hero-image

GrainSense Silo med kamera

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

135 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Effektiva spannmålsanalyser hemma på gården!
GrainSense Silo mäter protein och fukt i spannmål och andra grödor i en aktivt flöde i en silo eller tork. Via ett in- och utgångssystem för spannmål kommer GrainSense Silo kontinuerligt att extrahera ett prov av spannmålet från det anslutna systemet och utföra en kvalitetsanalys i realtid och online. Nyckelvärdena kan ses på enhetens display och mätdata skickas till GrainSense Cloud, vilket gör att användaren kan se resultaten i realtid och fatta kvalitetsbaserade beslut. Från det kontinuerliga spannmålsflödet extraheras ett spannmålsprov till GrainSense Silons doseringsskruv som i sin tur matar ett jämnt spannmålsflöde genom mätenhetens sensorer. Denna version av siloenheten levereras med en installationsinsats som är anpassad för montering i silon och en kamera som upptäcker gröna och trasiga kärnor genom att använda den senaste kameratekniken och artificiell nätverksberäkning.
Maximera skörden och öka lönsamheten

Maximera skörden och öka lönsamheten

GrainSense analyserar innehållet av protein, vattenhalt, olja och kolhydrater - de viktigaste indikatorerna för spannmålskvalitet som lantbrukare, fröproducenter och växtförädlare behöver för att kunna fatta viktiga beslut i tid. Med GrainSenses avancerade teknik behöver du inte vänta på laboratorieresultat eller använda komplicerad och dyr utrustning. Det blir dessutom en mycket viktig funktion för lantbrukare med djurproduktion och eget spannmål i fodret att kontinuerligt kunna mäta proteinet för att minimera inköp av dyrt proteintillskott.

Allt sparas digitalt!

Spannmålsdata skickas till molnet via din bluetooth-anslutna smartphone. Övervaka resultat i din instrumentpanel på din PC när du loggat in på grainsense.com eller i mobilappen. I molnet går det att hitta lättanvända kartor och GPS-markörer för att jämföra grödor och platser över tid - och du kan dela resultaten med andra.
Allt sparas digitalt!

Egenskaper

Ett laboratorium på gården

Ett laboratorium på gården

GrainSense Flow Analyzer är baserad på den patenterade och globalt beprövade GrainSense-mättekniken som används i den handhållna GrainSense Analyzern för att mäta protein, fukt, olja och kolhydrater från stabila spannmålskärnprover. Denna Near-Infrared Spectroscopy (NIR)-teknik använder en 360° ljuspenetreringsmetod (integrerande sfär) som gör det möjligt att mäta exceptionellt tillförlitliga resultat med små provstorlekar på kort tid.

Hur fungerar det?

Genom ett spannmålsinlopps- och utloppsrörsystem flödar spannmålet kontinuerligt genom GrainSense Flow®-sensorn, där realtidsanalys utförs. Mätdatan skickas till GrainSense Cloud, vilket gör det möjligt för lantbrukaren att övervaka de uppmätta resultaten i realtid och fatta bättre beslut.
Hur fungerar det?

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I spannmålsodling är timing avgörande. För att optimera skörd, lagring, foderanvändning och försäljning krävs detaljerad information om grödans kvalitet vid varje tidpunkt. År 2014 initierade det tekniska forskningscentret VTT i Finland ett projekt som omvandlade laboratorieutrustning för NIR-spektroskopi till ett praktiskt handhållet format.

Så föddes GrainSense som en spin-off från VTT i slutet av 2014. Idag kan spannmålsodlare, djuruppfödare, silooperatörer, handlare och livsmedelsindustrin snabbt få exakta mätresultat från GrainSense. Detta säkerställer att varje gröda används för rätt ändamål, till rätt pris och med optimal resurseffektivitet.