hero-image

GrainSense Go

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

53 089 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

GrainSense GS Go Analyzer är den perfekta lösningen för dig som vill ha snabb och exakt mätning av dina grödor. Med denna batteridrivna handhållna enhet kan du mäta fukt, protein, olja och kolhydrater för en mogen gröda med samma teknik som i labb - direkt på fältet och på bara några sekunder! Detta gör att du kan ta snabba och korrekta beslut, var som helst, från bara några få kärnor när det gäller vilket fält som ska skördas först, förvaring och försäljning av dina grödor.
Maximera skörden och öka lönsamheten

Maximera skörden och öka lönsamheten

GrainSense analyserar innehållet av protein, vattenhalt, olja och kolhydrater - de viktigaste indikatorerna för spannmålskvalitet som lantbrukare, fröproducenter och växtförädlare behöver för att kunna fatta viktiga beslut i tid. Med GrainSenses avancerade teknik behöver du inte vänta på laboratorieresultat eller använda komplicerad och dyr utrustning. Det blir dessutom en mycket viktig funktion för lantbrukare med djurproduktion och eget spannmål i fodret att kontinuerligt kunna mäta proteinet för att minimera inköp av dyrt proteintillskott.

Allt sparas digitalt!

Spannmålsdata skickas till molnet via din bluetooth-anslutna smartphone. Övervaka resultat i din instrumentpanel på din PC när du loggat in på grainsense.com eller i mobilappen. I molnet går det att hitta lättanvända kartor och GPS-markörer för att jämföra grödor och platser över tid - och du kan dela resultaten med andra.
Allt sparas digitalt!

Egenskaper

Ett laboratorium i handen

Ett laboratorium i handen

Den patenterade och globalt beprövade GrainSense-mättekniken används i den handhållna GrainSense Analyzern för att mäta protein, fukt, olja och kolhydrater från stabila spannmålskärnprover. Denna Near-Infrared Spectroscopy (NIR)-teknik använder en 360° ljuspenetreringsmetod (integrerande sfär) som gör det möjligt att mäta exceptionellt tillförlitliga resultat med små provstorlekar på kort tid.

Specifikation

    Mätutrustning

  • Mätutrustnings typ Handhållen analys apparat
  • Funktion Direkt mätning varsom helst och närsomhelst. Litet prov med provmått.,
  • Vad kan analyseras? Fukthalt, protein, oljehalt
  • Sorter Vete, Råg, Havre, Korn, Raps, Soja, Majs
  • Provets storlek Mått för respektive sort
  • Princip för mätning NIR (Near infrared reflectans)
  • Drivkälla AA batteri
  • Förvaring Rent o torrt

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I spannmålsodling är timing avgörande. För att optimera skörd, lagring, foderanvändning och försäljning krävs detaljerad information om grödans kvalitet vid varje tidpunkt. År 2014 initierade det tekniska forskningscentret VTT i Finland ett projekt som omvandlade laboratorieutrustning för NIR-spektroskopi till ett praktiskt handhållet format.

Så föddes GrainSense som en spin-off från VTT i slutet av 2014. Idag kan spannmålsodlare, djuruppfödare, silooperatörer, handlare och livsmedelsindustrin snabbt få exakta mätresultat från GrainSense. Detta säkerställer att varje gröda används för rätt ändamål, till rätt pris och med optimal resurseffektivitet.