hero-image

EasyDrill P 250 FERTISEM 3M

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

929 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Den mest flexibla såmaskinen på marknaden - EasyDrill P 250 FERTISEM 3M!
Detta är en av få direktsåmaskiner som kan användas i flera olika odlingssystem. EasyDrillen är särskilt anpassad för framtida odlingssystem med täck- och mellangrödor. Den kan enkelt hantera sådd av grödor i kombination med fånggrödor och ger därmed fördelar som markskydd, begränsning av ogrästillväxt och näringsbevarande. Den säkerställer också en jämn sådd och ger optimalt fröutnyttjande, vilket leder till bättre skördar.
En mångsidig såmaskin

En mångsidig såmaskin

EasyDrillen är en mycket flexibel maskin som kan anpassas efter förutsättningarna. I standardutförande kan EasyDrillen så direkt i obearbetad jord, vid minimerad jordbearbetning eller i konventionellt bearbetad jord. Som tillvalsutrustad kan den så olika grödor radvis eller med stora radavstånd vid radodling. Med den här såmaskinen kan sättet att producera utvecklas och det går att vara flexibel med odlingsförutsättningarna.

Säg hejdå till kostsam jordbearbetning!

Minskad och grund jordbearbetning gör det möjligt att spara på resurserna, oavsett om det gäller arbetstid, bränsle eller slitdelar. Med EasyDrill kan du så direkt efter tröskan vilket sparar på markfukten och etableringen av grödan går då snabbare samtidigt som den blir bättre.
Säg hejdå till kostsam jordbearbetning!
Ökad kolinlagring innebär bättre grödetablering

Ökad kolinlagring innebär bättre grödetablering

En grund bearbetning kan förbättra kolinlagringen eftersom rotsystemen från tidigare grödor kan lämnas intakta i jorden. Det gör att vattnet enklare kan röra sig i profilen och att daggmaskarna kan leva ostört så att den biologiska aktiviteten ökar. När jorden bearbetas djupare, sönderdelas rotsystemen och förmultnar snabbare, vilket kan ses som motsatsen till kolinlagring.

En smart maskin för att spara på kostnaderna

Genom att använda SKY EasyDrill blir etableringen mer exakt så att du kan spara på utsädeskostnaderna och garantera en bra etablering på rätt djup med rätt gödning för att få bästa möjliga skörd. Dessutom är den perfekt att använda med fång- och mellangrödor vilket gör att den är kvalificerad för CAP-bidragen.
En smart maskin för att spara på kostnaderna

Egenskaper

En effektiv kombimaskin

En effektiv kombimaskin

Alla EasyDrill-modeller är kombimaskiner med dubbla behållare. Modeller med pneumatisk distribution har två fullständiga distributionskanaler med två fördelningshuvuden och en fackindelad behållare för produkt 1 och produkt 2. Fackindelningen är inställd som standard på 60/40, men kan justeras till 45/55 eller 95/5. Det finns ett justerbart utlopp för produkt 2 placerat bakom såbillen, vilket möjliggör placering på två olika sådjup i samma rad. De mekaniska 3M och 4M har delad behållare med 2 möjliga indelningar, samt variator för utsädes och gödningsmängd. I övrigt är egenskaperna för placering av utsäde och gödning detsamma.

Nyckeln till precision!

EasyDrill har samma billsystem som en betsåmaskin: ett framhjul och ett bakhjul som styr sådjupet. Placeringen av fröet blir med den här tekniken mycket precis och regelbunden. Med EasyDrill kan du byta till direktsådd utan att kompromissa med placeringskvaliteten. Tallrikens lutning på 1,5° och öppning av 3,5° minskar effektförbrukningen och minskar jordstörningar mellan såraderna.
Nyckeln till precision!
Mekanisk utmatning

Mekanisk utmatning

Den delade behållaren gör att man kan så av upp till tre produkter med tre olika utmatningar och på två olika sådjup. EasyDrill P 250 FERTISEM 3M och 4M är utrustade med en knastervals för små och stora frön och en spiralformad rostfri stålvals för gödningsmedel och frön. Den har också en bottenklaff som möjliggör en fullständig tömning av behållaren.

Anpassa sådjupet

EasyDrillen är framtagen för att undvika planmässig tung bearbetning. En minimerad ytlig bearbetning är positivt för både jordhälsan och produktionsekonomin. Därför har EasyDrillen utvecklats för att endast bearbeta jorden ner till sådjupet och skydda gamla rotsystem och maskgångar. På sikt förbättras både jordens förmåga till vattenhushållning, gasutbyte och kolinlagring.
Anpassa sådjupet
Underhållsfritt billsystem ger mångsidighet.

Underhållsfritt billsystem ger mångsidighet.

Tallrikens lutning på 1,5 ° och öppning av 3,5 ° minskar effektförbrukningen och minskar jordstörningar mellan så-raderna. Den uppnår samma precision som en betssåmaskin. Med konstant sådjup oavsett förhållandena kan Easydrill användas i olika odlingssystem.

Anpassa trycknivån till dina behov

Ett anpassat billtryck är viktigt beroende på markens fuktighet. Med EasyDrill kan billtrycket vara mellan 0 och 250 kg/såbill. Beroende på förutsättningarna kan trycket från maskinens vikt flexibelt flyttas mellan framjulet, skivbillen eller det bakre välthjulet.
Anpassa trycknivån till dina behov
Skonsamma transporthjul

Skonsamma transporthjul

Stora lågtryckshjul finns på alla EasyDrill-maskiner för att minska skador på åkern och göra vägtransporten snabb och säker. Du kan även transportera maskinen med behållaren fullastad.

Specifikation

  Allmänt

 • Såmaskins typ Bogserad kombisåmaskin
 • Effektbehov 75 hkr
 • Dimensioner

 • Arbetsbredd 3,0 m
 • Lasthöjd 2,04 m
 • Transportbredd 3,0 m
 • Vikt 3500 kg
 • Ram & tillkoppling

 • Tillkoppling Bakre hydraularmarna
 • Antal hydraulventiler och typ, traktor 2xDA
 • Antal sektioner 1
 • Volym behållare 1350 /900 , 2000 /250 l
 • Kombisåmaskinsenhet

 • Radavstånd 167 mm
 • Antal rader 18 st
 • Transport utsäde/ gödning Mekanisk maskin
 • Såbills typ 1 Präglad tallrik ø 435 mm
 • Såbills typ 2 Utlopp full sådjup, ½ djupet eller på ytan.
 • Tillval utrustning Medion eller Ultron kontrollbox, extra körspår, luftbromsad transportaxel.
 • Hjul

 • Transporthjul 500/50 - 17
 • Elektronik

 • ISOBUS

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

Sky Agricultures värderar innovation, nära samarbete och hållbarhet högt. Genom att ständigt utveckla sin teknik vill de fortsätta möta de växande kraven marknaden har på jordbruksredskap. I produktportföljen finns både konventionella såmaskiner och direktsåmaskiner samt olika kultivatorer.

Alla redskap syftar till att bidra till hållbart jordbruk med minimerad jordbearbetning. Deras passion för innovation har belönats med flera utmärkelser, inklusive den prestigefyllda "Innovation Award" på SIMA-mässan i Paris.