlighet gör ZX till en ännu mer produktiv maskin.
Den idealiska transportvagnen
Maximalt flöde av grödan

Maximalt flöde av grödan

Med EasyFlow pickupen får du maximalt flöde av grödan med pålitliga och effektiva dubbla 6,5 mm pinnar. Den pivoterande pickupen är känd för att effektivt rensa fältet även under svåra förhållanden och med en arbetsbredd på 2,125 meter gör den att du kan arbeta i högt tempo och därmed få en hög timproduktion. EasyFlow anpassar sig smidigt till markkonturen med svängande stödhjul och har en strängrulle monterad i överkant som trycker ihop stora höga strängar för effektiv insamling. Höjden justeras enkelt och snabbt för olika grödor och förhållanden och de två flexibla hjulen följer kurvor smidigt så att inget missas.

Optimal markföljning

EasyFlow-pickupen är utrustad med en nitrogenstötdämpare som ger elektro-hydraulisk fjädring för pickupen. Detta skyddar din mark och ger dig möjligheten att justera fjädringstrycket direkt från hytten, även under drift. I ojämn terräng pivoterar EasyFlow-pickupen runt rotorcentrum, vilket säkerställer ett jämnt flöde av material in i maskinen, oavsett terrängförhållandena. Pickupen kan röra sig både axiellt och i sidled och följer markens konturer med pneumatiska stödhjul på varje sida. Som tillval kan extra stödhjul monteras på baksidan av pickupen vilket ger ännu bättre markföljning vid mjuk och våt mark. Detta ger en utmärkt förmåga att följa traktorn vid vändningar och garanterar optimalt skydd för markytan.
Optimal markföljning
Generös markfrigång

Generös markfrigång

Pickupen har en generös markfrigång upp till 75 cm och kan förprogrammeras för olika positioner så att det går snabbt att ändra i fält. Dessutom har den en integrerad hydromotor som minskar behovet av underhåll och ger utrymme för en bredare arbetsbredd. För jämnaste materialflöde får det också att justera hastigheten manuellt eller automatiskt beroende på markhastighet och förhållanden.

Förstklassiga snitt med OptiGrass!

Det här snittverket är utformat för att leverera enastående snitthastighet och -kvalitet. Välj antal knivar för att anpassa den teoretiska snittlängden, 54 knivar ger 28 mm och 40 knivar 37 mm. De rena och saxliknande klippen säkerställer exakta snittlängder när rotorfingrarna tvingar fodret genom snittverkets knivar med precision. Genom detta precisionssnitt kan inte foderstråna böjas innan snittningen, vilket kan resultera i ojämna och längre snitt.
KRONE SplitCut – optimalt snittat foder över hela arbetsbredden

KRONE SplitCut – optimalt snittat foder över hela arbetsbredden

Ett koncept som tack vare sin innovativa design, möjliggör inmatning över hela rotorbredden. Bestående av ett knivblad, en skiljevägg, renspinnar och en styrplatta för den inmatade grödan, ser de två SplitCutter enheterna till att gröddelarna längst ut på grödflödets kanter, återförs till centrum av grödflödet. Detta säkerställer att varje stjälk helt har passerat genom snittverket, vilket resulterar i perfekt bearbetningskvalitet och att hela grödflödet verkligen snittas.

Integrerat knivskydd

För att säkerställa en problemfri drift, har alla knivar ett individuellt fjäderbaserat skydd. Det betyder att om din maskin plockar upp något oönskat föremål, kan berörd kniv tillfälligt tryckas in utan att skadas och sedan pressas tillbaka till sin arbetsposition när det främmande föremålet har passerat. Det är en teknik som inte bara är enkel, utan också effektiv, och den hjälper till att öka driftsäkerheten. Knivarnas utlösningskraft kan justeras centralt och steglöst.
Integrerat knivskydd
Snabba och enkla knivbyten

Snabba och enkla knivbyten

Knivarna har långa, böjda skärkanter som ger bränsleeffektiva snitt när fodret dras förbi dem. Deras vågiga kanter skär alla typer av foder med precision och behåller skärpan längre. Alla knivar i kassetten är identiska och byts snabbt ut för att underhållet ska vara enkel. För att sätta i eller ta bort knivarna sänker man helt enkelt knivkassetten hydrauliskt och svänger ut den åt sidan. Efter att knivarna i knivkassetten har låsts upp med en central spak kan de individuellt enkelt tas bort och bytas ut.

Snabb och effektiv knivslipning med SpeedSharp! (tillval)

Med tillvalet för snabb och bekväm knivslipning på plats, tar det mindre än fyra minuter att slipa 48 knivar. Du får en konsekvent och högkvalitativ slipning som minskar bränsleförbrukningen och förbättrar fodrets kvalitet. Knivslipningen drivs hydrauliskt och är snabb, säker och enkel att använda med bara en knapptryckning. Det går också att ställa in knivslipningsintervallet på terminalen för att anpassa intensiteten till den faktiska nivån, vilket get ett bättre resultat.
Upp till 4,5 m³ extra lastningsutrymme med pivoterande framvägg

Upp till 4,5 m³ extra lastningsutrymme med pivoterande framvägg

Snittvagnens pivoterande frontvägg är en funktion som kan styras manuellt eller hydrauliskt för att göra lastningen enklare och anpassad efter om du kör som transportvagn eller snittvagn. Med frontväggen i fällt läge packar den fodret för att få plats med maximal last. En sensor känner av när vagnen är full, och frontväggen fälls tillbaka för att göra plats till ytterligare 4,5 m³ foder. Dessutom hjälper den rörliga frontväggen till att tömma vagnen snabbare så att det blir effektivt att hantera stora mängder gröda.

Robust kedje- och lamellgolv

Det robusta kedje- och lamellgolvet i snittvagnen säkerställer att även tungt foder matas snabbt och jämnt bakåt för avlastning. Detta hållbara och pålitliga system klarar tuffa förhållanden och säkerställer att din last hanteras smidigt. Det lutande golvet ökar kapaciteten och minskar längden på utfodringspassagen, vilket leder till snabbare och mer försiktig foderförsörjning samt minskad effektförbrukning.
Robust kedje- och lamellgolv
Lång livslängd och robust konstruktion

Lång livslängd och robust konstruktion

För att säkerställa lång livslängd är KRONE ZX-vagnarna utrustade med ett slitstarkt stålsgolv. Golvet lutar mot skär- och matningsrotorn vilket säkerställer jämn drift och minimerar slitage, medan de platta länkkedjorna bidrar till kraftfulla framsteg med minimalt slitage. Dessutom, med dubbla skrapbandstransportörer för effektiv urlastning och en robust konstruktion med konisk design, garanteras jämn tömning och långvarig hållbarhet.

Jämn avlastning bakåt med utmatningsrullar

GD-modellerna är utrustade med tre utmatningsrullar som river fodret för att garantera jämn avlastning av fodret. Denna funktion skyddas mot överbelastning med hjälp av kopplingen i huvuddrivaxeln och säkerställer snabb, jämn och effektiv avlastning.
Jämn avlastning bakåt med utmatningsrullar
Bekväm åtkomst genom dörren

Bekväm åtkomst genom dörren

Denna snittvagn har en rymlig dörr på sidan som ger enkel åtkomst till lastområdet. Du kan enkelt klättra upp på den nedfällbara stegen med ett handtag på sidan för säker uppstigning.

Se bra ut med premium belysningspaket som standard

Belysningen på KRONE ZX ger optimal synlighet och säkerhet både dag och natt med ett standard premium belysningspaket. Två kraftfulla LED-arbetslampor bak ger utmärkt runtomsikt även under nattliga förhållanden. Framåtvända positionslampor och reflexer säkerställer trygghet på fältet och vägen. Inuti lastutrymmet håller LED-ljusremsor lasten synlig och underlättar arbete även i mörker. För extra belysning kan två ytterligare arbetslampor enkelt installeras tack vare förberedd kabelposition. Premium belysningspaketet förbättrar säkerheten och ökar produktiviteten under nattarbete genom optimal belysning. Fler arbetslampor kan eftermonteras för ytterligare anpassning.
Se bra ut med premium belysningspaket som standard
Tillsatsmedel för ensilage (tillval)

Tillsatsmedel för ensilage (tillval)

Denna snittvagn har ett integrerat doseringssystem för ensilagetillsatsmedel med en 200-liters tank för tillsatsmedel. Doseringssystemet applicerar tillsatsmedlet via platta stråldysor ovanför intagsgsanordningen och är enkelt att rengöra. Pumpenheten kan tas bort utan verktyg för underhåll och driftkontrollen görs bekvämt via terminalen. En elektronisk nivåindikator ger pålitlig övervakning av tillförseln av tillsatsmedlet.

Olja levereras endast vid behov

Det komfortabla hydraulsystemet är kompatibelt med lastkännande system, vilket innebär att om det är kopplat till ett lastkännande hydraulsystem, kommer olja endast att tillföras när det behövs. Detta intelligenta system minskar belastningen på traktorns hydraulik och optimerar resurseffektiviteten. För traktorer utan lastkännande system är det fortfarande möjligt att använda maskinen med ett Open Center-system, vilket ger flexibilitet och mångsidighet i användningen.
Olja levereras endast vid behov
Täckgardiner (tillval)

Täckgardiner (tillval)

De valbara täckgardinerna formar sig efter fodermassan och täcker materialet effektivt utan att de riskerar att öppnas vid höga hastigheter. Med hydraulmotorer styrs täckgardinerna med snabb och pålitlig kontroll. De öppna täckgardinerna hänger längs med sidan på vagnen för att inte vara i vägen under tiden vagnen fylls.

Elektroniskt vägning av skörden (tillval)

Vågsystemet som kan väljas till är en praktisk lösning som utnyttjar vågceller på chassit och det ledade draget för att noggrant fastställa och logga vikten på lasten. Med detta system kan du enkelt väga skörden och få exakta viktmätningar, vilket underlättar din arbetsprocess och ger dig bättre kontroll över transporten.
Elektroniskt vägning av skörden (tillval)
SmartConnect (tillval)

SmartConnect (tillval)

Det är möjligt att utrusta snittvagnen med en KRONE Smart-Connect telemetrienhet. Detta gränssnitt fungerar som bas för datamanagement med GPS- och WLAN-funktioner. Det gör det enkelt att spåra var transportvagnen är för tillfället. Alla väsentliga data registreras också automatiskt och kan snabbt skickas till kontoret.

Kamera (tillval)

En valfri kamera finns tillgänglig för denna modell. Bilden visas på färgskärmen för ökad synlighet och säkerhet.
Kamera (tillval)
Tandem- eller tridemaxel

Tandem- eller tridemaxel

Maskinen erbjuder val av tandem- eller tridemaxlar, båda alternativen säkerställer säker hantering vid transporter. Dessa axlar ger maximal stabilitet på sluttningar och minskar risken för att välta. De erbjuder också jämn belastningsfördelning på alla hjul, vilket minskar bromsslitage. Dessutom finns det 30,5" däck tillgängliga för att minska marktrycket. De styrda axlarna skyddar markytan, minskar däckslitage och erbjuder hydropneumatisk fjädring som tillval för ökad komfort. Dessa axlar ger maximal rullstabilitet i kurvor och på sluttningar, vilket säkerställer säkerhet och komfort för föraren.

Bromsar och styrning

Maskinen erbjuder som tillval ett elektroniskt EBS-bromssystem med funktioner som ALB automatiskt lastberoende bromskraftskontroll, ABS anti-blockeringsbromssystem och RSS rullstabiliseringssupport. Kontaktlös elektronisk tvångsstyrning är också tillgänglig. Dessa funktioner är avgörande för säkerheten, särskilt för större traktorer och större transportvolymer. Caster-styrsystemet möjliggör snäva svängar och kan låsas för att manövrera och vid backning. Det erbjuder förbättrad driftsäkerhet och när det kombineras med EBS-funktioner säkerställer det pålitlig drift och rullstabilitet.
Bromsar och styrning
Elektronisk tvångsstyrning

Elektronisk tvångsstyrning

Elektronisk tvångsstyrning finns som ett alternativ för tandemaxlar och är standard för tridemaxlar. Den ger smidig och tyst drift med lågt slitage, idealisk för manövrering. Detta system kan manövreras manuellt för motstyrning och skyddar markytan och däcken under svängar, vilket minskar belastningen på axlarna. Det erbjuder överlägsen körstabilitet och säkerhet vid höga hastigheter och justerar automatiskt styrintensiteten baserat på maskinens framåthastighet. Detta kontaktlösa elektroniska tvångsstyrningssystem förbättrar manövrerbarheten och säkerheten under drift, särskilt nära kanten av foderplattor eller på vägen.

Enkel tillkoppling

ZX är mästaren när det gäller att navigera genom trånga kurvor. Dess långa och smala ledade drag minskar stötbelastningen och ger gott om markfrigång, oavsett last. Dessutom kan du välja den automatiska dragpositionen som tillval för ännu enklare användning. ZX-modellerna kopplas till traktorn med standardkulfäste K80 som klarar tunga laster och ger maximal manövrerbarhet. När snittvagnen ska kopplas till eller från, förenklas det enkelt med knapparna på maskinen.
Enkel tillkoppling
Förarterminaler för ökad effektivitet

Förarterminaler för ökad effektivitet

Förarterminalerna är utformade med användarvänlighet i fokus och erbjuder enkel och tydlig navigering.

 • DS 500-terminalen: En kompakt terminal med en 5,7-tums skärm som erbjuder enkel styrning av upp till 12 funktioner.
 • CCI 800 och CCI 1200 operatörsterminal: Med en 8 eller 12-tums pekskärm går att dela upp i två vyer och ger den samma funktioner som Delta-terminalen.
 • Befintliga tredjepartsterminaler: Om din traktor redan har en ISOBUS-terminal kan du använda den för att styra ZX-systemet.

Förarkomfort

Det bekväma elektroniska systemet är kompatibelt med ISOBUS och är nödvändigt för tillvalsfunktioner som det automatiska lastnings-/avlastningssystemet. Detta system ökar förarkomforten genom att integrera och förenkla användningen av olika funktioner, vilket gör arbetsprocessen smidigare och mer effektiv. Med ISOBUS-kompatibilitet kan operatören dra nytta av avancerade funktioner och ökad kontroll över lastnings- och fodertransportvagnen.
Förarkomfort

Minimalt underhållsarbete

Fodervagnarna är förberedda för integration av centralsmörjningssystem där smörjintervallen kan styras och ställas in från hytten. För att göra underhållet smidigt har den få smörjpunkter vilket sparar både tid och pengar i underhållsarbetet. Utöver detta finns det bra med utrymme för att rengöra vagnen efter drift tack vare att chassihöjden går att justera vilket ger högre markfrigång.

Specifikation

  Allmänt

 • Vagntyp Självlastande snitt och transportvagn
 • Effektbehov 175 hkr
 • Effektbehov 240 kw
 • PTO varvtal 1000 rpm
 • Markfrigångshöjd 75 cm
 • Dimensioner

 • Bredd 2,98 m
 • Höjd 3,95 m
 • Längd 11,99 m
 • Flakhöjd 1,70 m
 • Max. axelvikt (med trippel axel) 34000 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Drag K80 kuldrag, lyft och fjädring med minnesfunktion väg/fält.
 • Max. vikt på draget 4000 kg
 • PTO axel Vidvinkelknut, 1 3/4", 20 splines, överbelastningskoppling
 • Hydrauluttag traktor, std utrustning LS; Tryck+retur,LS.
 • Inmatning

 • Inmatningsbredd 2,12 m
 • Pickup EasyFlow pickup utan kamstyrning, inmatningspinnar i W-form (55 mm avstånd), höjdjusterbara svängbara stödhjul 16x6,50-8
 • Snittverk
 • Snittverk, typ Optigrass
 • Antal knivar, std (tillval) 40 (54)
 • Snittlängd, std (med tillval) 37 (28) mm
 • Lastutrymme

 • Volym lastutrymme 56 m3
 • Avlastning, rivarvalsar
 • Antal rivaraxlar, std (tillval) 3 (2)
 • Hjul

 • Tandemaxel standard
 • Trippelaxel
 • Hjulstorlek standard 800/45 R 26.5 TL
 • Hjulstorlek tillval 710/50 R 30.5, 800/45 R 30.5
 • Spårvidd 2,05 m
 • Elektronik

 • System 12V, Comfort elektronik ISOBUS
 • ISOBUS kompatibel
 • Terminal Som tillval
 • Alternativ terminal DS500 (ej ISOBUS), CCI800, CCI1200
 • Hydraulik

 • Hydraulsystem LS
 • Tillval

 • Sidoutmatning
 • Lasttäckning Som tillval
 • Monterad knivslipningsutrustning Som tillval
 • Specifikation knivslipning SpeedSharp knivslip, knivarna slipas på plats.

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.