hero-image

Singelklippare INFINICUT® FX22

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

199 700 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

INFINICUT® FX22 är den minsta modellen i en serie singelklippare som redan i från början är designade och utvecklade för eldrift, FX betyder att denna modell är utrustad med ett fixerat klippaggregat. Dessutom finns det t.ex. olika frontrullar, borstar, groomers, cylindrar och understål att välja mellan och snabbt skifta mellan. FX-serien levererar inte bara fantastisk klippkvalitet, utan är dessutom utrustade med möjligheten att snabbt adaptera till andra arbetsuppgifter genom de utbytbara kassetterna ifrån TM Systems™

INFINICUT® FX22 kan alltså på några få minuter förvandlas till tysta och eldrivna 22" enheter med flera användningsområden för din skötsel och ditt underhåll av dina spelytor, som t.ex. Vertikalskärare, Spikar, Vibraborstar, UltraGroomer osv. genom kassetter från TMSYSTEM™.

INFINICUT® eldrivna singelklippare är det självklara valet för klubbar med höga ambitioner världen över. De balanserar marktrycket mellan drivenheten och klippenheten perfekt för att bevara spelytans kvalitet i alla lägen. Genom INFINICUT® Bluetooth lösning så justerar man lätt klippfrekvens, acceleration, inbromsning och max hastighet genom en app i telefonen

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

Generell information
 • Ledande klippkvalitet
 • Litiumbatteri
 • Låg vikt och perfekt balans
 • Utbytbara kassetter
 • Lågt marktryck
 • Verktygsfri höjdjustering
 • Justerbar underkniv
 • Låg ljudnivå

Egenskaper

Precision i Klippningen

Precision i Klippningen

 • FOC (Frequence Of Cut) Cylinderhastigheten kan ställas i förhållande till hur fort man går och justeras direkt för att maximera klippkvaliteten
 • Klippenhetens geometri är enkel att ändra och anpassningsbar till vilka gräsförhållanden som helst
 • Klipphöjden justerbar från 1,6 mm till 42,0 mm. (Justeras enkelt med klick om 0,1 mm)
 • Alternativ mellan olika understål
 • Kontraroterande "Groomer" som tillval
 • Indexerat justerbart förhållande mellan cylindern och understålet (aggresivitet)
 • INFINICUT's® Bluetooth lösning som är standard på alla INFINICUT® klippare. Med klipparen uppkopplad till din telefon justerar man lätt klippfrekvens, acceleration, inbromsning och den önskade gånghastigheten genom INFINIAPP™ i telefonen

INFINICUT® Batteri Alternativ

48V (LiFePO 4) med antingen 30Ah eller 60Ah för att förse maskinens två borstlösa DC-motorer med kraft (båda motorerna på klipparen är identiska och en driver klipparen framåt och en driver klippenheten).

Det större 60Ah-batteriet ger en drifttid på upp till 390 minuter (beroende på maskin, inställningar och förhållanden).
Oavsett vilket Batterialternativ man väljer så ingår alltid laddaren.

-Snabbkoppling för byte av batteri.
-Batterierna kan snabbt bytas för att passa arbetssituationen (även i fält vid behov).
INFINICUT® Batteri Alternativ
Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Samtliga INFINICUT® klippare är utrustade CAN bus protokoll för kommunikationslogiken, det har möjliggjort för INFINICUT® att vara först ut med en Bluetooth funktion på professionella klippare.

Genom INFINIAPP™ (som man enkelt laddar ner antingen till sin iPhone eller Android) så kan man styra t.ex. acceleration, inbromsning och FOC (Frequense Of Cut) dvs. hur många klipp du vill att cylindern gör per meter.

Att arbeta med FOC ger dig kontinuitet i klippet oavsett vem som kör maskinen och oavsett i vilken hastighet man väljer att gå. Genom att ställa rätt FOC så undviker man dessutom tvättbräde effekter i klippresultatet (marcelling)

I INFINIAPP™ ställer man dessutom in vilken TMSYSTEM™-kassett man använder på klipparen. Så att man enkelt kan byta mellan olika användningsområden för klipparen.

INFINICUT® Groomer

Den valfria Groomern kontraroterar för att uppnå maximal resningseffekt vid problem med exempelvis; Fröställningar, Ligggräs och Grästäthet.

En Groomer som kontraroterar kastar grus och annat framför sig och ner i korgen i motsats till en Groomer som roterar i samma riktning som Cylindern, då kastar man in grus och annat rakt in i Cylindern.

Det finns dessutom en främre borste (som på bilden här intill) som tillval.
INFINICUT® Groomer
FL & FX Design

FL & FX Design

Ergonomi:
Genom enkelheten att justera handtagets höjd så garanteras en bekväm arbetsposition, dessutom så blir det med handtaget rätt inställt enklare att nå och använda samtliga spakar och knappar.

Marktrycket fördelas balanserat genom rullarna (FX modellerna har endast främre rulle på klippaggregatet). En balanserad viktfördelning minskar ytkompakteringen och minskar stressen på plantan.

Den Främre Rullen kan antingen specificeras som Slät, Räfflad eller Wyle.

Borsten för den Bakre Rullen på klippaggregatet (borsten är ett tillval endast på FL modellerna) hjälper till att hålla rullen fri från ansamligar av fuktigt grässpill och dylikt.
-Med en ren bakrerulle på klippaggregatet är det lättare att hålla en konsekvent och exakt klipphöjdsprecision.

De avtagbara transporthjulen underlättar och skyddar den bakre drivande trumman vid transport över exempelvis grusade gångar.

Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

KlippHöjd-Justering gjord Enkel och Exakt.

- Med vredet längst upp vrider man enkelt och utan verktyg medsols eller motsols för att justera klipphöjden. när man vrider ratten så kommer man att känna klick i vridningen
- Varje klick är exakt 0,1 mm -lätt att justera med precision.
- Genom att räkna klicken och justera samma antal klick på båda sidorna är det enkelt att behålla parallell klipphöjd (samma inställning på båda sidor av klippenheten).

Som det visas på bilden här intill så finns det en indikatorlinjal (mellan infästningen av den främre rullen och justeringsmekanismen) med den kan man lätt kontrollera vad som är den "bänkade" klipphöjdsinställningen.
Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.
Ambassador Costumer Wembley

Ambassador Costumer Wembley

Wembley Stadium "Tre saker sticker verkligen ut för mig med INFINICUT® maskiner – en är batteriets varaktighet och livslängd; en annan är mångsidigheten men kanske ändå så är det största BALANSEN. Det flytande huvudet läser gräsmattan perfekt, varje ojämnhet, varje liten rörelse, hela laget är mycket imponerad av det och det märks på gräskvaliteten, vår presentation och vår finish." Karl Standley - Grounds Manager at Wembley Stadium.

INFINICUT® Cylindrar och Understål

Egendesignade och Egentillverkade cylindrar tillgängliga i 7, 11 och 14 bladsutförande och olika understål för att ge klipphöjdsområde mellan 1,8 mm och 25 mm (0,07 tum till 1 tum).
INFINICUT® Cylindrar och Understål
INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® FL & FX-serier av singelklippare erbjuder den unika möjligheten att på några få minuter byta mellan TM-SYSTEMS™ - Utbytbara Kassetter.
INFINICUT® FL & FX-klipparna kan alltså helt unikt snabbt förvandlas till tysta eldrivna underhållsenheter med massor av användningsområden för skötsel och underhåll.

Det smarta Kassettsystemet från TM-SYSTEM™ erbjuder t.ex. Vertikalskärare, Spikar, Vibraborstar, UltraGroomer, olika antal blad på Cylindrar osv.

Specifikation

  Eldriven cylinderklippare

 • Maskintyp Elektrisk Cylinder Singelklippare med Fixerat Klippaggregat
 • Arbetsbredd 560 mm
 • Klipphöjd: min-max 1.8 - 25 mm
 • Klippcylinder diam. 533 mm
 • Tillgänglig kraft cylinderdrivning (kkWh) 1.4
 • Tillgänglig kraft framdrivning (kkWh) 1.4
 • Specifikation elmotorer 2 x DC borstlösa motorer
 • Batterityp och kapacitet Lithium 30Ah or 60 Ah
 • Antal knivar per Cylinder 7, 11 eller 14 knivar
 • Justering av understål Justerbar aggressivitet genom Vinkel och Höjd
 • Typ av infästning till Klippaggregat. Fixerad
 • Utbytbara kassetter Ja
 • Variabel klipphastighet cylinder
 • Klipphöjdsjustering utan verktyg
 • Transporthjul
 • Bluetooth kommunikation
 • Volym gräsuppsamlare 70 l

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

INFINICUT® är utvecklade av europeiska greenkeepers för europeiska greenkeepers. Med inställningsmöjligheter som är logiska för de som använder maskinerna.

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

TM-SYSTEMS™ De kan Vertikalskära, UltraGrooma, Vibro-borsta och skära groblad med Razor knivarna som finns på de utbytbara kasseterna från TM-SYSTEMS™.