hero-image

Singelklippare INFINICUT® FL34

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

247 300 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

INFINICUT® FL-serie är cylinderklippare designade med flytande huvud som följer marken perfekt. Den levererar den absolut bästa klippkvaliteten och har utbytbara kassetter. Dessutom så finns det olika cylindrar, understålsalternativ osv. att välja mellan.

INFINICUT® FL34 är en klippare för större och plattare spelytor, med extra vikterna och viktfördelningen så klipper och "stripar" den i Absolut Världsklass.

INFINICUT® FL34 kan också förvandlas till underhållsenheter med ytterligare användningsområden i skötsel och underhåll, byt snabbt och lätt till dina val av kassetter från TMSYSTEM™ för att få gjort t.ex. UltraGrooming, Thatch arbeten, Borstning osv. möjligheterna är många.

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

INFINICUT® klippare är det givna valet för sportarenor världen över.

Generell information
 • Ledande klippkvalitet
 • 48V Litiumbatteri med antingen 60Ah eller 105Ah
 • Perfekt balans
 • Utbytbara kassetter
 • Rätt marktryck
 • Verktygsfri höjdjustering
 • Justerbart understål
 • Borste för bakre rullen som tillval

Egenskaper

Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

KlippHöjd-Justering gjord Enkel och Exakt.

- Med vredet längst upp vrider man enkelt och utan verktyg medsols eller motsols för att justera klipphöjden. när man vrider ratten så kommer man att känna klick i vridningen
- Varje klick är exakt 0,1 mm -lätt att justera med precision.
- Genom att räkna klicken och justera samma antal klick på båda sidorna är det enkelt att behålla parallell klipphöjd (samma inställning på båda sidor av klippenheten).

Som det visas på bilden här intill så finns det en indikatorlinjal (mellan infästningen av den främre rullen och justeringsmekanismen) med den kan man lätt kontrollera vad som är den "bänkade" klipphöjdsinställningen.

FL & FX Design

Ergonomi:
Genom enkelheten att justera handtagets höjd så garanteras en bekväm arbetsposition, dessutom så blir det med handtaget rätt inställt enklare att nå och använda samtliga spakar och knappar.

Marktrycket fördelas balanserat genom rullarna (FX modellerna har endast främre rulle på klippaggregatet). En balanserad viktfördelning minskar ytkompakteringen och minskar stressen på plantan.

Den Främre Rullen kan antingen specificeras som Slät, Räfflad eller Wyle.

Borsten för den Bakre Rullen på klippaggregatet (borsten är ett tillval endast på FL modellerna) hjälper till att hålla rullen fri från ansamligar av fuktigt grässpill och dylikt.
-Med en ren bakrerulle på klippaggregatet är det lättare att hålla en konsekvent och exakt klipphöjdsprecision.

De avtagbara transporthjulen underlättar och skyddar den bakre drivande trumman vid transport över exempelvis grusade gångar.
FL & FX Design
Precision i Klippningen

Precision i Klippningen

 • FOC (Frequence Of Cut) Cylinderhastigheten kan ställas i förhållande till hur fort man går och justeras direkt för att maximera klippkvaliteten
 • Klippenhetens geometri är enkel att ändra och anpassningsbar till vilka gräsförhållanden som helst
 • Klipphöjden justerbar från 1,6 mm till 42,0 mm. (Justeras enkelt med klick om 0,1 mm)
 • Alternativ mellan olika understål
 • Kontraroterande "Groomer" som tillval
 • Indexerat justerbart förhållande mellan cylindern och understålet (aggresivitet)
 • INFINICUT's® Bluetooth lösning som är standard på alla INFINICUT® klippare. Med klipparen uppkopplad till din telefon justerar man lätt klippfrekvens, acceleration, inbromsning och den önskade gånghastigheten genom INFINIAPP™ i telefonen

INFINICUT® Groomer

Den valfria Groomern kontraroterar för att uppnå maximal resningseffekt vid problem med exempelvis; Fröställningar, Ligggräs och Grästäthet.

En Groomer som kontraroterar kastar grus och annat framför sig och ner i korgen i motsats till en Groomer som roterar i samma riktning som Cylindern, då kastar man in grus och annat rakt in i Cylindern.

Det finns dessutom en främre borste (som på bilden här intill) som tillval.
INFINICUT® Groomer
Dynamiskt Floating Head

Dynamiskt Floating Head

INFINICUT® FL-serien är utrustade med Dynamic Return Floating Head

INFINICUT® Floating Head är dynamisk och av en två punkts upphängningstyp. Det innebär att centrum av vikten alltid stannar i mitten av klippenheten. Att behålla vikten centrerad till mitten av klippenheten innebär att klipparen inte trycker mer i ytterändarna vid körning i lutningar.

INFINICUT®- Konstanta och Exakta klipphöjder likt ingen annan klippare på marknaden.

Användningen av en singel-klippare med en klippenhet som är oberoende av dragenheten (normalt kallad flytande huvud) kommer att minska marktrycket eftersom klipparens sammanlagda vikt fördelas mellan båda elementen – Dragenhet och Klippaggregatet. Dessutom får man en förbättrad konturföljning vid t.ex onduleringar på Greener.

Ambassador Costumer Wembley

Wembley Stadium "Tre saker sticker verkligen ut för mig med INFINICUT® maskiner – en är batteriets varaktighet och livslängd; en annan är mångsidigheten men kanske ändå så är det största BALANSEN. Det flytande huvudet läser gräsmattan perfekt, varje ojämnhet, varje liten rörelse, hela laget är mycket imponerad av det och det märks på gräskvaliteten, vår presentation och vår finish." Karl Standley - Grounds Manager at Wembley Stadium.
Ambassador Costumer Wembley
Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Samtliga INFINICUT® klippare är utrustade CAN bus protokoll för kommunikationslogiken, det har möjliggjort för INFINICUT® att vara först ut med en Bluetooth funktion på professionella klippare.

Genom INFINIAPP™ (som man enkelt laddar ner antingen till sin iPhone eller Android) så kan man styra t.ex. acceleration, inbromsning och FOC (Frequense Of Cut) dvs. hur många klipp du vill att cylindern gör per meter.

Att arbeta med FOC ger dig kontinuitet i klippet oavsett vem som kör maskinen och oavsett i vilken hastighet man väljer att gå. Genom att ställa rätt FOC så undviker man dessutom tvättbräde effekter i klippresultatet (marcelling)

I INFINIAPP™ ställer man dessutom in vilken TMSYSTEM™-kassett man använder på klipparen. Så att man enkelt kan byta mellan olika användningsområden för klipparen.

Extra Vikter till INFINICUT®

MK6-modeller av INFINICUT® kan nu utrustas med justerbara/avtagbara vikt-kit. De är utformad för att användas som ett sätt att kontrollera rotzonens gravimetriska resultat genom ändring av den nedåtsträvande kraften som blir av INFINICUT®-klipparen under användning. Genom sin design är INFINICUT® en av de lättaste professionella gräsklipparna för sportytor på marknaden – optimalt balanserad för att avge ett jämnt, lågt marktryck på gräsytan. Den nya viktsatsen för INFINICUT® ökar sin anpassningsförmåga ytterligare och är idealisk för Turf Managers som vill förstärka och stabilisera sin gräsyta – till exempel efter intensivt slitage, alternativ användning av gräsytan eller invasivt underhåll som djupluftning – för att påverka gräsets spelbarhet och agronomiska egenskaper. Varje 'platta' har en vikt på 14 kg och valfritt antal kan fästas på hållaren, centralt placerad ovanför driv trumman för att säkerställa att den extra vikten riktas jämnt genom rullningen och inte via klippaggregatet och därigenom bibehåller klippkvaliteten . Vikterna kan sedan snabbt och enkelt tas bort.
Extra Vikter till INFINICUT®
INFINICUT® Cylindrar och Understål

INFINICUT® Cylindrar och Understål

Egendesignade och Egentillverkade cylindrar tillgängliga i 7, 11 och 14 bladsutförande och olika understål för att ge klipphöjdsområde mellan 1,8 mm och 25 mm (0,07 tum till 1 tum).

Kundreferenser FL34

Aberdeen FC:
Delivered in July 2022 was an INFINICUT® FL34. “This has been a fantastic purchase and the floating head has without doubt improved the quality of cut and, in turn, had a really positive impact on plant health even in this relatively short period of time.” David concludes, “These machines tick a lot of boxes but ultimately do the job of cutting and presenting a first-class surface better than any other machine we’ve used.”

David Nicholson - Head Groundsperson at Aberdeen Football Club.
Kundreferenser FL34
INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® FL & FX-serier av singelklippare erbjuder den unika möjligheten att på några få minuter byta mellan TM-SYSTEMS™ - Utbytbara Kassetter.
INFINICUT® FL & FX-klipparna kan alltså helt unikt snabbt förvandlas till tysta eldrivna underhållsenheter med massor av användningsområden för skötsel och underhåll.

Det smarta Kassettsystemet från TM-SYSTEM™ erbjuder t.ex. Vertikalskärare, Spikar, Vibraborstar, UltraGroomer, olika antal blad på Cylindrar osv.

Specifikation

  Eldriven cylinderklippare

 • Maskintyp Elektrisk Cylinder Singelklippare med Flytande Klippaggregat
 • Arbetsbredd 860 mm
 • Klipphöjd: min-max 1.8 - 25 mm
 • Klippcylinder diam. 533 mm
 • Tillgänglig kraft cylinderdrivning (kkWh) 1.4
 • Tillgänglig kraft framdrivning (kkWh) 1.4
 • Specifikation elmotorer 2 x DC borstlösa motorer
 • Batterityp och kapacitet Lithium 30Ah eller 60 Ah
 • Antal knivar per Cylinder 7, 11 eller 14 knivar
 • Justering av understål Justerbar vinkel och höjd (aggressivitet)
 • Typ av infästning till Klippaggregat. 2-Punkts Flytande
 • Utbytbara kassetter Ja
 • Variabel klipphastighet cylinder
 • Klipphöjdsjustering utan verktyg
 • Transporthjul
 • Bluetooth kommunikation
 • Volym gräsuppsamlare 70 l

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

INFINICUT® är utvecklade av europeiska greenkeepers för europeiska greenkeepers. Med inställningsmöjligheter som är logiska för de som använder maskinerna.

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

TM-SYSTEMS™ De kan Vertikalskära, UltraGrooma, Vibro-borsta och skära groblad med Razor knivarna som finns på de utbytbara kasseterna från TM-SYSTEMS™.