hero-image

GrainSense

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Inom jordbruket är timing allt. Du måste veta när du ska agera, när du ska skörda, i vilken ordning du ska skörda, när du ska lagra, vilka spannmål du ska välja för foder och när du ska handla. Spannmålskvalitetsdata är nyckeln till att fatta alla dessa beslut. Med GrainSense kan du mer om din produkt. Du kan läsa av din spannmålskvalitet direkt, var som helst. Du får tillförlitlig data snabbt och du kan lagra resultat i molnet tillsammans med provpunktens GPS-position så att du kan fatta rätt beslut och för att kunna följa upp fältdata. GrainSense Analyzer finns för närvarande i 3 olika applikationer beroende på var analysen sker; en handhållen enhet för användning i fält eller egentligen var som helst där analysen behöver utföras, en flödesanalysmätare för skördetröska eller anläggningsmontering med förutbestämda provtagningsintervall i ett flöde, samt en stationär analysutrustning för användning i ett laboratorium eller kontrollrum. Alla applikationer har avancerad NIR-teknik (Near Infrared). Du får pålitligt protein-, fukt-, olja- och kolhydratinnehåll på några sekunder från bara några få kärnor. Lär dig ditt spannmål, utveckla ditt företagande!

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

I spannmålsodling är timing avgörande. För att optimera skörd, lagring, foderanvändning och försäljning krävs detaljerad information om grödans kvalitet vid varje tidpunkt. År 2014 initierade det tekniska forskningscentret VTT i Finland ett projekt som omvandlade laboratorieutrustning för NIR-spektroskopi till ett praktiskt handhållet format.

Så föddes GrainSense som en spin-off från VTT i slutet av 2014. Idag kan spannmålsodlare, djuruppfödare, silooperatörer, handlare och livsmedelsindustrin snabbt få exakta mätresultat från GrainSense. Detta säkerställer att varje gröda används för rätt ändamål, till rätt pris och med optimal resurseffektivitet.