Produkten har lagts till i din varukorg

hero-image

GrainSense handhållen analyzer

Kontakta oss

Pris från

39 990 kr

Exkl. moms

Beskrivning

GrainSense Analyzer är den perfekta lösningen för dig som vill ha snabb och exakt mätning av dina grödor. Med denna batteridrivna handhållna enhet kan du mäta fukt, protein, olja och kolhydrater för en mogen gröda med samma teknik som i labb - direkt på fältet och på bara några sekunder! Detta gör att du kan ta snabba och korrekta beslut, var som helst, från bara några få kärnor när det gäller vilket fält som ska skördas först, förvaring och försäljning av dina grödor.

Egenskaper

Maximera skörden och öka lönsamheten

Maximera skörden och öka lönsamheten

GrainSense analyserar innehållet av protein, vattenhalt, olja och kolhydrater - de viktigaste indikatorerna för spannmålskvalitet som lantbrukare, fröproducenter och växtförädlare behöver för att kunna fatta viktiga beslut i tid. Med GrainSenses avancerade teknik behöver du inte vänta på laboratorieresultat eller använda komplicerad och dyr utrustning. Det blir dessutom en mycket viktig funktion för lantbrukare med djurproduktion och eget spannmål i fodret att kontinuerligt kunna mäta proteinet för att minimera inköp av dyrt proteintillskott.

Ett laboratorium i handen

Den patenterade och globalt beprövade GrainSense-mättekniken används i den handhållna GrainSense Analyzern för att mäta protein, fukt, olja och kolhydrater från stabila spannmålskärnprover. Denna Near-Infrared Spectroscopy (NIR)-teknik använder en 360° ljuspenetreringsmetod (integrerande sfär) som gör det möjligt att mäta exceptionellt tillförlitliga resultat med små provstorlekar på kort tid.
Ett laboratorium i handen
Allt sparas digitalt!

Allt sparas digitalt!

Spannmålsdata skickas till molnet via din bluetooth-anslutna smartphone. Övervaka resultat i din instrumentpanel på din PC när du loggat in på grainsense.com eller i mobilappen. I molnet går det att hitta lättanvända kartor och GPS-markörer för att jämföra grödor och platser över tid - och du kan dela resultaten med andra.

Teknisk Specifikation

  • Sorter Vete, Råg, Havre, Korn, Raps, Soja, Majs
  • Funktion Direkt mätning varsom helst och närsomhelst. Litet prov med provmått.,
  • Vad kan analyseras? Fukthalt, protein, oljehalt
  • Förvaring Rent o torrt
  • Drivkälla AA batteri
  • Princip för mätning NIR (Near infrared reflectans)
  • Provets storlek Mått för respektive sort
  • Mätutrustnings typ Handhållen analys apparat

Övriga modeller

Galleri

Om tillverkaren

UTFORMAD FÖR ATT HJÄLPA DIG ATT VÄXA
Inom spannmålsodling är timing allt. För att veta när man ska skörda, lagra, vad som ska användas till foder och vad som ska säljas - och till vilket pris. Då måste man känna till kvaliteten på grödan vid den specifika tidpunkten.

År 2014 genomförde det tekniska forskningscentret VTT i Finland ett projekt för att omvandla traditionell laboratorieutrustning för nära-infraröd (NIR) spektroskopi till ett praktiskt handhållet format. Projektets huvudsakliga innovation var användningen av en integrerande sfär kombinerad med absorbansspektroskopi, samt utvecklingen av en NIR-fotodetektor med låg brusnivå och låg energiförbrukning för omgivande temperaturer.

Influencer inom skandinaviskt lantbruk förstod att teknologin kunde svara på det brådskande behovet av en lösning för att hjälpa spannmålssektorns företag att spåra spannmålskvalitet. I slutet av 2014, som en spin-off från VTT, föddes GrainSense.

Nu kan anställda hos spannmålsodlare, djuruppfödare, silo-/torkoperatörer, handlare och livsmedelsindustrin snabbt få exakta mätresultat från GrainSense för att säkerställa att varje gröda passar för rätt ändamål, till rätt pris och med rätt resurser.