hero-image

Methys HDS TW 8000

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

1 130 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Grund jordbearbetning i höga hastigheter med Methys HDS TW 8000!
Methysen är utformad för att hålla jämna steg med höga hastigheter under skördsäsongen, vilket sparar värdefull tid. Med imponerande arbetsfart på upp till 14 km/h och aggressiva Razor-tallrikar blandar halm och skörderester jämnt med jorden, vilket minskar risken för ogräsproblem och skapar optimala förutsättningar för sådd.
Gjord för de höga hastigheterna

Gjord för de höga hastigheterna

Under skörden är det svårt att hinna med och prioritera jordbearbetningen, men att på en överfart få en bra såbädd kan ha många fördelar. Methysen har en imponerande arbetshastighet på upp till 14 km/h utan att kompromissa med resultatet av såbädden. Den smarta placeringen av transportaxeln på chassits insida ger tallriksredskapet enastående stabilitet och överlägsna manöveregenskaper för hög precision. Arbetsdjupet kan justeras individuellt mellan tallriksraderna och enkelt hanteras hydrauliskt från förarplatsen, vilket sparar tid och ökar produktiviteten.

Effektiv hantering av skörderester och ogräs

Med halm- och skörderester på åkern kan ogräs börja växa och skapa dåliga förutsättningar för skörd och nästkommande gröda. Methysens höga arbetshastighet i kombination med de aggressiva Razor-tallrikarna gör att halmen kan blandas ner jämnt med den uppluckrade jorden så att nedbrytningen kan börja direkt så att det inte påverkar vid skörden. Med en gummihjulsvält som har en såmaskinsliknande däckdesign skapar Methysen en falsk såbädd som hindrar ogräs från att växa samtidigt som den ger bra förutsättningar för såmaskinen.
Effektiv hantering av skörderester och ogräs
Teknik som bidrar till förbättrat gasutbyte och biologisk mångfald

Teknik som bidrar till förbättrat gasutbyte och biologisk mångfald

Methysen är framtagen för att kunna användas i regenerativa odlingsmetoder för att förbättra jordhälsan genom att bland annat bearbeta jorden grunt eller inte alls. På sikt blir gasutbytet bättre i marken med reducerad jordbearbetning, vilket gynnar mikroorganismer och ökar den biologiska mångfalden. Dessutom hjälper Methysen till att undvika jordpackning, vilket minskar risken för vattenansamlingar och främjar en hälsosam jordstruktur. Med Methysen kan du säkerställa en bättre och mer hållbar jordhälsa för framtida odlingar.

Kostnadsbesparingar med effektiv jordbearbetning

Det finns mycket att tids- och kostnadsbespara på med jordbearbetningen, det kan kräva många körningar vilket blir dyrt i både arbets- och maskinkostnader. Istället kan man bearbeta jorden grunt vilket minskar tidsåtgången eftersom det kräver färre körningar för att uppnå önskat resultat. Med Methysen och dess låga effektbehov som minskar bränsleförbrukningen samt dess gummihjulsvält som är designad för maximal effektivitet kan effektkostnaderna bli upp till 25% lägre i jämförelse med traditionella stålringsvältar.
Kostnadsbesparingar med effektiv jordbearbetning

Egenskaper

Exceptionell sönderdelning av rester

Exceptionell sönderdelning av rester

Med Methysen kan man uppnå en effektiv nedbrytning av skörderesterna, vilket resulterar i en homogen kompost och förbättrad jordkvalitet. Razor-tallrikar är speciellt utformade för att passa perfekt med grund jordbearbetning, vilket möjliggör en effektiv sönderdelning och inblandning av skörderester. En ytterligare fördel är att Razor-tallrikarna behåller sin skärpa även vid slitage, vilket garanterar en konsekvent bearbetning och bästa möjliga resultat.

Arbetsdjupskontroll med precision

Methysen levererar överlägsen precision och kontroll med sitt avancerade arbetsdjupskontrollsystem. Med stödhjulen fram och rullen bak får du optimal styrning och stabilitet. Tallriksraderna är rörliga och oberoende mellan bakre och främre tallriksraden vilket ger större stabilitet i lös jord (bakre raden arbetar djupare). Denna justering görs av ett robust och beprövat system av med aluminiumdistanser med clips som är ordnade på framsidan av maskinen för enkel åtkomst (två inställningar på 6,00 m maskinen och tre på 8,00 m maskinen). De två versionerna av METHYS HDS TW6000 och TW8000 är utrustade med ett system för hydraulisk arbetsdjupsjustering.
Arbetsdjupskontroll med precision
Hög jordsökningskapacitet

Hög jordsökningskapacitet

Tack vare sina tandade tallrikar med en diameter på 514 mm placerade i V-form, är Methysen ett jordbearbetningsredskap anpassat för arbete på stubb vid höga hastigheter upp till 14 km/h.

Små detaljer gör skillnad för förbrukningen av drivmedel

Methysens gummihjulsvält är utrustad med en offset-design som ger betydande fördelar. Med hjulen placerade omlott minskas effektbehovet med 25% jämfört med en traditionell stålringsvält av U-profil. Detta beror på att den uppluckrade jorden inte bildar en puckel framför hjulen, vilket resulterar i högre hastighet och lägre bränsleförbrukning. Methysens offset-monterade hjulvält är robust och effektiv, och kan komprimera poröst bearbetad jord även under fuktiga förhållanden. En beprövad design som säkerställer pålitlighet och prestanda.
Små detaljer gör skillnad för förbrukningen av drivmedel
Utrusta tallriksredskap som en såmaskin

Utrusta tallriksredskap som en såmaskin

Methysen kan som tillval utrustas med ett slangfördelningssystem för att kunna sprida eller så en täckgröda i samband med jordbearbetningen. Den är förberedd med fästen och stöd för utrustningen. Fästen och stöd för utrustningen finns i standardutförande, traktorn behöver bara kunna bära en frontbehållare.

Designad för att följa marken över hela bredden

Methysens smarta design har transportaxeln placerad på insidan av chassit istället för bakom redskapet, vilket ger en överlägsen viktfördelning och balans i ekipaget. Dragbommens infästning och utförande möjliggör en enastående smidig hantering i fält. Tack vare placeringen av hjulaxeln och dragpunkten uppnår Methysen en välbalanserad konstruktion som kan hantera fälthastigheter mellan 10-14 km/tim.
Designad för att följa marken över hela bredden
Spara tid!

Spara tid!

Methysen är känd för sin höga hastighet, den kan arbeta i 10–14 km/tim.

Grund jordbearbetning med exakthet

Med Methysen kan jordbearbetning ske från 3 och ned till 11 centimeters djup. Den är framtagen för att kunna bearbeta till ett exakt inställt djup vid reducerad jordbearbetning för att uppnå önskat resultat samtidigt som den bidrar till att främja markhälsan.
Grund jordbearbetning med exakthet
Flytande sidosektioner för ännu bättre markföljd

Flytande sidosektioner för ännu bättre markföljd

Methysen med 8 meters arbetsbredd är utrustad med flytande sidosektioner, vilket säkerställer bästa möjliga anpassning till markkonturen och optimal följsamhet.

Specifikation

  Allmänt

 • Effektbehov 210 hkr
 • X-form
 • Fälthastighet 10-14 kmh
 • Arbetsdjup 0-110 mm
 • Dimensioner

 • Transportbredd 3000 mm
 • Transporthöjd 3200 m
 • Ram & tillkoppling

 • Typ av drag Bakre hydraularmarna
 • Frigångshöjd 300 mm
 • Hydrauluttag 2xDA
 • Antal sektioner 3
 • Bromsad hjulaxel
 • Bearbetande enheter

 • Tallriksavstånd 250 mm
 • Tallrikstyp Razor, konkava tandade och räfflade tallrikar
 • Tallriksdiameter 514 mm
 • Kontrollsystem

 • Justering arbetsdjup Hydraulisk djupjustering (oberoende fram/bak) med distanser
 • Elektronik

 • Färdljus, blinkers Ja

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

Sky Agricultures värderar innovation, nära samarbete och hållbarhet högt. Genom att ständigt utveckla sin teknik vill de fortsätta möta de växande kraven marknaden har på jordbruksredskap. I produktportföljen finns både konventionella såmaskiner och direktsåmaskiner samt olika kultivatorer.

Alla redskap syftar till att bidra till hållbart jordbruk med minimerad jordbearbetning. Deras passion för innovation har belönats med flera utmärkelser, inklusive den prestigefyllda "Innovation Award" på SIMA-mässan i Paris.