hero-image

EasyFlow 380 S

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av EasyFlow 380-S har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Adapter till vridbart redskapfäste BiG X.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Maximera din foderhantering med EasyFlow 380-S pickupen!
Med en imponerande arbetsbredd på 3,8 meter och en hög genomströmning kan man hantera olika breddar på strängar utan att kompromissa med prestandan. Den har också ett överbelastningsskydd som gör att den håller längre och minskar underhållskostnaderna.

Låt tekniken hjälpa dig att få en förstklassig foderhantering!

Sätt fart på din skörd med EasyFlow pickupen som levererar enastående effektivitet. Med upp till 30% snabbare arbetskapacitet än andra alternativ kan du spara tid och pengar samtidigt som du bibehåller hög skördekvalitet. EasyFlow är konstruerad för att hantera olika grödor och terräng med hög kapacitet och optimal markföljning. Dessutom anpassar den sig automatiskt till olika strängstorlekar, vilket gör skördeprocessen smidigare och mer effektiv.

Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!

Det kraftfulla och pålitliga drivsystemet på EasyFlow har en slitstark konstruktion. Med inbyggda överbelastningsskydd i drivsystemet och färre rörliga delar i pickupen kan du vara säker på att den kommer att hålla och leverera pålitlig prestanda över lång tid. Detta sparar inte bara tid och pengar, utan ger dig också mer tid till skörden när det behövs som mest.
Vallskördens bästa vän är pålitliga maskiner!
Justera maskinen efter förhållandena

Justera maskinen efter förhållandena

För att få en jämn och effektiv drift är EasyFlow optimalt designad för markföljning och stränganpassning. Med förmågan att hantera olika strängstorlekar och säkerställa hög kvalitet på skörden oavsett förhållanden, blir skörden både smidig, effektiv och det går att spara både tid och resurser.

Snabb förflyttning och hantering

Att kunna transportera sig fort mellan olika fält och snabbt åtgärda en blockering är viktigt för att spara tid. De höj- och sänkbara stödhjulen gör det smidigt att byta fält, och om olyckan är framme och en blockering uppstår, går det snabbt att komma åt inmatningskanalen.
Snabb förflyttning och hantering

Egenskaper

Effektivisera skörden med en 30% snabbare pickup

Effektivisera skörden med en 30% snabbare pickup

En jämn genomströmning är viktigt för att undvika blockering under skörden. Med sex axlar och med inmatningspinnarna monterade i ett W mönster, kan EasyFlow leverera en jämn insamling av grödan samtidigt som belastningen och kraftbehovet hålls minimalt. Resultatet är inte bara effektiv grödinsamling utan också bibehållen kvalitet i svårare terräng. Med dessa funktioner kan den arbeta 30% snabbare än sina konkurrenter, vilket gör att du kan effektivisera din skörd och spara både tid och pengar.

Hög och pålitlig kapacitet

Att utrustningen kan hantera alla typer av grödor och svår terräng är en viktig faktor för att kunna arbeta snabbt. På EasyFlow har skruvtransportören en imponerande diameter på hela 600 mm och de tandade inmatningsplåtarna av Hardow-slitstål går att ställa in i två nivåer av intensitet. Det gör att den kan hantera även de mest krävande grödförhållandena, oavsett om den är tät eller väldigt lång.
Hög och pålitlig kapacitet
Kraftfulla drivlinor med överbelastningsskydd

Kraftfulla drivlinor med överbelastningsskydd

Att skörden går smidig är viktigt för en bra lönsamhet, och det kräver pålitliga maskiner. Därför har EasyFlow ett kraftfullt drivsystem med en drivlina som klarar av tunga belastningar. Den har också inbyggda automatiska kopplingar med överbelastningsskydd vilket förlänger utrustningens livslängd, sparar på reparationer och ger pålitlig prestanda i alla förhållanden.

Längre hållbarhet med färre rörliga delar

Att utföra underhåll under skörden kan bli tidskrävande och dyrt, vilket är anledningen till att Krones EasyFlow är designad utan kamkurva och med 58% färre rörliga delar än den konventionella pickupen. Det är också konstruerat med slitstarka material för att hålla kostnaderna för underhåll låga och ge lång livslängd för att få en pålitlig och effektiv skörd. Resultatet blir en smidigare drift, mindre slitage och lägre underhållskostnader.
Längre hållbarhet med färre rörliga delar
Snabb hantering av blockeringar

Snabb hantering av blockeringar

Om det skulle uppstå en blockering och maskinen backas, höjs skruvtransportören och strängrullen automatiskt för att ge enkel tillgång till intagningssystemet. Detta underlättar borttagning av främmande föremål och säkerställer en smidig arbetsprocess.

Optimal markföljd

EasyFlow anpassar sig dynamisk efter varierande strängbredder med en steglös höjdjustering och justerbar fjäderbelastning för att få ett jämnt tryck och flöde av grödan in i pickupen. Dessutom är den utrustad med en eller två (beroende på arbetsbredd) bakre markföljningsrullar som optimerar markföljdsprestandan och inte låter något foder gå till spillo.
Optimal markföljd
Snabb förflyttning mellan fälten

Snabb förflyttning mellan fälten

För att snabbt och enkelt ta sig mellan olika fält har vi utrustat BiG X med höj- och sänkbara stödhjul. Stödhjulen kan enkelt fällas upp i transportläge med bara ett knapptryck. Detta gör det smidigt att ta sig mellan fälten och komma igång med arbetet på nolltid.

Strängrullen anpassar sig efter strängen

Med EasyFlow får du en pickup som automatiskt anpassar sig till olika strängstorlekar. Den har en steglös höjdjustering och en fjäderbelastad upphängning för strängrullen som trycker ihop stora höga strängar för effektiv insamling. Detta säkerställer en konstant hastighet och hög kvalitet på skörden oavsett strängens storlek.
Strängrullen anpassar sig efter strängen
Säker och smidig upphängning av skördebord

Säker och smidig upphängning av skördebord

BiG X är utrustad med en robust bärram för skördebordet. Bärramen har guiderullar högst upp och en bärstång längst ner. Detta gör att du enkelt och bekvämt kan fästa och ta bort skördebordet. Med låsningsspännen, som tillval i hydrauliskt utförande, får du exakt kontroll över skördebordet. Upphängningsbågen gör monteringen ännu smidigare, så att du kan komma igång med skörden utan krångel.

Optimal markföljning med pivoterande nedre infästning till skördebordet

Skördebordet svänger horisontellt i upphängningsbågen som är fastspänt i styrrullarna. Detta fästsystem är enkelt och okomplicerat, och det ger skördebordet en stor rörelsefrihet. Hydraulcylindrarna på sidorna gör det möjligt för skördebordet att smidigt anpassa sig till terrängens konturer. Dessa hydraulcylindrar är trycklösa för att tillåta en problemfri rotering.
Optimal markföljning med pivoterande nedre infästning till skördebordet
Smidig nedre infästning till skördebordet

Smidig nedre infästning till skördebordet

BiG X har ett praktiskt tillkopplingssystem som gör det snabbt och pålitligt att koppla skördebordet. Det sparar tid och gör det möjligt att fokusera mer på arbetet. Du kan välja mellan mekanisk och hydraulisk tillkoppling som gör att du inte behöver lämna förarhytten. Den snabba kopplingen, som kan vara hydraulisk som tillval, säkerställer en säker och enkel anslutning av drivsystemet till skördebordet och hanterar höga belastningar utan problem.

Säker låsning

För att låsa skördebordet används sprintar på undersidan av bärramen. Som tillval kan du enkelt hantera dessa sprintar hydrauliskt från förarplatsen, vilket gör det bekvämt och säkert att montera skördebordet.
Säker låsning

Specifikation

  Allmänt

 • Typ Pick-up
 • Avsedd för Strängat vallfoder
 • Markföljning, radföljning specifikation Gummiklädda markföljande rullar
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 3,80 m
 • Transportbredd 3,00 m
 • Vikt 1550 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling Redskapsfäste, snabbkoppling hydraulik tillval
 • Inkoppling el, hydraulik 2xDA
 • Inmatning

 • Skärande anordning
 • Pickup
 • Specifikation Pickup EasyFlow utan kamkurva, 6 axlar, automatisk varvtals reglering, strängrulle, avfjädrad.
 • Drivning

 • Typ Hydraulisk

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.