Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan
Brandsläckare Kolsyre, 5 kg, 89 B
8957325-Action-2.jpg
8957325-Action-1.jpg
8957325-Action-3.jpg

Brandsläckare Kolsyre, 5 kg, 89 B

Art.nr: F01177810

DAFO

Leveranstid: 5-7 Dagar

1 538,00 kr

Exkl. moms

Observera anpassad leveranskvantitet

Konstruktion
Brandsläckarna är tillverkade enligt den europeiska standarden för brandsläckare EN3. Behållaren är av stål och lackerad med slagtålig epoxylack. Brandsläckaren är godkänd enligt det europeiska direktivet för tryckkärl, Pressure Equipment Directive, PED och är CE-märkt. Behållarens skuldra är färgmärkt grå och uppfyller tilläggskrav för den finska marknaden. Ventilen är tillverkad i mässing och har inbyggt sprängbleck som skyddar mot övertryck vid t.ex överhettning. Bärhandtag och avtryckare är i lackerad stål. En kraftig och lättåtkomlig säkring spärrar mot vådautlösning. Koldioxiden strömmar ut i vätskefas. I munstycket förångas en del av koldioxiden och resten förvandlas till kolsyresnö. Munstycket är utformat som en tratt och ger en bra kastlängd och optimal fördelning mellan kolsyresnö och gas. Släckaren är försedd med en 4-språkig hand-havandeinstruktion på svenska, finska, norska och engelska. Den levereras i en 4-färgskartong med informationstext på samma språk. Som standard levereras släckaren med vägghängare. Fordonsstativ finns som tillbehör.

Enkel hantering
Släckaren är lätt att hantera eftersom man bär den och sköter start och avstängning med samma hand. Den har ett kraftigt bärhandtag och avtryckare för öppning och stängning av ventilen.
En rejält tilltagen slang gör att man lätt kan arbeta med strålen och sprida koldioxiden över stora ytor.

Primex kolsyresläckare ger ett effektivt skydd vid brand i maskiner och elektrisk utrustning. Koldioxid är en gas som släcker brand i vätskor, gaser och plaster. Den tränger in i de mest svåråtkomliga utrymmen t ex runt en motor eller i ett elskåp. Gasen leder inte heller ström och kan användas direkt mot spänningsförande utrustning. Enkel hantering och robust konstruktion i kombination med hög kvalitet på material och ytbehandling gör släckarna lämpliga även för de mest krävande miljöer.

Lämplig där ren släckning krävs
Släckarna används främst för känslig maskin-utrustning t.ex datorer, verkstadsmaskiner och elektrisk utrustning samt annan utrustning där en ren släckning är betydelsefull. Koldioxid lämnar inga rester efter släckning. De är speciellt lämpliga i halvslutna mindre utrymmen där gasen förångas och skapar en obrännbar atmosfär i hela utrymmet. Utomhus, i synnerhet i blåsigt väder, kan släckarna vara olämpliga.

Rekommendationstabell
El-centraler
Bil- och rörverkstäder, mekaniska verkstäder
Datacentraler
Ventilations- och hissmaskinrum och andra teknikutrymmen
Laboratorier
Tryckerier
Fartyg – radiohytt, styrhytt
Restauranger – kök
Eftersom koldioxidsläckaren inte släcker A-brand kan den behöva kompletteras med skum- eller pulversläckare. I restaurangkök med frityrgrytor är en fettbrandsläckare lämpligare än en CO2-släckare.

Släckeffekt
Koldioxid släcker genom att späda ut luftens syrehalt till en nivå som är för låg för att underhålla förbränning. Koldioxid är speciellt lämplig för bränder i vätskor och gaser, brandtyp B. Den har en mycket begränsad effekt mot A-bränder dvs. glöd-bränder i fibrösa ämnen som trä, papper och tyg. Den fungerar bäst inomhus och för användning mot brand i slutna eller halvslutna utrymmen. Den ger en ren, torr släckning och lämnar inga rester. Släckaren kan användas mot elektrisk utrustning eftersom släckmedlet inte leder ström. Kolsyresläckarna är köldbeständiga och kan vara placerade utomhus även vintertid.

Effektklass 89 B
Funktionstemperatur -30 till +60 ºC
Fyllningstryck 55 bar
Kastlängd 4 m
Mängd CO² 5 kg
Tömningstid 11 sek
Vikt laddad 13,9 kg
Bredd inklusive handtag 210 mm
Bredd inklusive handtag och snörör 320 mm
Diameter på behållare 136 mm
Höjd inklusive ventil 695 mm
Godkännande & specifikation CE, EN3, MED