Produkten har lagts till i din varukorg

hero-image

Easydrill P 250 Fertisem 4M W

Kontakta oss

Pris från

1 420 000 kr

Exkl. moms

Beskrivning

Easy Drill P 250 FERTISEM 4M W är en av få direktsåmaskiner som kan användas i flera olika odlingssystem. EasyDrill är utformad för att fungera lika bra i system med minimerad jordbearbetning som i konventionell odling. Detta gör den extremt mångsidig och till den mest flexibla såmaskinen på marknaden.

Den här effektiva direktsåmaskinen hjälper till att maximera såddens resultat. Den säkerställer en jämn sådd och ger optimalt fröutnyttjande, vilket leder till bättre skördar. Skivbillens minimala påverkan på jordblandning hämmar ogrästillväxten och därmed minskar behovet av kemiska bekämpningsmedel.

EasyDrillen är särskilt anpassad för framtida odlingssystem med täck- och mellangrödor. Den kan enkelt hantera sådd av grödor i kombination med fånggrödor och ger därmed fördelar som markskydd, begränsning av ogrästillväxt och näringsbevarande.

Genom att främja plöjningsfri odling och användningen av täck- och mellangrödor bidrar EasyDrill till ettregenerativt lantbrukssystem. Det kan på sikt främja markhälsan då det över tid bidrar till förbättrad vattenhushållningen, ökad kolbindning och minskat antalet överfarter vilket sparar både tid, utsläpp och driftskostnader. Den kräver dessutom en förhållandevis liten traktor, vilket både reducerar bränsleförbrukningen och vikten så att man kan undvika skadlig jordpackning.

EasyDrillen är enkel att använda och kräver minimalt med inställningar. Detta gör det möjligt att spara tid och resurser under sådden. Idag finns cirka 3 000 SKY EasyDrill-maskiner i arbete och bakom den finns 40 års utveckling.

Grundversionen av EasyDrill är en kombimaskin med 2 behållare. Som tillval kan maskinen utrustas med 1 eller 2 utsädesbehållare (120L/ behållare) med oberoende utmatning, för småfröigt utsäde. E-Drive Premium är också ett tillval och innebär elektronisk kontroll av samtliga enskilda sårader. Förutom att erbjuda sektionskontroll (SC) och variabel utmatning (VRC), ger E-Drive Premium elektronisk kontroll av varje enskild sårad, vilket resulterar i att såmaskinen kan ställas in med valfritt antal sårader/radavstånd med en knapptryckning. Detta innebär också att såmaskinen inte längre behöver vara en multipel av sprutan/spridaren, eftersom körspåret kan konfigureras valfritt; spårvidd, däckbredd och avstånd mellan körspåren. Samtliga utmatningar kan förses med anti-blockerings sensorer som tillval.

Egenskaper

Samtliga Easydrill är kombimaskiner

Samtliga Easydrill är kombimaskiner

Alla Easy Drill modeller är kombimaskiner med dubbla behållare: 2 fulla distributionskanaler med 2 fördelningshuvuden och fack indelad behållare för produkt 1 och produkt 2, fackindelningen är 60/40 std men kan ändras till; 45/55, 95/5. Utlopp för produkt 2 bakom såbillen, djupinställning av 2 differentierade djup i sålinjen.

Underhållsfritt billsystem ger mångsidighet.

Tallrikens lutning på 1,5 ° och öppning av 3,5 ° minskar effektförbrukningen och minskar jordstörningar mellan så-raderna. Samma precision som en betssåmaskin. Med konsekvent sådjup oavsett förutsättningar kan Easydrill fungera i olika odlings system.
Underhållsfritt billsystem ger mångsidighet.
Viktöverföringssystem

Viktöverföringssystem

Hydrauliskt justerbart viktöverföringssystem gör att lasten kan fördelas mellan det främre presshjulet och det bakre välthjulet för att passa väderförhållandena. Överförbar vikt upp till 250 kg per skiva.

Transporthjul

Stora lågtryckhjul är monterade på alla EasyDrills för att säkerställa minimal skada på fältet och snabb stabil vägtransport. Transport är tillåten med fullastad behållare.
Transporthjul

Teknisk Specifikation

 • Tillkoppling Bakre hydraularmarna
 • Tillval utrustning Flera tillval, t.ex blockerings sensorer, SC och VRC
 • Såbills typ Präglad tallrik ø 435 mm
 • Såmaskins typ Bogserad kombisåmaskin
 • Transport utsäde/ gödning Luftburet via hydrauldriven fläkt
 • Produkt 2 såbills typ Utlopp fullt sådjup, halva djupet eller på ytan
 • ISOBUS
 • Bromsad axel Ja
 • Lasthöjd 2500 mm
 • Transporthjul 710/40 - 22,5
 • Radavstånd 167 mm
 • Antal sektioner 2
 • Arbetsbredd 4000 mm
 • Volym behållare 1760 l / 1240 l , 1440 l / 1560 l , 2900 l / 100 l l
 • Effektbehov min. 100 hkr
 • Antal rader 24 st

Övriga modeller

Galleri

Om tillverkaren

Företagets värderingar inkluderar innovation, samarbete och hållbarhet. De arbetar ständigt med att förbättra och utveckla sin teknik för att möta de växande kraven på ett hållbart och produktivt jordbruk. De har också ett starkt fokus på att samarbeta med jordbrukare för att förstå deras behov och skapa skräddarsydda lösningar för deras gårdar.

Sky Agricultures teknik inkluderar bland annat såningsmaskiner och gödselspridare som är utformade för att öka precisionen och effektiviteten i jordbruksprocessen. Deras teknik är också utformad för att minimera miljöpåverkan genom att minska användningen av kemikalier och minska markförstöring.

Under företagets historia har de vunnit flera utmärkelser för sin teknik, inklusive utmärkelsen "Innovation Award" på SIMA-mässan i Paris. De har också expanderat globalt och har idag kontor i flera länder runt om i världen. Sky Agriculture fortsätter att arbeta mot sitt mål att förbättra jordbruket genom innovation och hållbarhet.