hero-image

MX 330 GD

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

1 544 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Hög prestanda, effektivitet och flexibilitet med snittvagnen MX 330 GD!
Denna snittvagn har en lastkapacitet på 33 m³ och fungerar bra både som snittvagn och som fältvagn. Den har en pickup med hög kapacitet och smarta funktioner för att minska marktrycket och fylla vagnen utan spill.

Hög effektivitet och mångsidighet

MX-vagnarna erbjuder en kostnadseffektiv och mångsidig lösning för din foderproduktion. Dessa vagnar är utformade för att hantera både grässkörd och skördetransport, vilket ger dig flexibilitet och snabbare arbetsflöden. Med MX-vagnarna behöver du inte längre byta utrustning mellan olika skördesäsonger, vilket sparar både tid och resurser.

Imponerande lastkapacitet

MX-vagnen kan hantera stora mängder foder, vilket ökar din produktivitet och minskar behovet av flera körningar. Den anpassningsbara frontväggen gör att vagnen kan fyllas maximalt, oavsett om den fylls via pickupen eller från en exakthack. Med olika alternativ för avlastning som alla är enkla och smidiga kan du snabbt och effektivt tömma vagnen på olika platser.
Imponerande lastkapacitet
Effektiv pickup och precisionssnittverk

Effektiv pickup och precisionssnittverk

MX-lastningsvagnen har en högpresterande pickup med hög kapacitet och anpassar sig smidigt efter markkonturerna. Den har pålitliga dubbla 6,5 mm pinnar och en imponerande arbetsbredd på 1,8 meter. Gräset matas in till snittverket som har 17 mm breda Hardox-plattor och 41 knivar med olika knivkonfigurationer som ger exakt snittlängd. Som tillval kan man utrusta den med ett knivslipningssystem, som gör det enkelt och snabbt att återställa skärpan på knivarna på mindre än 4 minuter.

Egenskaper

Fungerar som självlastande snittvagn

Fungerar som självlastande snittvagn

Den breda pickupen, den breda matningskammaren och toppluckan på frontväggen som går att öppna hydrauliskt säkerställer snabba och jämn fyllning till maximal kapacitet. För en överlägsen snittkvalitet (saxliknande snitt) är avståndet mellan ett knivblad och ett rotorfinger mycket litet.

Den idealiska samlarvagnen

Med kapaciteter på 33 m³ och en hög totalvikt på upp till 18 ton är MX 330 en perfekt samlarvagn som tömmer materialet extremt snabbt. Denna dubbla användningsmöjlighet gör MX till en ännu mer produktiv maskin.
Den idealiska samlarvagnen
Maximalt flöde av grödan

Maximalt flöde av grödan

Med EasyFlow pickup får du maximalt flöde av grödan med pålitliga och effektiva dubbla 6,5 mm pinnar. Den pivoterande pickupen är känd för att effektivt rensa fältet även under svåra förhållanden och med en arbetsbredd på 1,8 meter gör den att du kan arbeta i högt tempo och därmed få en hög timproduktion. EasyFlow anpassar sig smidigt till markkonturen med svängande stödhjul och har en strängrulle monterad i överkant som trycker ihop stora höga strängar för effektiv insamling. Höjden justeras enkelt och snabbt för olika grödor och förhållanden och de två flexibla hjulen följer kurvor smidigt så att inget missas.

Optimal snitthastighet och kvalitet

Med imponerande 17 mm breda Hardox-plattor är snittverket utformat för att leverera enastående snitthastighet. Välj mellan att använda 41, 21, 20 eller 0 knivar, med 41 knivar kan man uppnå en snittlängd på 37 mm. De rena och saxliknande klippen säkerställer exakta snittlängder när rotorfingrarna tvingar fodret genom snittverkets knivar med precision. Genom detta precisionssnitt kan inte foderstråna böjas innan snittningen, vilket kan resultera i ojämna och längre snitt.
Optimal snitthastighet och kvalitet
Robust drivsystem

Robust drivsystem

Rotorn drivs av en kraftig växellåda i oljebad som klarar av extrema belastningar.

Integrerat knivskydd

För att säkerställa en problemfri drift, har alla knivar ett individuellt fjäderbaserat skydd. Det betyder att om din maskin plockar upp något oönskat, kommer knivarna att röra sig tillbaka till sin arbetsposition när det främmande föremålet har passerat. Det är en teknik som inte bara är enkel, utan också effektiv, och den hjälper till att öka driftsäkerheten. Utlösningskraft kan justeras centralt och steglöst.
Integrerat knivskydd
Snabba och enkla knivbyten

Snabba och enkla knivbyten

Knivarna har långa, böjda skärkanter som ger bränsleeffektiva snitt när fodret dras förbi dem. Deras vågiga kanter skär alla typer av foder med precision och behåller skärpan längre. Alla knivar i kassetten är identiska och byts snabbt ut för att underhållet ska vara enkel. För att sätta i eller ta bort knivarna sänker man helt enkelt knivkassetten hydrauliskt och svänger ut den åt sidan. Efter att knivarna har låsts upp med en central spak kan de enkelt tas bort och bytas ut.

Snabb och effektiv knivslipning med SpeedSharp! (tillval)

Med tillvalet för snabb och bekväm knivslipning på plats, tar det mindre än fyra minuter att slipa 41 knivar. Du får en konsekvent och högkvalitativ slipning som minskar bränsleförbrukningen och förbättrar fodrets kvalitet. Knivslipningen drivs hydrauliskt och är snabb, säker och enkel att använda med bara en knapptryckning. Med SpeedSharp sparar du tid och får bättre resultat.
Imponerande lasningskapacitet med hydraulisk topplucka

Imponerande lasningskapacitet med hydraulisk topplucka

MX 330 har en rak frontvägg med en hydraulisk topplucka som standard. När du öppnar ett fält kan föraren bekvämt öppna luckan från hytten för att förbättra flödet av grödor in i maskinen.

Robust kedje- och lamellgolv

Det robusta kedje- och lamellgolvet i MX-snittvagnen säkerställer att även tungt foder matas snabbt och jämnt bakåt för avlastning (GL-modellerna). Detta hållbara och pålitliga system klarar tuffa förhållanden och säkerställer att din last hanteras smidigt.
Robust kedje- och lamellgolv

Effektiv avlastning åt sidan med mattor (tillval)

För de som vill utfodra direkt med färskt foder erbjuder MX ett tvärgående utmatningsband som tillval. Det möjliggör avlastning åt sidan (GL-modellerna) och denna praktiska funktion förenklar samt effektiviserar utfodringen.

Jämn avlastning bakåt med utmatningsrullar

MX GD-modellerna är utrustade med två eller tre utmatningsrullar som river fodret för att garantera jämn avlastning av fodret. Denna funktion skyddas mot överbelastning med hjälp av kopplingen i huvuddrivaxeln och säkerställer snabb, jämn och effektiv avlastning.
Jämn avlastning bakåt med utmatningsrullar
Bekväm åtkomst genom dörren

Bekväm åtkomst genom dörren

MX-snittvagnar har en rymlig dörr på sidan som ger enkel åtkomst till lastområdet. Du kan enkelt klättra upp på den nedfällbara stegen med ett handtag på sidan för säker uppstigning.

Anpassningsbara tillval: ljus, täckning, sensorer (tillval)

Anpassa din MX-snittvagn efter dina specifika behov med olika tillval. Du kan lägga till LED-ljus för bättre sikt, använda täckgardiner för att förhindra förluster under vägtransport och integrera sensorer och kontrollsystem som gör ditt arbete ännu smidigare och effektivare.
Anpassningsbara tillval: ljus, täckning, sensorer (tillval)
Säker vägtransport

Säker vägtransport

Det långa och smala draget, den kompakta konstruktionen och tandemaxeln med antingen en styrbar bakre axel eller en mekanisk kraftstyrningsalternativ.

Fjädring, dragstång och chassi

 • Standard kulfäste för bottenfäste
 • Ledad dragstång för hög markfrigång
 • Dragupphängning för bekväm körning


Varierande förhållanden, hög nyttolast, utmanande avlastningsplatser och långväga transporter i hastighet är utmaningar som kräver en mycket stabil, säker och stötdämpande hjulutrustning. Det är ner till den styrda tandemaxeln, kuldraget och det ledade draget som MX klarar alla jobb och situationer.
Fjädring, dragstång och chassi
Minskat slitage och marktryck

Minskat slitage och marktryck

MX är utrustad med avancerade funktioner som ökar prestanda och minskar slitage. Den styrbara bakaxeln med tvångsstyrning och övervakning via tryckmätare gör kurvkörning enkel och minskar däckslitage. För extra precision finns en elektronisk styrning som tillval. Tandemaxlarna med mekanisk fjädring ger stabilitet, och ett hydrauliskt nivelleringssystem är tillgängligt för optimal viktfördelning.

Däckstorlek

En rad däckalternativ finns i följande storlekar för att passa alla skördeförhållanden: 710/40 R 22,5, 710/45 R 22,5, 710/45 R 26,5 och 800/45 R 26,5.
Däckstorlek
Enkel tillkoppling

Enkel tillkoppling

MX är mästaren när det gäller att navigera genom trånga kurvor. Dess långa och smala ledade drag minskar stötbelastningen och ger gott om markfrigång, oavsett last. Dessutom kan du välja den automatiska dragpositionen som tillval för ännu enklare användning. MX-modellerna kopplas till traktorn med standardkulfäste K80 som klarar tunga laster och ger maximal manövrerbarhet. När snittvagnen ska kopplas till eller från görs det enkelt genom knapparna på maskinen.

Förarterminaler för ökad effektivitet

Förarterminalerna är utformade med användarvänlighet i fokus och erbjuder enkel och tydlig navigering.

 • DS 500-terminalen: En kompakt terminal med en 5,7-tums skärm som erbjuder enkel styrning av upp till 12 funktioner.
 • CCI 1200 operatörsterminal: Med en 12-tums pekskärm går att dela upp i två vyer och ger den samma funktioner som Delta-terminalen.
 • Befintliga tredjepartsterminaler: Om din traktor redan har en ISOBUS-terminal kan du använda den för att styra MX-systemet.
 • DS 100 styrenhet: Utformad speciellt för optimal ergonomi och manövrering av fodervagnen.
Förarterminaler för ökad effektivitet
Förarkomfort

Förarkomfort

Det bekväma elektroniska systemet är kompatibelt med ISOBUS och är nödvändigt för tillvalsfunktioner som det automatiska lastnings-/avlastningssystemet. Detta system ökar förarkomforten genom att integrera och förenkla användningen av olika funktioner, vilket gör arbetsprocessen smidigare och mer effektiv. Med ISOBUS-kompatibilitet kan operatören dra nytta av avancerade funktioner och ökad kontroll över MX-lastnings- och fodertransportvagnen.

Olja levereras endast vid behov

Det komfortabla hydraulsystemet är kompatibelt med lastkännande system, vilket innebär att om det är kopplat till ett lastkännande hydraulsystem, kommer olja endast att tillföras när det behövs. Detta intelligenta system minskar belastningen på traktorns hydraulik och optimerar resurseffektiviteten. För traktorer utan lastkännande system är det fortfarande möjligt att använda maskinen med ett Open Center-system, vilket ger flexibilitet och mångsidighet i användningen.
Olja levereras endast vid behov
Enkel vägning av skörden (tillval)

Enkel vägning av skörden (tillval)

Vågsystemet som kan väljas till är en praktisk lösning som utnyttjar vågceller på chassit och det ledade draget för att noggrant fastställa och logga vikten på lasten. Med detta system kan du enkelt väga skörden och få exakta viktmätningar, vilket underlättar din arbetsprocess och ger dig bättre kontroll över transporten. Easy crop weighing (Optional)

Specifikation

  Allmänt

 • Vagntyp Snittvagn
 • Effektbehov 120 hkr
 • Effektbehov 88 kw
 • PTO varvtal 1000 rpm
 • Markfrigångshöjd 62 cm
 • Dimensioner

 • Bredd 2,90 m
 • Höjd 3,82 m
 • Längd 9,29 m
 • Flakhöjd 1,50 m
 • Max. axelvikt (med tandem axel) 18000 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Drag 50mm kuldrag, höj och sänkbart drag, avfjädrat.
 • Max. vikt på draget 4000
 • PTO axel Driveshaft with wide angle joint on one end, 1 3/8", Z=6 incl. overload clutch
 • Hydrauluttag traktor, std utrustning LS eller yttre hydraulik 3xDA
 • Inmatning

 • Inmatningsbredd 1,80 m
 • Pickup EasyFlow PickUp utan kamkurva. 6 radig med 6,5 mm inmatningsfingrar monterade i W mönster. Svängbara stödhjul på sidorna, extra stödhjul förbättrar markföljningen
 • Snittverk
 • Snittverk, typ Rotorbredd på 1 580 mm, diameter 880 mm, 17 mm rotorfingrar, i åtta rader och spiralmönster. Utsvängbart snittverk.
 • Antal knivar, std (tillval) 41
 • Snittlängd, std (med tillval) 74 (37) mm
 • Lastutrymme

 • Volym lastutrymme 33 m3
 • Avlastning, rivarvalsar
 • Antal rivaraxlar, std (tillval) 2 (3)
 • Hjul

 • Tandemaxel standard
 • Trippelaxel
 • Hjulstorlek standard 710/45 - 22.5 162 A8
 • Hjulstorlek tillval 710/45 R 22.5 TL, 800/45 R 26.5 TL 174 D, 800/45 R 26.5
 • Spårvidd 2,05 m
 • Elektronik

 • System KRONE komfort elektronik
 • ISOBUS kompatibel
 • Terminal Som tillval
 • Alternativ terminal Krone DS100, DS500, CCI1200
 • Hydraulik

 • Hydraulsystem LS eller cirkulation (OC)
 • Tillval

 • Sidoutmatning Som tillval
 • Lasttäckning Som tillval
 • Monterad knivslipningsutrustning Som tillval
 • Specifikation knivslipning Hydrauldriven och automatisk SpeedSharp knivslip med lamelltrissor.

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.