hero-image

Singelklippare INFINICUT® FX34

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

201 800 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

INFINICUT® FX-serie är en serie singelklippare är redan från början designade och utvecklade för eldrift med ett fixerat klippaggregat. Dessutom är de anpassade för att prestera optimalt både under den svala och den varma säsongen, det finns t.ex. olika frontrullar, borstar, groomers, cylindrar och understål att välja och snabbt skifta mellan. FX-serien levererar inte bara fantastisk klippkvalitet, utan är dessutom utrustade med möjligheten att snabbt adaptera till andra arbetsuppgifter genom de utbytbara kassetterna ifrån TMSYSTEM™

INFINICUT® FX-klipparna kan alltså på några få minuter förvandlas till tysta och eldrivna enheter med flera användningsområden för din skötsel och ditt underhåll av dina spelytor, som t.ex. Vertikalskärare, Spikar, Borstar, UltraGroomer osv. genom kassetter från TMSYSTEM™.

INFINICUT® FX34 eldrivna singelklippare är det självklara valet för klubbar med höga ambitioner världen över. FX34 balanserar marktrycket mellan drivenheten och klippenheten perfekt för att bevara spelytans kvalitet i alla lägen. Genom INFINICUT® Bluetooth lösning så justerar man lätt klippfrekvens, acceleration, inbromsning och max hastighet genom en app i telefonen

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

Generell information
 • Ledande klippkvalitet
 • Litiumbatteri
 • Låg vikt och perfekt balans
 • Utbytbara kassetter
 • Lågt marktryck
 • Låg ljudnivå
 • Verktygsfri Höjdjustering
 • Justerbart understål (aggressivitet)

Egenskaper

INFINICUT® Batteri Alternativ

INFINICUT® Batteri Alternativ

48V (LiFePO 4) med antingen 30Ah eller 60Ah för att förse maskinens två borstlösa DC-motorer med kraft (båda motorerna på klipparen är identiska och en driver klipparen framåt och en driver klippenheten).

Det större 60Ah-batteriet ger en drifttid på upp till 390 minuter (beroende på maskin, inställningar och förhållanden).
Oavsett vilket Batterialternativ man väljer så ingår alltid laddaren.

-Snabbkoppling för byte av batteri.
-Batterierna kan snabbt bytas för att passa arbetssituationen (även i fält vid behov).

Extra Vikter till INFINICUT®

MK6-modeller av INFINICUT® kan nu utrustas med justerbara/avtagbara vikt-kit. De är utformad för att användas som ett sätt att kontrollera rotzonens gravimetriska resultat genom ändring av den nedåtsträvande kraften som blir av INFINICUT®-klipparen under användning. Genom sin design är INFINICUT® en av de lättaste professionella gräsklipparna för sportytor på marknaden – optimalt balanserad för att avge ett jämnt, lågt marktryck på gräsytan. Den nya viktsatsen för INFINICUT® ökar sin anpassningsförmåga ytterligare och är idealisk för Turf Managers som vill förstärka och stabilisera sin gräsyta – till exempel efter intensivt slitage, alternativ användning av gräsytan eller invasivt underhåll som djupluftning – för att påverka gräsets spelbarhet och agronomiska egenskaper. Varje 'platta' har en vikt på 14 kg och valfritt antal kan fästas på hållaren, centralt placerad ovanför driv trumman för att säkerställa att den extra vikten riktas jämnt genom rullningen och inte via klippaggregatet och därigenom bibehåller klippkvaliteten . Vikterna kan sedan snabbt och enkelt tas bort.
Extra Vikter till INFINICUT®
Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Samtliga INFINICUT® klippare är utrustade CAN bus protokoll för kommunikationslogiken, det har möjliggjort för INFINICUT® att vara först ut med en Bluetooth funktion på professionella klippare.

Genom INFINIAPP™ (som man enkelt laddar ner antingen till sin iPhone eller Android) så kan man styra t.ex. acceleration, inbromsning och FOC (Frequense Of Cut) dvs. hur många klipp du vill att cylindern gör per meter.

Att arbeta med FOC ger dig kontinuitet i klippet oavsett vem som kör maskinen och oavsett i vilken hastighet man väljer att gå. Genom att ställa rätt FOC så undviker man dessutom tvättbräde effekter i klippresultatet (marcelling)

I INFINIAPP™ ställer man dessutom in vilken TMSYSTEM™-kassett man använder på klipparen. Så att man enkelt kan byta mellan olika användningsområden för klipparen.

INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® FL & FX-serier av singelklippare erbjuder den unika möjligheten att på några få minuter byta mellan TM-SYSTEMS™ - Utbytbara Kassetter.
INFINICUT® FL & FX-klipparna kan alltså helt unikt snabbt förvandlas till tysta eldrivna underhållsenheter med massor av användningsområden för skötsel och underhåll.

Det smarta Kassettsystemet från TM-SYSTEM™ erbjuder t.ex. Vertikalskärare, Spikar, Vibraborstar, UltraGroomer, olika antal blad på Cylindrar osv.
INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system
Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

KlippHöjd-Justering gjord Enkel och Exakt.

- Med vredet längst upp vrider man enkelt och utan verktyg medsols eller motsols för att justera klipphöjden. när man vrider ratten så kommer man att känna klick i vridningen
- Varje klick är exakt 0,1 mm -lätt att justera med precision.
- Genom att räkna klicken och justera samma antal klick på båda sidorna är det enkelt att behålla parallell klipphöjd (samma inställning på båda sidor av klippenheten).

Som det visas på bilden här intill så finns det en indikatorlinjal (mellan infästningen av den främre rullen och justeringsmekanismen) med den kan man lätt kontrollera vad som är den "bänkade" klipphöjdsinställningen.

INFINICUT® Cylindrar och Understål

Egendesignade och Egentillverkade cylindrar tillgängliga i 7, 11 och 14 bladsutförande och olika understål för att ge klipphöjdsområde mellan 1,8 mm och 25 mm (0,07 tum till 1 tum).
INFINICUT® Cylindrar och Understål

Specifikation

  Eldriven cylinderklippare

 • Maskintyp Eldriven Cylinder Singelklippare med Fixerat Klippaggregat
 • Arbetsbredd 860 mm
 • Klipphöjd: min-max 1.8 - 25 mm
 • Klippcylinder diam. 533 mm
 • Tillgänglig kraft cylinderdrivning (kkWh) 1.4
 • Tillgänglig kraft framdrivning (kkWh) 1.4
 • Specifikation elmotorer 2 x DC borstlösa motorer
 • Batterityp och kapacitet Lithium 30Ah or 60 Ah
 • Antal knivar per Cylinder 7, 11 eller 14 knivar
 • Justering av understål Justerbar aggressivitet genom Vinkel och Höjd
 • Typ av infästning till Klippaggregat. Fixerad
 • Utbytbara kassetter Ja
 • Variabel klipphastighet cylinder
 • Klipphöjdsjustering utan verktyg
 • Transporthjul
 • Bluetooth kommunikation
 • Volym gräsuppsamlare 70 l

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

INFINICUT® är utvecklade av europeiska greenkeepers för europeiska greenkeepers. Med inställningsmöjligheter som är logiska för de som använder maskinerna.

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

TM-SYSTEMS™ De kan Vertikalskära, UltraGrooma, Vibro-borsta och skära groblad med Razor knivarna som finns på de utbytbara kasseterna från TM-SYSTEMS™.