hero-image

Rundbalsupprullare Wessex BFR-180

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

97 300 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Wessex BFR-180 rundbalsupprullare är ett system för både utfodring av rundbalat foder och fördelning av strö i ströbäddar! Systemet har ett beprövat självlastningssystem, sidan av upprullaren där redskapsfästet sitter är demonterbart och har integrerade balspjut. En spärrmekanism håller upprullarens sida med balspjuten fixerade när upprullaren lyfts och används.

QUIKLATCH™ SYSTEM – Snabb och enkel lastning utan att behöva koppla ur hydrauliken!

Traktorn eller teleskoplastaren plockar upp rundbalen med balspjuten. Balen lyfts upp och placeras i upprullaren. När rundbalen är lastad, placerar föraren balspjuten (redskapsfästet!) i upprullaren igen som spärrar automatiskt i rätt läge. Den lastade rundbals-upprullaren är nu redo att användas!

Redskapsfästet med balspjuten kan anslutas till rundbalsupprullarens båda sidor, därför kan BFR-180 fördela rundbalen både till höger och till vänster exempelvis på ett foderbord.

Wessex BFR-180 kan utrustas med flera moduler; Crossfire är en rivare för rundbalad halm, Sidewinder är en förlängningstransportör för det upprullade materialet. Båda modulerna kan användas samtidigt. För att använda modulerna krävs hydraulik.

Egenskaper

Wessex Sidewinder

Wessex Sidewinder

Wessex Sidewinder är en förlängningstransportör som fästs på BFR-180 för högnivåmatning i ett tråg eller krubba. Sidewindern sträcker sig till vänster och lämnar den högra fritt att mata eller alternativt bädda med Crossfire-halmspridaren påkopplad. • "OBS" KRÄVER TVÅ DUBBELVERKANDE HYDRAULISKA VENTILER ELLER EN DUBBELVERKANDE MED AVLEDARVENTIL

Wessex QUICKLATCH- Snabbkoppling.

QUIKLATCH™ SYSTEM ett enkelt system då man separerar balupprivaren från fästet (används som balspjut) för lastning

– Snabb och enkel lastning utan att behöva koppla ur hydrauliken.
Wessex QUICKLATCH- Snabbkoppling.
Wessex Crossfire

Wessex Crossfire

Med den innovativa CROSSFIRE halmspridaren monterad, så kan strö och utfodrings uppgifter utföras med samma maskin, bädd från ena sidan och mata från den andra. Wessex CROSSFIRE halmspridare skiljer sig från konventionella strawchoppers eftersom den sprider halmen i balens bredd, med minimalt damm och projektiler, och upp till tio meter. Strawchoppers är omdiskuterade för att de skapar överdrivet mycket damm, som i en sluten miljö kan utgöra ett allvarligt hot mot hälsan av djurbeståndet. Att hacka ströhalm minskar också dess effektiva livslängd inom sängområdet. • KRÄVER EN DUBBELVERKANDE HYDRAULISK VENTIL

Wessex BFR Modulsystem

Till BFR-180 så kan du välja att koppla till två olika ändamålsenliga moduler CROSSFIRE och SIDEWINDER.
Wessex BFR Modulsystem

Specifikation

  Halmrivare

 • Max rundbals storlek 1200x1200x1500 mm
 • Max balvikt 1000 kg
 • Utmatning båda sidor
 • Tillkoppling Bakre hydraularmar+toppstång, eller frontlastare
 • Behov hydrauluttag, SA=enkelverkande, DA=dubbelverkande 1x SA
 • Behov hydraulflöde 12 lmin
 • Behov hydraulventiler och oljeflöde med tillbehör 1xSA för BFR-180 & crossfire, 1xDA för Sidewinder, 60L/ min
 • Crossfire tillval halmspridare
 • Sidewinder tillval transportör
 • Vikt bas enhet 770 kg
 • Vikt basenhet+Crossfire 1000 kg
 • Vikt basenhet+Crossfire+Sidewinder 1300 kg

Media

Om tillverkaren

Wessex Farm Machinery grundades 1962 och tillverkas i Storbritannien. De står för utmärkt kvalitet på maskiner som är byggda för att klara krävande situationer med hög tillförlitlighet och hållbarhet. Målet var att tillhandahålla robusta och pålitliga maskiner, och det var framgångsrikt från början.

I sortimentet finns bland annat balupprullare, borstar, uppsamlare, tippkärror, klippare, vältar, saltspridare och jordfräsar.