hero-image

BaleCollect

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

389 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Den här versionen av BaleCollect har anpassats till svenska förhållanden med bland annat:
• Monteringskit BP til BiG Pack-modeller från generation 5. 
• Licens för automatisk och GPS-styrd avläggning.

Listpris denna konfiguration

450 000,00 kr

Exkl. moms

Exempelfinansiering

6 749 kr/mån

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Optimera effektiviteten under skörden med Krone BaleCollect!
En baluppsamlare kan effektivisera skörden mycket i kombination med storbalspressen. Denna modell samlar upp till tre fyrkantsbalar som är 120 cm breda eller fem stycken som är 80 cm breda. Detta gör det enklare att spara tid, minska kostnader, minska markpackning och uppnå hög produktivitet under skördearbetet.

Spara tid på att hämta balarna

BaleCollect är utformad för att effektivisera processen att samla och ordna fyrkantsbalar. Med en hydraulisk teleskopisk dragstång och automatiserad balhantering, minimerar den behovet av manuellt arbete. Den kan samla upp till tre eller fem balar samtidigt och de olika avläggningslägena skapar bättre förutsättningar för att minska tidsåtgången för att hämta balarna på fältet som ska lastas på vagn eller för ensilagebalar som ska plastas.

Anpassa inställningarna efter behoven

Krone BaleCollect erbjuder en ny GPS-styrd funktion som förenklar hanteringen av balar. Genom att använda förprogrammerade virtuella linjer kan maskinen automatiskt lägga av balarna enligt önskat mönster från fem olika alternativ i raka rader, vilket minimerar trafiken på fältet och optimerar balinsamlingen.
Lägre bränslekostnader

Lägre bränslekostnader

Genom att minska antalet körningar som krävs för att transportera balar från fältet till transportvagnen eller förvaringsplatsen minskar BaleCollect bränslekostnaderna. Med det integrerade vågsystemet kan man dessutom optimera transportlogistik och hantering av balar, vilket minskar onödiga utgifter.

Minimera markpackningen på fältet

BaleCollect är utrustad med en bred plattform som jämnt fördelar vikten av de balarna den hanterar över marken. Detta resulterar i en betydligt minskad markpackning, vilket gynnar markens hälsa och håller jorden bördig. Färre körningar innebär också en minskad markpackning, vilket bidrar till att bevara och förbättra markens struktur över tiden. Detta i sin tur ökar skördarna och minskar behovet av kostsam markåterställning.
Minimera markpackningen på fältet

Egenskaper

Smidig hantering av balarna

Smidig hantering av balarna

När balarna lämnar presskammaren och närmar sig BaleCollect, passerar de en sensor som utlöser en signal som får balarna på plattformen att skjutas åt sidan med hjälp av en stång. Det är först efter att den sista balen har landat på samlaren som samtliga balar läggs av, vilket effektiviserar insamlingen.

Smart kopplingsanordning

Balsamlaren är ansluten till pressen för att samla upp balar när de lämnar presskammaren. Den ansluts till pressen med hjälp av en hydraulisk teleskopisk dragstång som Krone har tagit fram för att säkerställa säker transport på allmän väg. Den teleskopiska dragstången förlängs hydrauliskt vid transporten och hjulaxlarna låses fast för att få en mer följsam transport. I fält dras dragstången i stället ihop och hjulen frikopplas till självstyrande pivothjul.
Smart kopplingsanordning
GPS-styrd automatisk balavläggning

GPS-styrd automatisk balavläggning

Den nya GPS-styrda funktionen i Krone BaleCollect balsamlare förenklar hanteringen av balarna avsevärt genom att möjliggöra automatisk avläggning i räta vinklar längs förinställda virtuella linjer. Funktionsprincipen för Krone BaleCollect är följande: Maskinen kör först runt fältet och registrerar upp till fem linjer längs vilka balarna automatiskt kommer att läggas av. Den största fördelen med denna teknik är att den placerar balarna motsatt körriktning längs de förprogrammerade linjerna, vilket optimerar balinsamlingen och minimerar onödig trafik i fältet.

Avläggning av balar nära åkerkanten

3 balar och 3+1 balar används för att lägga av alla balar nära åkerkanten. Med dessa strategier kan du effektivt och snabbt få bort balar från samlaren.
Avläggning av balar nära åkerkanten
För ensilagebalar som ska plastas

För ensilagebalar som ska plastas

2 balar sida vid sida och 2 balar isär används för ensilagebalar där den efterföljande inplastaren antingen plastar två ensilagebalar samtidigt eller tar upp balarna på egen hand.

Manuell kontroll av avläggningen

Föraren kan också när som helst manuellt lägga av balar genom att enkelt trycka på en knapp, vilket ger flexibiliteten att anpassa avläggningen efter unika arbetsflöden.
Manuell kontroll av avläggningen
Säker och följsam vägtransport

Säker och följsam vägtransport

När det är dags för vägtransport, fälls sidorna på samlaren ihop hydrauliskt till mindre än 3 meter. Krones BiG Pack-modeller är utrustade med ett bromssystem som är anpassat för att hantera uppsamlarens extra vikt, vilket möjliggör säker transport även i kuperad terräng och hastigheter upp till 50 km/h.

Styr 2 maskiner från en enda terminal

Med BaleCollect är det enkelt att ansluta till ISOBUS-systemet som nu är standard på Krones BiG Pack. Detta innebär att både balpressen och samlaren kan styras från en och samma operatörsterminal som har en tydlig och användarvänlig meny med intuitiv navigering. CCI 1200-terminalen visar båda användargränssnitten samt kamerabilden och ger föraren en perfekt översikt. BaleCollect kan också styras från antingen Beta II- eller Delta-terminalen eller från den befintliga traktorterminalen.
Styr 2 maskiner från en enda terminal
Väg balarna på en gång

Väg balarna på en gång

Om BaleCollecten är ansluten till Isobus kan alla balar vägas individuellt av samlaren. Den har ett vågsystem som individuellt väger varje bal och är kopplad till en accelerationssensor, vilket ökar noggrannheten i vägningen genom att filtrera bort skakningar och stötar till en felmarginal på endast +/- 2%.

Media

Om tillverkaren

I över 100 år har KRONE varit en pålitlig tillverkare av moderna vallmaskiner från Tyskland. Idag består deras sortimentet av premiummaskiner för grovfoderskörd, däribland pressar, slåttermaskiner, hövändare, strängläggare, fyrkantsbalpressar och självgående exakthackar.

KRONE är ett familjeägt företag som levererar pålitliga, högkvalitativa och hållbara maskiner med målet att öka kundens produktivitet. För servicepersonalen har de ett gediget utbildningsprogram och en stor databas som gör det enklare att supportera i en felsökning.