hero-image

TallriksDressare GKB SPM230

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

547 200 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

Sandspridaren SPM230 är ett utmärkt exempel på GKBs fokus på användaren. Med en behållarkapacitet på 2300 liter (struket mått) samt robust design och sammansättning ger GKBs SPM230 dig många effektiva driftstimmar över en lång tid framöver. Dessutom ger GKB SPM230s kontrollbox full kontroll av arbetet medan du sitter kvar i traktorn.

Både SP- och SPM-modellerna har flera smarta funktioner som underlättar arbetet;

Exempelvis är behållaren utformad så att överskottsvattnet enkelt kan avdunsta, syre kommer in i materialet och mindre organiskt material kan bildas. Detta resulterar i torrare och renare sand (minskad risk för kontaminering i gräsytorna).

Sanden transporteras bakåt till doseringsventilen (lucka) med hjälp av ett robust transportband som kan hastighetsjusteras steglöst från kontrollboxen (även doseringsventilen finns som hydrauliskt steglöst manövrerad).

De dubbla, steglöst hastighetsjusterbara och hydrauliskt drivna spridartallrikarna är justerbara på flera punkter, vilket innebär att du kan skapa den perfekta spridningsbilden av din sand.

Transportbandet i sandbehållaren kan också enkelt vända riktning och köras framåt till den främre doseringsventilen. Med ett extra transportband kan man då mata ut sand i exempelvis bunkrar. (Endast på SPM-modellerna.)

SPM levereras med fyra svängbara ballongdäck (BKT 400/60-15.5) som standard, allt för att säkerställa en perfekt viktfördelning på din idrottsplats eller golfbana. SPM kan också fabriksutrustas med ljus och bromsar godkända för vägtransporter.

Egenskaper

GKB SPM Utmatningsarm

GKB SPM Utmatningsarm

SPM är utrustad med en utmatningsarm som kan transportera sand t.ex. ner i en bunker. Utmatningsarmen har ett extra transportband. Armen är lämplig för flera applikationer och kan svängas både horisontellt och vertikalt. En ventil är monterad längst ut på armen och på utloppets sida för att man skall exakt kunna kontrollera sandflödet. Detta, tillsammans med övriga komponenter på maskinen, Kan enkelt styras via kontrollboxen.

GKB SP & SPM Transportband och Spridartallrikar

Formen och designen på sandbehållaren ger en effektiv drift och samtidigt fri sikt längs maskinen.

Sanden som transporteras med hjälp av ett transportbälte till doseringsventilen (bild 2) (finns även som hydrauliskt manövrerad (bild 1)).

De dubbla hydrauliskt drivna spridartallrikarna (bild 3) är justerbara på flera punkter.

Guiderna: Det finns sex stycken guider monterade på varje skiva. Dessa guider sprider sanden. Vinkeln mot mitten avgör spridningsbilden. T.ex. ett smalt spridningsläge ger en jämnare bild.

-SP och SPM gör det enkelt att justera för perfekt sandspridning.
GKB SP & SPM Transportband och Spridartallrikar
GKB Sandspridningsbild och Justeringar

GKB Sandspridningsbild och Justeringar

För att säkerställa rätt spridningsmönster och önskat resultat är det viktigt att förstå hur man använder varje komponent av maskinen och att lära sig vad deras individuella effekt är på sandspridningsmönstret. De tre vanligaste spridningsmönstren är följande:

OVALT SPRIDNINGSMÖNSTER: Den ovala eller rundade bilden ger bra resultat och används oftast. Detta mönster är optimalt för att sprida flera remsor.

PYRAMIDALT SPRIDNINGSMÖNSTER: Om sand sprids mer i mitten än i kanterna skapas en pyramidform. Om man kör mer än en gång och sprider så skapas det lätt en oönskad ondulering.

“V ELLER FLAT-TOPP”-SPRIDNINGSMÖNSTER När sanden huvudsakligen sprids i kanterna lämnas spår av sand kvar på fältet. På separeringen av spåren kommer det att finnas ett sandspår med nästan ingen sand i mitten. I många fall ligger orsaken i ett diskavstånd som är för litet i förhållande till maskin.

GKB 4 hjul på 2 svängbara axlar

Under ramen finns två individuellt svängbara axlar utrustade med 2 hjul vardera (hjulset). Svängbara hjulset och robust hjulbas för perfekt stabilitet och viktfördelning
GKB 4 hjul på 2 svängbara axlar
Användarens val!

Användarens val!

GKB utvecklar robusta och pålitliga maskiner med fokus på användaren. GKB:s egen stora entreprenadverksamhet är själva användaren av maskinerna.

GKB har alltså egen riktig och lång erfarenhet som användare av alla maskiner de producerar, GKB vet därför vad användaren som utför arbetet behöver för att kunna göra ett bra jobb och samtidigt arbeta säkert och effektivt.

GKB:s slogan: The Worker is King "Arbetaren är kung".

Detta är viktigt för GKB:
-Först då man förstår användaren och ”arbetaren” så kan man utveckla och konstruera maskiner som levererar det som användaren förväntar sig.

Hållbarhet

GKB känner starkt för hållbarhet, som ett familjeägt företag siktar de på en hållbar företagsverksamhet med positiva framtidsutsikter.
Att de inte bara är tomma ord blir tydligt när man förstår att de producerar sina maskiner i en 100% EnergiNeutral Produktion.
Hållbarhet är också mycket viktigt under utvecklingen av maskinerna.
De utvecklar maskinerna utifrån den erfarenhet de har etablerat från sin egen entreprenadsdivision.
Varje GKB produkt måste uppfylla de höga kvalitetskrav som GKB Entreprenadsdivision ställer: En hållbar, pålitlig och robust maskin (som är viktig även för din verksamhet).
Eftersom GKB:s egen Entreprenadsdivision är vana att hantera denna typ av maskiner och är djupt involverade i hela utvecklingsprocessen, så kan du också förvänta dig användarvänliga högkvalitativa produkter från GKB Machines*.

*GKB Machines är en del av GKB Group.
Sedan 1985 är GKB Machines (separat division) engagerade i utvecklingen av innovativa och hållbara underhållsmaskiner för parker, idrottsplatser och golfbanor.
Hållbarhet

Specifikation

  Dresser

 • Spridningsbredd upp till 16 meter m
 • Volym sandbehållare 2300 l
 • Max axeltryck 8000 kg
 • Däcktyp BKT 400/60-15.5
 • Utlastnings transportör
 • Längd utlastnings transportör 2000 mm
 • Effektbehov >30 hkr
 • Krav hydraulik 40 lmin
 • Behov krypväxel
 • Tillkopplingstyp Dragstångsöga
 • Transport allmän väg
 • Hydraulisk styrning GKB erbjuder olika system för justering av sandfördelningen.

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

GKB Machines är en del av GKB Group. Sedan 1985 är GKB Machines, som en separat division, engagerad i utvecklingen av innovativa underhållsmaskiner för idrottsplaner.

GKB Machines känner starkt för hållbarhet, som ett familjeägt företag siktar de på ett hållbart företag med positiva framtidsutsikter. Att de inte bara håller sig till ord framgår av det faktum att de producerar maskinerna energineutrala.

Hållbarhet är också mycket viktigt under utvecklingen av maskinerna. GKB utvecklar maskinerna utifrån den erfarenhet de har etablerat från sin entreprenörsdivision. Varje GKB-maskin måste uppfylla de höga kvalitetskrav som de ställer. En hållbar, pålitlig och robust maskin är grunden för din verksamhet. Eftersom deras entreprenörsavdelning är van vid att ha den här typen av maskiner kan du också förvänta dig detta från GKB.

"The Worker is King"
Maskinerna som GKB utvecklar är pålitliga, robusta maskiner. Det faktum att de fortfarande arbetar med maskinerna är anledningen till att de håller så hög kvalitet och användarvönlighet. GKB vet vad personen som utför arbetet kräver för att allt ska fungera på ett bra och effektivt sätt. Därför använder de en ny slogan: "The Worker is King". Detta är viktigt, eftersom maskinen bara på detta sätt kan leverera sportplaner som ser bra ut.