Produkten har lagts till i din varukorg

hero-image

GrainSense flödes Analyzer med kamera

Kontakta oss

Pris från

149 000 kr

Exkl. moms

Beskrivning

GrainSense Flow Analyzer mäter protein och fukt i spannmål och andra grödor i ett aktivt flöde i en skördetröskas spannmåls elevator eller i en silo/tork elevator. Via ett in- och utgångssystem för spannmål kommer GrainSense Flow Analyzer kontinuerligt att extrahera ett prov av spannmålet från det anslutna systemet och utföra en kvalitetsanalys i realtid och On-Line. Nyckelvärdena kan ses på enhetens display och mätdata skickas till GrainSense Cloud, vilket gör att användaren kan övervaka resultaten i realtid och fatta kvalitetsbaserade beslut. Från det kontinuerliga spannmålsflödet extraheras ett spannmålsprov till GrainSense Flow Analyzers doseringsskruv. Doseringsskruven matar ett jämnt spannmålsflöde genom GrainSense Flow Analyzer-sensor enheten. GrainSense Flow Analyzer levereras med en universell installationssats.

Kamerafunktionen upptäcker gröna och trasiga kärnor genom att använda den senaste kameratekniken och artificiell nätverksberäkning.

Egenskaper

Allt sparas digitalt!

Allt sparas digitalt!

Spannmålsdata skickas till molnet via din bluetooth-anslutna smartphone. Övervaka resultat i din instrumentpanel på din PC när du loggat in på grainsense.com eller i mobilappen. I molnet går det att hitta lättanvända kartor och GPS-markörer för att jämföra grödor och platser över tid - och du kan dela resultaten med andra.

Ett laboratorium på gården

GrainSense Flow Analyzer är baserad på den patenterade och globalt beprövade GrainSense-mättekniken som används i den handhållna GrainSense Analyzern för att mäta protein, fukt, olja och kolhydrater från stabila spannmålskärnprover. Denna Near-Infrared Spectroscopy (NIR)-teknik använder en 360° ljuspenetreringsmetod (integrerande sfär) som gör det möjligt att mäta exceptionellt tillförlitliga resultat med små provstorlekar på kort tid.
Ett laboratorium på gården
Maximera skörden och öka lönsamheten

Maximera skörden och öka lönsamheten

GrainSense analyserar innehållet av protein, vattenhalt, olja och kolhydrater - de viktigaste indikatorerna för spannmålskvalitet som lantbrukare, fröproducenter och växtförädlare behöver för att kunna fatta viktiga beslut i tid. Med GrainSenses avancerade teknik behöver du inte vänta på laboratorieresultat eller använda komplicerad och dyr utrustning. Det blir dessutom en mycket viktig funktion för lantbrukare med djurproduktion och eget spannmål i fodret att kontinuerligt kunna mäta proteinet för att minimera inköp av dyrt proteintillskott.

Teknisk Specifikation

  • Sorter Vete, Råg, Havre, Korn, Raps, Soja, Majs
  • Funktion Mätning i spannmålsflöde i en skördetröska eller i en spannmåls anläggning
  • Vad kan analyseras? Fukthalt, protein, oljehalt, mörkt mögel, gröna och trasiga kärnor
  • Förvaring Rengjord och avtorkad på monterad position
  • Drivkälla Fordon eller via vanliga nätet
  • Princip för mätning NIR (Near infrared reflectans)
  • Provets storlek Automatisk provtagning
  • Mätutrustnings typ Flödes analys fast monterad

Övriga modeller

Galleri

Om tillverkaren

UTFORMAD FÖR ATT HJÄLPA DIG ATT VÄXA
Inom spannmålsodling är timing allt. För att veta när man ska skörda, lagra, vad som ska användas till foder och vad som ska säljas - och till vilket pris. Då måste man känna till kvaliteten på grödan vid den specifika tidpunkten.

År 2014 genomförde det tekniska forskningscentret VTT i Finland ett projekt för att omvandla traditionell laboratorieutrustning för nära-infraröd (NIR) spektroskopi till ett praktiskt handhållet format. Projektets huvudsakliga innovation var användningen av en integrerande sfär kombinerad med absorbansspektroskopi, samt utvecklingen av en NIR-fotodetektor med låg brusnivå och låg energiförbrukning för omgivande temperaturer.

Influencer inom skandinaviskt lantbruk förstod att teknologin kunde svara på det brådskande behovet av en lösning för att hjälpa spannmålssektorns företag att spåra spannmålskvalitet. I slutet av 2014, som en spin-off från VTT, föddes GrainSense.

Nu kan anställda hos spannmålsodlare, djuruppfödare, silo-/torkoperatörer, handlare och livsmedelsindustrin snabbt få exakta mätresultat från GrainSense för att säkerställa att varje gröda passar för rätt ändamål, till rätt pris och med rätt resurser.