Varukorg (0)

3500,00 kvar till fri frakt

Fri frakt!

Vi erbjuder fri frakt vid order med totalsumma över 3500.00

Totalt

Exkl. moms

Gå till kassan
Scarifier

Scarifier till John Deere 2750

Art.nr: K01177939

ATT

Leveranstid: Kontakta oss

Observera anpassad leveranskvantitet

Scarifier™-kassetten (vertikal skäraren) är det självklara valet för greener som har thatch på djupet. De 5 bladade 1,6 mm tjocka och hårda bladen, fördelade med 40 mm bredd, arbetar på ett djup ner till 14 mm.

Borstdistanserna säkerställer noggrann rengöring och effektiv kastning av thatch upp i gräsuppsamlarna. Konsekvent användning i flera riktningar kommer att resultera i minimerat behov av större åtgärder som ger spelstörning och spelstopp.

Den intensiva trafiken på greenerna, dels med olika maskiner som används för skötsel, dels genom golfspelarnas trampande så blir till exempel Green och Tee komprimerade och kompakta. För att motverka kompakteringen så luftar man. Det finns en mångfald av utrustningar för luftning av green, tee och fairway. Det förekommer allt från små knivar som går grunt ner, till dornar eller hålpipor som kan bearbeta hela såbädden.

Luftning är bra för att bland annat få ner luft i rotsystemet, Dessutom bidrar luftningen till att vatten och gödselmedel snabbare tränger ner på djupet i greenen. En viss effekt ges också genom avskärning av stoloner och rizhomer som gör att gräset blir tätare. Det är bra att arbeta med ett varierat luftningsprogram både när det gäller djup och metod. Det är dock viktigt att programmet är anpassat efter rådande förutsättningar och önskade effekter.

Vertikalskärning gör man också för att motverka ligg-gräs. Särskilt viktigt är detta på greener med krypven. Dessutom stimulerar vertikalskärning en ökad skottillväxt och därmed ökad täthet i greenen. På greener med krypven bör vertikalskärning ske ca varannan vecka när gräset är i god tillväxt. På vitgröegreener får frekvensen av vertikalskärningar bestämmas av greenernas allmänna utseende och kraven på bra puttningsegenskaper. Greener med rödven/rödsvingel eller enbart rödven har ett mindre behov av vertikalskärning. Djupet på vertikalskärningen bestäms av gräsart och ändamålet med vertikalskärningen. En mycket grund vertikalskärning följd av en dressning, gör man för att öka snabbheten på greenerna.

Den smarta lösningen för grönytor; klippning och underhåll
TMSYSTEM™ låser upp den fulla potentialen i din John Deere-, Toro- eller Jacobsen-triplex greenklippare för arbeten på tee, fairway, foregreen och green.

Det enda kassettsystem som förvandlar en trippelgreen- och/eller fairwayklippare till ett "komplett" system för gräsunderhåll.

Med hjälp av det universella chassit och lämpliga adaptersatser ersätter TMSYSTEM™ OEM-klippenheten och ger dig möjligheten att snabbt byta till specifika kassetter.  Det är alltså möjligt att ta bort Smart Cut kassetten för klippning och sätta på en annan kassett som till exempel Ultra Groomer eller Razor, från det omfattande TMSYSTEM™-sortimentet. På ett par minuter så har maskinen gjorts redo att ta sig an nya arbetsuppgifter. Snabbt och enkelt tack vare den smart utformade konstruktionen med fyra bultar "Easy-In-Easy-Out".