hero-image

Stoneburier GKB SB160

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

191 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

SVERIGEVERSION

Denna version av Stoneburier 160 levereras i sitt standardutförande utan extra tillval. I standardutrustningen ingår bland annat:
• Två olika typer av fräsknivar.
• Hydrauliskt justerbar vält baktill

Listpris denna konfiguration

191 000,00 kr

Exkl. moms

GÅ VIDARE

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Sedan 1985 har det nederländska företaget GKB utvecklat användarorienterade och innovativa maskiner som är anpassade för alla typer av sportytor. Deras Stoneburier erbjuder en effektiv stenborttagning där maskinen fräser upp jorden för att sedan i sållet bakom fräsrotorn separera stenar från lös jord. Stenarna läggs sedan under ett lager av lös, livskraftig jord som packas lätt med den bakre välten. Om du vill packa den frästa jorden hårdare är det möjligt genom att tynga ner den hydrauliskt justerbara bakre välten med vatten tills du uppnår önskvärt tryck. GKBs Stoneburier 160:
 • Max arbetsdjup 17 cm.
 • Arbetsbredd 160 cm
 • Två olika typer av fräsknivar.
 • Hydrauliskt justerbar vält baktill.
 • Möjligt att vikta med vatten, för bättre återpackning av jorden.
 • Lätt justerbart arbetsdjup med hjälp av två justerskruvar.
Fräsknivar

Fräsknivar

Olika typerna av fräsknivar.

Egenskaper

Användarens val!

Användarens val!

GKB utvecklar robusta och pålitliga maskiner med fokus på användaren. GKB:s egen stora entreprenadverksamhet är själva användaren av maskinerna.

GKB har alltså egen riktig och lång erfarenhet som användare av alla maskiner de producerar, GKB vet därför vad användaren som utför arbetet behöver för att kunna göra ett bra jobb och samtidigt arbeta säkert och effektivt.

GKB:s slogan: The Worker is King "Arbetaren är kung".

Detta är viktigt för GKB:
-Först då man förstår användaren och ”arbetaren” så kan man utveckla och konstruera maskiner som levererar det som användaren förväntar sig.

Hållbarhet

GKB känner starkt för hållbarhet, som ett familjeägt företag siktar de på en hållbar företagsverksamhet med positiva framtidsutsikter.
Att de inte bara är tomma ord blir tydligt när man förstår att de producerar sina maskiner i en 100% EnergiNeutral Produktion.
Hållbarhet är också mycket viktigt under utvecklingen av maskinerna.
De utvecklar maskinerna utifrån den erfarenhet de har etablerat från sin egen entreprenadsdivision.
Varje GKB produkt måste uppfylla de höga kvalitetskrav som GKB Entreprenadsdivision ställer: En hållbar, pålitlig och robust maskin (som är viktig även för din verksamhet).
Eftersom GKB:s egen Entreprenadsdivision är vana att hantera denna typ av maskiner och är djupt involverade i hela utvecklingsprocessen, så kan du också förvänta dig användarvänliga högkvalitativa produkter från GKB Machines*.

*GKB Machines är en del av GKB Group.
Sedan 1985 är GKB Machines (separat division) engagerade i utvecklingen av innovativa och hållbara underhållsmaskiner för parker, idrottsplatser och golfbanor.
Hållbarhet
GKB StoneBurier

GKB StoneBurier

Behöver din plan eller gräsmatta renoveras? GKB StoneBurier är en jordfräs som begraver dina stenar under såbädden. Det högkvalitativa materialet och den solida byggkvaliteten hos denna maskin garanterar många års arbete. StoneBuriern är användarvänlig och den förbättras kontinuerligt med feedback från användarna. Du kommer att märka detta i följande egenskaper:
 • GKB StoneBurier är utrustad med L-formade knivar för jordfräsning.
 • Arbetsdjupet är ner till 17 cm.
 • Jorden som man fräser upp silas genom en lodrätt såll så att stora stenar trillar rakt ner och hamnar under jorden som man fräser upp.
 • Locket bakom sållen är designat så att jorden läggs löst tillbaka på ytan.
 • Knivrotorn snurrar i en hastighet utav 215 rpm.
 • En hydraulisk vält jämnar till och trycker till din yta, ”spikarna” i rullen optimerar dränering till marken.

Specifikation

  Markberedning

 • Arbetsbredd 1600 mm
 • Arbetsdjup 0-170 mm
 • Fräsknivar L formade knivar
 • Inställning arbetsdjup Manuellt med två gängade spindelskruvar
 • Tilläggs vikt Ja, vattentank
 • PTO effekt behov 40-55 hkr
 • PTO varvtal 540 rpm
 • Behov hydraulventiler 1xDA
 • Tillkoppling Bakre 3P lyften, cat I-II
 • Behov hydraulflöde 20 lmin

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

GKB Machines är en del av GKB Group. Sedan 1985 är GKB Machines, som en separat division, engagerad i utvecklingen av innovativa underhållsmaskiner för idrottsplaner.

GKB Machines känner starkt för hållbarhet, som ett familjeägt företag siktar de på ett hållbart företag med positiva framtidsutsikter. Att de inte bara håller sig till ord framgår av det faktum att de producerar maskinerna energineutrala.

Hållbarhet är också mycket viktigt under utvecklingen av maskinerna. GKB utvecklar maskinerna utifrån den erfarenhet de har etablerat från sin entreprenörsdivision. Varje GKB-maskin måste uppfylla de höga kvalitetskrav som de ställer. En hållbar, pålitlig och robust maskin är grunden för din verksamhet. Eftersom deras entreprenörsavdelning är van vid att ha den här typen av maskiner kan du också förvänta dig detta från GKB.

"The Worker is King"
Maskinerna som GKB utvecklar är pålitliga, robusta maskiner. Det faktum att de fortfarande arbetar med maskinerna är anledningen till att de håller så hög kvalitet och användarvönlighet. GKB vet vad personen som utför arbetet kräver för att allt ska fungera på ett bra och effektivt sätt. Därför använder de en ny slogan: "The Worker is King". Detta är viktigt, eftersom maskinen bara på detta sätt kan leverera sportplaner som ser bra ut.