hero-image

Singelklippare INFINICUT® FL22

Kontakta oss
Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Tack för ditt intresse!

Vi på Farmers First hör av oss!

Ett fel inträffade!

Ett fel inträffade, försök igen

Listpris från

227 000 kr

Exkl. moms

Pris

Här kan du se våra färdiga paket och är du inloggad ser du rätt pris istället för listpris. Har du andra önskemål om maskinutrustning? Kontakta våra produktspecialister för skräddarsydda lösningar.

Bygg din egen

Kontakta gärna oss via mail sales@farmersfirst.se, över telefon 040-22 32 50 eller om du hellre vill använda "Boka ett möte"-knappen för att komma i kontakt med en produktexpert för att få hjälp med att konfigurera en maskin som passar dig och dina behov eller om du vill ha mer maskininformation, prisuppgifter och information om våra servicelämnare.
-Hjärtligt Välkommen med alla dina frågor och undringar.

Skapa konto eller logga in för att ta del av vårt erbjudande!

Logga in Skapa konto

Beskrivning

INFINICUT® FL22 är den minsta modellen i serien av tysta eldrivna cylinderklippare med flytande klippaggregat med en helt unik tvåpunktsupphängning som följer onduleringar i spelytan perfekt - utan att flytta vikten och marktrycket på klippaggregatet.

INFINICUT® FL22 klipparna matchar inte bara de klipphöjder och den klippkvalitet som mästerskapsbanor världen över efterfrågar - De överpresterar.

INFINICUT® FL22 är från början utvecklad och designad för att vara eldriven och balanserar därför vikten och i förlängningen marktrycket mellan drivenheten och den flytande klippenheten perfekt för att bevara spelytans kvalitet och utseende i alla lägen.

INFINICUT® FL22 och genom INFINICUT® Bluetooth-lösning så justerar man lätt klippfrekvens, acceleration, inbromsning och operatörens max gånghastighet genom INFINIAPP™ i telefonen.

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

Egenskaper

Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

Höjdjustering på INFINICUT® cylinderklippare.

KlippHöjd-Justering gjord Enkel och Exakt.

- Med vredet längst upp vrider man enkelt och utan verktyg medsols eller motsols för att justera klipphöjden. när man vrider ratten så kommer man att känna klick i vridningen
- Varje klick är exakt 0,1 mm -lätt att justera med precision.
- Genom att räkna klicken och justera samma antal klick på båda sidorna är det enkelt att behålla parallell klipphöjd (samma inställning på båda sidor av klippenheten).

Som det visas på bilden här intill så finns det en indikatorlinjal (mellan infästningen av den främre rullen och justeringsmekanismen) med den kan man lätt kontrollera vad som är den "bänkade" klipphöjdsinställningen.

FL & FX Design

Ergonomi:
Genom enkelheten att justera handtagets höjd så garanteras en bekväm arbetsposition, dessutom så blir det med handtaget rätt inställt enklare att nå och använda samtliga spakar och knappar.

Marktrycket fördelas balanserat genom rullarna (FX modellerna har endast främre rulle på klippaggregatet). En balanserad viktfördelning minskar ytkompakteringen och minskar stressen på plantan.

Den Främre Rullen kan antingen specificeras som Slät, Räfflad eller Wyle.

Borsten för den Bakre Rullen på klippaggregatet (borsten är ett tillval endast på FL modellerna) hjälper till att hålla rullen fri från ansamligar av fuktigt grässpill och dylikt.
-Med en ren bakrerulle på klippaggregatet är det lättare att hålla en konsekvent och exakt klipphöjdsprecision.

De avtagbara transporthjulen underlättar och skyddar den bakre drivande trumman vid transport över exempelvis grusade gångar.
FL & FX Design
Precision i Klippningen

Precision i Klippningen

 • FOC (Frequence Of Cut) Cylinderhastigheten kan ställas i förhållande till hur fort man går och justeras direkt för att maximera klippkvaliteten
 • Klippenhetens geometri är enkel att ändra och anpassningsbar till vilka gräsförhållanden som helst
 • Klipphöjden justerbar från 1,6 mm till 42,0 mm. (Justeras enkelt med klick om 0,1 mm)
 • Alternativ mellan olika understål
 • Kontraroterande "Groomer" som tillval
 • Indexerat justerbart förhållande mellan cylindern och understålet (aggresivitet)
 • INFINICUT's® Bluetooth lösning som är standard på alla INFINICUT® klippare. Med klipparen uppkopplad till din telefon justerar man lätt klippfrekvens, acceleration, inbromsning och den önskade gånghastigheten genom INFINIAPP™ i telefonen

INFINICUT® Batteri Alternativ

48V (LiFePO 4) med antingen 30Ah eller 60Ah för att förse maskinens två borstlösa DC-motorer med kraft (båda motorerna på klipparen är identiska och en driver klipparen framåt och en driver klippenheten).

Det större 60Ah-batteriet ger en drifttid på upp till 390 minuter (beroende på maskin, inställningar och förhållanden).
Oavsett vilket Batterialternativ man väljer så ingår alltid laddaren.

-Snabbkoppling för byte av batteri.
-Batterierna kan snabbt bytas för att passa arbetssituationen (även i fält vid behov).
INFINICUT® Batteri Alternativ
INFINICUT® Groomer

INFINICUT® Groomer

Den valfria Groomern kontraroterar för att uppnå maximal resningseffekt vid problem med exempelvis; Fröställningar, Ligggräs och Grästäthet.

En Groomer som kontraroterar kastar grus och annat framför sig och ner i korgen i motsats till en Groomer som roterar i samma riktning som Cylindern, då kastar man in grus och annat rakt in i Cylindern.

Det finns dessutom en främre borste (som på bilden här intill) som tillval.

Dynamiskt Floating Head

INFINICUT® FL-serien är utrustade med Dynamic Return Floating Head

INFINICUT® Floating Head är dynamisk och av en två punkts upphängningstyp. Det innebär att centrum av vikten alltid stannar i mitten av klippenheten. Att behålla vikten centrerad till mitten av klippenheten innebär att klipparen inte trycker mer i ytterändarna vid körning i lutningar.

INFINICUT®- Konstanta och Exakta klipphöjder likt ingen annan klippare på marknaden.

Användningen av en singel-klippare med en klippenhet som är oberoende av dragenheten (normalt kallad flytande huvud) kommer att minska marktrycket eftersom klipparens sammanlagda vikt fördelas mellan båda elementen – Dragenhet och Klippaggregatet. Dessutom får man en förbättrad konturföljning vid t.ex onduleringar på Greener.

Dynamiskt Floating Head
Wimbeldon är en INFINICUT® Ambassadörskund

Wimbeldon är en INFINICUT® Ambassadörskund

Wimbledon
-Detta är några av de mest prestigefyllda tennisbanorna i världen, så vi vill bara ha den absolut bästa utrustningen för att hjälpa oss att upprätthålla äkta Wimbeldon Mästerskaps-standard.

- Vi har sett en förbättring av kvaliteten på spelytorna sedan vi började använda
INFINICUT®-klippare.

Neil Stubley: Head of Courts and Horticulture.

Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone

Samtliga INFINICUT® klippare är utrustade CAN bus protokoll för kommunikationslogiken, det har möjliggjort för INFINICUT® att vara först ut med en Bluetooth funktion på professionella klippare.

Genom INFINIAPP™ (som man enkelt laddar ner antingen till sin iPhone eller Android) så kan man styra t.ex. acceleration, inbromsning och FOC (Frequense Of Cut) dvs. hur många klipp du vill att cylindern gör per meter.

Att arbeta med FOC ger dig kontinuitet i klippet oavsett vem som kör maskinen och oavsett i vilken hastighet man väljer att gå. Genom att ställa rätt FOC så undviker man dessutom tvättbräde effekter i klippresultatet (marcelling)

I INFINIAPP™ ställer man dessutom in vilken TMSYSTEM™-kassett man använder på klipparen. Så att man enkelt kan byta mellan olika användningsområden för klipparen.
Alla INFINICUT® kan styras trådlöst via din smartphone
INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® förberedda för TM-SYSTEMS™ kassett system

INFINICUT® FL & FX-serier av singelklippare erbjuder den unika möjligheten att på några få minuter byta mellan TM-SYSTEMS™ - Utbytbara Kassetter.
INFINICUT® FL & FX-klipparna kan alltså helt unikt snabbt förvandlas till tysta eldrivna underhållsenheter med massor av användningsområden för skötsel och underhåll.

Det smarta Kassettsystemet från TM-SYSTEM™ erbjuder t.ex. Vertikalskärare, Spikar, Vibraborstar, UltraGroomer, olika antal blad på Cylindrar osv.

INFINICUT® Cylindrar och Understål

Egendesignade och Egentillverkade cylindrar tillgängliga i 7, 11 och 14 bladsutförande och olika understål för att ge klipphöjdsområde mellan 1,8 mm och 25 mm (0,07 tum till 1 tum).
INFINICUT® Cylindrar och Understål

Specifikation

  Eldriven cylinderklippare

 • Maskintyp Elektrisk Cylinder Singelklippare med Flytande Klippaggregat
 • Arbetsbredd 560 mm
 • Klipphöjd: min-max 1.8 - 25 mm
 • Klippcylinder diam. 533 mm
 • Tillgänglig kraft cylinderdrivning (kkWh) 1.4
 • Tillgänglig kraft framdrivning (kkWh) 1.4
 • Specifikation elmotorer 2 x DC borstlösa motorer
 • Batterityp och kapacitet Lithium 30Ah eller 60 Ah
 • Antal knivar per Cylinder Finns att få med: 7, 11 eller 14 knivar
 • Justering av understål Justerbar Aggresivitet (genom både vinkel och höjd)
 • Typ av infästning till Klippaggregat. 2-Punkts Flytande
 • Utbytbara kassetter Ja
 • Variabel klipphastighet cylinder
 • Klipphöjdsjustering utan verktyg
 • Transporthjul
 • Bluetooth kommunikation
 • Volym gräsuppsamlare 70 l

Övriga modeller

Media

Om tillverkaren

INFINICUT® är utvecklade av europeiska greenkeepers för europeiska greenkeepers. Med inställningsmöjligheter som är logiska för de som använder maskinerna.

INFINICUT® möter FN:s ramverk "Sports for Climate Change" – vilket understryker deras avsikt att hjälpa alla idrotter att bli koldioxidneutrala.

TM-SYSTEMS™ De kan Vertikalskära, UltraGrooma, Vibro-borsta och skära groblad med Razor knivarna som finns på de utbytbara kasseterna från TM-SYSTEMS™.